Μαγνήσιο Κιτρικό - σκόνη | Magnesium Citrate Powder | 150gr
  • Μαγνήσιο Κιτρικό - σκόνη | Magnesium Citrate Powder | 150gr

Μαγνήσιο Κιτρικό - σκόνη | Magnesium Citrate Powder | 150gr

Vegan

Κωδ. Προϊοντος: V333
29,00 €
με ΦΠΑ
Διαθέσιμο
Ποσότητα

  Πολιτική Απορρήτου

Η πολιτική προστασίας των προσωπικών δεδομένων των χρηστών και πελατών της ιστοσελίδας.

  Όροι αποστολής προϊοντων

Τα πάντα σχετικά με τους όρους αποστολής , παράδοσης και επιστροφής των προϊοντων μας

Το μαγνήσιο συμβάλλει στη μείωση της κόπωσης και της κούρασης, στηρίζει την ισορροπία των ηλεκτρολυτών, το νευρικό σύστημα, τη φυσιολογική μυϊκή λειτουργία, την κανονική ψυχολογική λειτουργία και τη διατήρηση των κανονικών οστών και των δοντιών.

Το μαγνήσιο αναφέρεται ως η «σπίθα της ζωής», γιατί αποτελεί συστατικό ζωτικής σημασίας σε πολλές διεργασίες και λειτουργίες του σώματος, επηρεάζοντας με πολλούς τρόπους την ανθρώπινη υγεία. Το μαγνήσιο συμμετέχει σε 300 και πλέον ενζυμικές αντιδράσεις του σώματος και για αυτό είναι σημαντικό για πολλές κυτταρικές διεργασίες, όπως η οξειδωτική φωσφορυλίωση, η γλυκόλυση, η μεταγραφή του DNA και η σύνθεση πρωτεϊνών.

      Η ανεπάρκεια/ έλλειψη μαγνησίου συνδέεται με πολλές ασθένειες, όπως η ημικρανία, η νόσος αλτσχάϊμερ, η υπέρταση και τα προβλήματα του καρδιαγγειακού συστήματος, ο διαβήτης τύπου 2, η οστεοπόρωση, το άγχος, η κατάθλιψη και η χρόνια κόπωση.

Έλλειψη/ανεπάρκεια μαγνησίου

   Ενώ παλαιότερα τα φαινόμενα έλλειψης μαγνησίου ήταν σπάνια, λόγω της κατανάλωσης πολλών πράσινων λαχανικών, ξηρών καρπών, σπόρων και σιτηρών, σήμερα με την υπέρ-επεξεργασία τωντροφών, η πρόσληψη μαγνησίου έχει περιοριστεί κατά πολύ. Άλλος παράγοντας, που οδηγεί σε μειωμένη πρόσληψη μαγνησίου, είναι η κακή ποιότητα του εδάφους, το φτωχό σε μέταλλα και θρεπτικά συστατικά χώμα, λόγω της χρήσης λιπασμάτων. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την παραγωγή λαχανικών με μειωμένη περιεκτικότητα σε μέταλλα και φυσικά μαγνήσιο. Σύγχρονες μελέτες απέδειξαν ότι η μέση πρόσληψη μαγνησίου στις δυτικές κοινωνίες είναι συχνά κάτω από τις ημερήσιες συνιστώμενες ποσότητες πρόσληψης (RDA).

Χρήση του μαγνησίου

Στρες – Μελέτη για τα συμπληρώματα μαγνησίου απέδειξε ότι το μαγνήσιο ρυθμίζει τη δραστηριότητα του άξονα υποθαλάμου- υπόφυσης επινεφριδίων (HPA), το κύριο συστατικό του συστήματος στρες.

Κατάθλιψη – κατά τη διάρκεια ερευνών, η πρόσληψη μαγνησίου συνέβαλλε στην αντιμετώπιση των επίμονων συμπτωμάτων κατάθλιψης, που δεν υποχωρούν με τη συνήθη θεραπεία-αγωγή.

Ενέργεια - Η παραγωγή και χρήση της τριφοσφωρικής αδενοσίνης (ΑΤΡ) επηρεάζεται άμεσα από τα επίπεδα μαγνησίου στον οργανισμό. Η έλλειψη μαγνησίου δυσχεραίνει τη λειτουργία των μιτοχονδρίων, ενώ θεωρείται ότι η χορήγηση μαγνησίου συμβάλλει στην ανακούφιση από τα συμπτώματα κόπωσης.

Υγεία των γυναικών - Έχει αποδειχθεί ότι το μαγνήσιο δρα εξαιρετικά ευεργετικά σε πολλούς τομείς της γυναικείας υγείας, όπως το προεμμηνορροϊκό σύνδρομο (PMS), οι ημικρανίες που συνδέονται με τα έμμηνα, η δυσμηνόρροια (επώδυνη περίοδος), οι εξάψεις, η εγκυμοσύνη (κατά τη διάρκεια και μετά). Διαπιστώθηκε ότι οι γυναίκες, που πάσχουν από προεμμηνορροϊκό σύνδρομο, έχουν ερυθρά αιμοσφαίρια με χαμηλότερη περιεκτικότητα σε μαγνήσιο, σε σχέση με τις γυναίκες που πάσχουν από το σύνδρομο.

Αθλητισμός και αθλητικές επιδόσεις – η έντονη άσκηση αυξάνει την απώλεια μαγνησίου μέσω της διούρησης και της εφίδρωσης, αυξάνοντας έτσι κατά 10-20% τις ανάγκες μαγνησίου στους αθλητές. Η διατροφική πρόσληψη μαγνησίου είναι συνήθως χαμηλή στους αθλητές. Η έλλειψη /ανεπάρκεια μαγνησίου αποδυναμώνει τη σωματική απόδοση και την ικανότητα άσκησης.

Υγεία του καρδιαγγειακού συστήματος - Σε έρευνα διάρκειας 4 μηνών, διαπιστώθηκε ότι η χορήγηση μαγνησίου σε ασθενείς με υπέρταση, μείωσε σημαντικά την αρτηριακή πίεση.

Σάκχαρο αίματος - Εμπεριστατωμένες μελέτες αποδεικνύουν ότι η χαμηλή διατροφική πρόσληψη μαγνησίου συνδέεται με την εμφάνιση διαβήτη τύπου 2.

Υγεία των οστών – Το μαγνήσιο είναι απαραίτητο για το σχηματισμό των οστών, μέσω της δραστηριότητας οστεοβλαστών και οστεοκλαστών, της καταπολέμησης της υποκαλαιμίας και της ενίσχυσης των οστικών κρυστάλλων.

V333

Μισό κουταλάκι του γλυκού (2,5 γραμ.) Παρέχει:

IngredientWeight%EC NRV
Magnesium (Citrate) 375mg 100


NRV = θρεπτική αναφορά, αποτελούν κατευθυντήρια γραμμή για τις καθημερινές ποσότητες βιταμινών και ανόργανων συστατικών που καθορίζονται από την ΕΕ
.


✓ Κατάλληλο για χορτοφάγους και βιγκάνς.
✓ Χωρίς προσθήκη γαλακτοκομικών, σιταριού, ζάχαρης, καλαμποκιού και σόγιας.
✓ Κατασκευάζεται χωρίς γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς.

Ως συμπλήρωμα διατροφής, ανακατέψτε μισό κουταλάκι του γλυκού σε νερό και πίνετε μία φορά την ημέρα ή σύμφωνα με τις οδηγίες του γιατρού σας.

Γνωστές αντενδείξεις: Η χορήγηση συμπληρωμάτων μαγνησίου αντενδείκνυται σε ασθενείς με νεφρική ανεπάρκεια.

Σημαντικές Προειδοποιήσεις

✓Συμπλήρωμα διατροφής

✓Να μη γίνεται υπέρβαση της συνιστώμενης ημερήσιας χρήσης.

✓Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατο μίας ισορροπημένης δίαιτας.

✓Το προϊόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου.

✓Συμβουλευτείτε τον γιατρό ή το θεραπευτή σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας.

✓Να φυλάσσεται κάτω των 30c και μακριά από τα μικρά παιδιά.

✓Μην το χρησιμοποιείτε αν η κάψουλα-περίβλημα είναι σπασμένη.


Σχόλια (0)