100% Βιολογικό Σιρόπι με Εκχύλισμα Οργανικής Κουφοξυλιάς-Σαμπούκος | Organic Elderberry Extract Syrup
  • 100% Βιολογικό Σιρόπι με Εκχύλισμα Οργανικής Κουφοξυλιάς-Σαμπούκος | Organic Elderberry Extract Syrup

100% Βιολογικό Σιρόπι με Εκχύλισμα Οργανικής Κουφοξυλιάς-Σαμπούκος | Organic Elderberry Extract Syrup| 100ml

Organic.

Κωδ. Προϊοντος: V908
19,50 €
με ΦΠΑ
Διαθέσιμο
Ποσότητα

  Πολιτική Απορρήτου

Η πολιτική προστασίας των προσωπικών δεδομένων των χρηστών και πελατών της ιστοσελίδας.

  Όροι αποστολής προϊοντων

Τα πάντα σχετικά με τους όρους αποστολής , παράδοσης και επιστροφής των προϊοντων μας

Ανοσοενισχυτικό ελιξίριο για όλη την οικογένεια. Και για Βρέφη από (1) ενός έτους.

Η κουφοξυλιά ή σαμπούκος είναι ένα φυτό που έχει ευρεία χρήση στην φαρμακευτική. Φύεται συνήθως στην Βρετανία και τη βόρεια Ευρώπη, και έχει μακρά παράδοση χρήσης στην μαγειρική και την παραγωγή οίνου. Στην παραδοσιακή γερμανική ιατρική τα μούρα της κουφοξυλιάς χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας, των μολύνσεων του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος και του νευροπαθητικού άλγους.    

   Τα μούρα της κουφοξυλιάς ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα. Μάλιστα, πρόσφατες κλινικές μελέτες αποδεικνύουν την ευεργετική δράση της κουφοξυλιάς σε περιπτώσεις γρίπης και κρυολογήματος. Θεωρείται ότι η εν λόγω δράση της οφείλεται στην περιεκτικότητα των μούρων σε Ολιγομερή Προανθοκυανιδίνες (OPC), που έχουν αντί-βακτηριακές και αντιικές ιδιότητες. Κυρίως περιέχουν κυανιδίνο-3 (cyanidin-3-glucoside, cyaniding-3-sambubioside). Η πρόσληψη εκχυλίσματος κουφοξυλιάς έχει ως αποτέλεσμα την ανίχνευση των προανθοκυανιδίνων ( OPC) στο αίμα.

     Το εκχύλισμα Οργανικής Κουφοξυλιάς της Viridianπαρέχει στους ενήλικες 90mgπροανθοκυανιδίνων (OPC) ανά δόση . Έχει αποδειχθεί ότι η συγκεκριμένη ποσότητα προανθοκυανιδίνων περιορίζει τον κίνδυνο εμφάνισης ασθενειών και το χρόνο διάρκειάς τους. Το εν λόγω οργανικό προϊόν εκχυλίζεται μέσω μιας πατενταρισμένης, μηχανικής διαδικασίας χωρίς διαλυτικά μέσα και χημικά, εξασφαλίζοντας έτσι ένα τελικό προϊόν αγνό, καθαρό και πιστοποιημένα οργανικό.

Γρίπη - Σε μελέτη που διεξήχθη σε 60 πάσχοντες από γρίπη τύπου Α και Β, διαπιστώθηκε ότι η ημερήσια πρόσληψη εκχυλίσματος κουφοξυλιάς ( σιρόπι με 38% περιεκτικότητα σε εκχύλισμα) περιόρισε σημαντικά τα συμπτώματα της γρίπης, από την πρώτη κιόλας ημέρα πρόσληψης, σε σχέση με όσους έλαβαν ψευδοφάρμακο (πλασέμπο).

      Κατά τη διάρκεια διπλής, τυφλής πιλοτικής, τυχαιοποιημένης, ελεγχόμενης έρευνας με χρήση ψευδοφαρμάκου, διερευνήθηκε η αποτελεσματικότητα του εκχυλίσματος κουφοξυλιας σε μορφή παστίλιας. Δόθηκε σε 64 συμμετέχοντες 175mg εκχύλισμα κουφοξυλιάς, 4 φορές ημερησίως, ή ψευδοφάρμακο, για διάστημα 2 ημερών. Εκτιμήθηκε η σοβαρότητα των συμπτωμάτων, προκειμένου να αναλυθεί η αποτελεσματικότητα των θεραπειών με εκχύλισμα κουφοξυλιάς και ψευδοφάρμακο. Μετά την θεραπεία, οι ασθενείς, που έλαβαν την αγωγή με κουφοξυλιά, ανακουφίστηκαν από τα συμπτώματα του βήχα, της ρινικής καταρροής και συμφόρησης, ενώ καμία βελτίωση δεν παρατηρήθηκε στην ομάδα που έλαβε το ψευδοφάρμακο

Κοινό κρυολόγημα και Λοιμώξεις του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος (URTI)-To κρυολόγημα και οι λοιμώξεις του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος προκαλούν συνήθως ρινική συμφόρηση, πονόλαιμο, βήχα και πυρετό. Κάθε χρόνο οι ενήλικες παρουσιάζουν 2-3 επεισόδια, ενώ τα παιδιά αντίστοιχα 5-7 επεισόδια.

     Τα μούρα της κουφοξυλιάς χρησιμοποιούνται παραδοσιακά για την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων του κοινού κρυολογήματος και των λοιμώξεων του αναπνευστικού. Σε τυχαιοποιημένη δοκιμή σε 312 επιβάτες αεροπλάνου η χορήγηση 600-900mgεκχυλίσματος κουφοξυλιάς (90mgπροανθοκυανιδινες),10 ημέρες πριν την πτήση και 4 ημέρες μετά, περιόρισε σημαντικά τα συμπτώματα του κρυολογήματος, όπως εκτιμήθηκαν από το WURSS-21 (Wisconsin Upper Respiratory Symptom Survey= Μελέτη του Πανεπιστημίου του Wisconsinγια τoανώτερο αναπνευστικό σύστημα). Συγκεκριμένα, όσοι έλαβαν εκχύλισμα κουφοξυλιάς παρατήρησαν περιορισμό της διάρκειας (κατά 2 ημέρες) και της έντασης των συμπτωμάτων.

Το ασερόλα φύεται ή καλλιεργείται σε αμμώδεις εδάφη σε ολόκληρη τη βόρειο-ανατολική Βραζιλία. Είναι αυτοφυές φυτό στη νότια Αμερική, την κεντρική Αμερική, τη Τζαμάικα, τη Φλόριντα και το Τέξας. Ο καρπός του ασερόλα (malpighiapunicifoliaL) είναι πλούσιος σε βιταμίνη Cκαι καροτενοειδή. Αποτελεί μια από τις πλουσιότερες φυσικές πηγές βιταμίνης C. Σε ανάλυση 31 κλινικών μελετών για τη βιταμίνη Cκαι την αποτελεσματικότητά της στην πρόληψη και τη θεραπεία του κοινού κρυολογήματος, διαπιστώθηκε ότι η πρόσληψη συμπληρωμάτων με βιταμίνη Cμειώνει ήπια και σταθερά τη διάρκεια των συμπτωμάτων.

Η γλυκερόλη ή γλυκερίνη αποτελεί συστατικό των περισσοτέρων αντιβηχικών σκευασμάτων. Παρόλο που θεωρείται απλώς μια πηκτική ύλη στα σιρόπια ενάντια στο βήχα, αποτελεί κύριο συστατικό για την αποτελεσματικότητά τους, λόγω των ιδιαίτερων ενυδατικών και μαλακτικών της ιδιοτήτων. Η καταπολέμηση του βήχα από τα αντιβηχικά σιρόπια οφείλεται κυρίως στις ιδιότητες του σιροπιού.

Σχετικά Προϊόντα για ενίσχυση του ανοσοποιητικού.

Σύμπλεγμα με Βήτα Γλυκάνη (BetaGlucanComplexVegCaps), Χρένο και Σκόρδο ( Horse radish and Garlic VegCaps), Βάμμα Οργανικής Εχινάκιας ( Organic Echinacea tincture), Σπρέι για το λαιμό με οργανική Κουφοξυλιά .

V908

Κάθε κουταλάκι του γλυκού (5ml) παρέχει:

εκχύλισμα οργανικής κουφοξυλιάς/ σαμπούκου 16:1                  800mg

(Sambucusnigra)

Παρέχει 30mgπροανθοκυανιδίνων (OPC)

Λυοφιλιωμένος καρπός ασερόλα                                            391mg

(Malpighiaglabra)

Παρέχει 66mgβιταμίνης C

Σε βάση οργανικής γλυκερίνης

✓ Κατάλληλο για χορτοφάγους και βίγκανς.
✓ Χωρίς προσθήκη γαλακτοκομικών, σιταριού, ζάχαρης, καλαμποκιού και σόγιας.
✓ Κατασκευάζεται χωρίς γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς.

Συνιστώμενη χρήση

Ηλικία 1-6 ετών = 5ml ( 1κουτ.γλυκού ημερησίως)

Ηλικία 7-12 ετών =10ml (2 κουτ.γλυκού ημερησίως)

Ηλικία 12+ =15ml (3κουτ.γλυκού ημερησίως)

Αντενδείξεις

Καμία γνωστή

Κύηση και γαλουχία

Δεν συνιστάται η πρόσληψη κατά τη περίοδο της κύησης και της γαλουχίας.

Αλληλεπιδράσεις

Καμία γνωστή

Ασφάλεια

Υψηλές δόσεις κουφοξυλιας είναι πιθανό να προκαλέσουν ήπιες γαστρεντερικές διαταραχές.

Σημαντικές Προειδοποιήσεις

✓Συμπλήρωμα διατροφής

✓Να μη γίνεται υπέρβαση της συνιστώμενης ημερήσιας χρήσης.

✓Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατο μίας ισορροπημένης δίαιτας.

✓Το προϊόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου.

✓Συμβουλευτείτε τον γιατρό ή το θεραπευτή σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας.

✓Να φυλάσσεται κάτω των 30c και μακριά από τα μικρά παιδιά.

✓Μην το χρησιμοποιείτε αν η κάψουλα-περίβλημα είναι σπασμένη.
Σχόλια (0)