Μηλικό Οξύ | Malic Acid | 500mg 90caps
  • Μηλικό Οξύ | Malic Acid | 500mg 90caps

Μηλικό Οξύ | Malic Acid | 500mg | 90caps

Vegan, Kosher, Veg Caps

Κωδ. Προϊοντος: V372
24,00 €
με ΦΠΑ
Διαθέσιμο
Ποσότητα

  Πολιτική Απορρήτου

Η πολιτική προστασίας των προσωπικών δεδομένων των χρηστών και πελατών της ιστοσελίδας.

  Όροι αποστολής προϊοντων

Τα πάντα σχετικά με τους όρους αποστολής , παράδοσης και επιστροφής των προϊοντων μας

Το μηλικό οξύ βρίσκεται στο χυμό πολλών φυτών και σχηματίζεται ως μέσο στο κύκλο του Krebs, όπου κατέχει σημαίνοντα ρόλο στην πολύπλοκη διαδικασία παραγωγής τριφωσφορικής αδενοσίνης ΑΤΡ (παραγωγό ενέργειας στα μιτοχόνδρια).

Ινομυαλγία –  Άτομα που πάσχουν από ινομυαλγία συχνά  παρουσιάζουν έλλειψη στο μέταλλο μαγνήσιο. Όταν το μαγνήσιο λαμβάνεται μαζί με μηλικό οξύ, επιτυγχάνεται η καταπολέμηση της κόπωσης και η χαλάρωση των μυών.

 Τo μηλικό οξύ επίσης ενισχύει την απορρόφηση του μαγνησίου. Όταν ασκούνται οι μύες σε έντονους ρυθμούς, χωρίς διακοπή, μέχρι εξαντλήσεως, ή η κυκλοφορία του αίματος δεν είναι καλή, τότε παρατηρείται έλλειψη οξυγόνου, αποτρέποντας τη διάσπαση της γλυκόζης σε ενέργεια, προκαλώντας εξάντληση και πόνο. Το μηλικό οξύ συμβάλλει στην καταπολέμηση αυτών των συμπτωμάτων.

Παραγωγή ενέργειας (ΑΤΡ) – Το μηλικό οξύ έχει την ιδιότητα να διευκολύνει το σώμα στην παραγωγή ενέργειας, ακόμα και σε  συνθήκες έλλειψης οξυγόνου. Είναι παρόν σε όλα τα ζωντανά κύτταρα  και είναι απαραίτητο για την μετατροπή των σακχάρων και των λιπών σε τριφωσφορική αδενοσίνη ΑΤΡ (πηγή ενέργειας του σώματος). Το μηλικό οξύ υποστηρίζει την παραγωγή ενέργειας, που χρειάζεται για την υγιή μυϊκή λειτουργία, και δρα ως καταλύτης  στο κύκλο του Krebs  μέσω του μεταβολισμού του πυρουβικού οξέος.

Δράση ενάντια στην αρθρίτιδα - Παρόλο που το μηλικό οξύ δρα ως οξύ στο στομάχι, στο αίμα έχει αλκαλική επίδραση. Καθώς η τυπική –πλούσια σε κρέας, σιτηρά και γαλακτοκομικά - βρετανική διατροφή είναι αρκετά όξινη, η προσθήκη μηλικού οξέος μπορεί να βελτιώσει το pH του αίματος περιορίζοντας τις αρνητικές συνέπειες συγκεκριμένων οξέων, όπως το λακτικό και το ουρικό οξύ. Η ισορροπία αλκαλικότητας και οξύτητας είναι εξαιρετικά σημαντική σε πολλούς τομείς  της ανθρώπινης υγείας. Η οξύτητα στο αίμα συνδέεται με πολλές φλεγμονώδης παθήσεις  του σώματος, όπως η αρθρίτιδα.

Αποτοξίνωση (βαρέα μέταλλα) - Έχει αποδειχθεί ότι οι πάσχοντες από τη νόσο Alzheimer και τη νόσο Parkinson παρουσιάζουν υψηλές συγκεντρώσεις αλουμινίου στον εγκέφαλο. Το μηλικό οξύ αποτελεί ένα ισχυρό αποτοξινωτικό του σώματος από το αλουμίνιο, ενώ συμβάλλει στην απομάκρυνση των βαρέων μετάλλων από τον οργανισμό.

Πιθανή εφαρμογή/Ενδείξεις: Το μηλικό οξύ χρησιμοποιείται παραδοσιακά για την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων της ινομυαλγίας, του συνδρόμου χρόνιας κόπωσης, του άγχους, του πόνου, της επίμονης κόπωσης, των μυϊκών πόνων, των αρθριτικών και των συμπτωμάτων που μοιάζουν με αρθριτικά και την αποκατάσταση και επαναφορά του οργανισμού μετά από έντονη άσκηση.

Σύμφωνα με μελέτες, η συνδυασμένη πρόσληψη μηλικού οξέος  και μαγνησίου, έχει ως αποτέλεσμα την μείωση των συμπτωμάτων κατά 41% μετά από τέσσερις εβδομάδες, και κατά 76% μετά από οχτώ εβδομάδες πρόσληψης. Σε μερικές περιπτώσεις σημαντική βελτίωση παρατηρήθηκε στο ελάχιστο διάστημα των 48 ωρών.

Αποτελεσματικύ χηλίωση μετάλλων

Η απορρόφηση του ασβεστίου εξαρτάται πρωτίστως από το αν βρίσκεται ιονισμένο στο εσωτερικό των εντέρων. Προκειμένου να απορροφηθεί το ανθρακικό ασβέστιο, το οποίο αποτελεί την πλέον διαδεδομένη μορφή ασβεστίου στα συμπληρώματα, πρέπει πρώτα να διαλυθεί και να ιονιστεί από τα στομαχικά οξέα. Σε αυτό το σημείο εντοπίζεται το πρόβλημα για πολλούς ανθρώπους.

Έρευνες σε γυναίκες μετά την κλιμακτήριο, απέδειξαν ότι το 40% περίπου παρουσιάζει σημαντική έλλειψη σε στομαχικά οξέα. Έχει τεκμηριωθεί ότι όσοι πάσχουν από χαμηλά επίπεδα οξέων στο στομάχι δύνανται να απορροφήσουν μόνο το 4%  μίας δόσης ασβεστίου (πχ ανθρακικό ασβέστιο), ενώ ένα άτομο με φυσιολογικά επίπεδα οξέων απορροφά  κατά μέσο όρο 22%. Επομένως, άτομα με χαμηλά επίπεδα οξέων στο στομάχι χρειάζονται ασβέστιο εκ των προτέρων διαλυμένο και ιονισμένο. 

Για να κατανοήσει κανείς πως το μηλικό οξύ ενισχύει την απορρόφηση των μετάλλων, θα πρέπει πρώτα να καταλάβει πως δρα το χηλικό σύμπλοκο. Το μέταλλο προσκολλάται σε άλλα στοιχεία για να διευκολυνθεί η μεταφορά του μέσω του αίματος. Κάθε χηλικό στοιχείο έχει διαφορετική απορροφησημότητα.

Το μηλικό οξύ αποτελεί ένα εξαιρετικά  αποτελεσματικό χηλικό στοιχείο, το οποίο δημιουργεί μία αντίδραση στο στομάχι με σκοπό την καλύτερη απορρόφηση των μετάλλων. Το οξύ αντιδρά με τα μέταλλα και σπάει τους δεσμούς με τα αρχικά ανόργανα χηλικά στοιχεία . Αυτό επιτρέπει στο μέταλλο να συνδεθεί με το μηλικό οξύ ή με άλλα στοιχεία, που βρίσκονται στο στομάχι (π.χ κιτρικό οξύ, πρωτεΐνες). Η παραπάνω διαδικασία έχει ως αποτέλεσμα την καλύτερη απορρόφηση των συστατικών.

Έχει αποδειχθεί ότι το ανθρακικό ασβέστιο παρουσιάζει ποσοστό απορροφησιμότητας της τάξεως του 4-5%. Προσθέτοντας μηλικό οξύ, το ποσοστό αυξάνεται στο 30-40%.

Χρήσιμοι συνδυασμοί:Ινομυαλγία- συνένζυμο Q10, πυκνογενόλη/σπόροι σταφυλιού, σύμπλεγμα βιταμινών Β, Cal/Mag/Zn.

V372
Μία χορτοφαγική κάψουλα παρέχει: Malic acid 500mg.

✓ Κατάλληλο για χορτοφάγους και βιγκάνς.
✓ Χωρίς προσθήκη γαλακτοκομικών, σιταριού, ζάχαρης, καλαμποκιού και σόγιας.
✓ Κατασκευάζεται χωρίς γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς.

Μία έως τρεις κάψουλες ημερησίως με τροφή ή σύμφωνα με τις οδηγίες του γιατρού ή του θεραπευτή σας.

Σημαντικές Προειδοποιήσεις

✓Συμπλήρωμα διατροφής

✓Να μη γίνεται υπέρβαση της συνιστώμενης ημερήσιας χρήσης.

✓Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατο μίας ισορροπημένης δίαιτας.

✓Το προϊόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου.

✓Συμβουλευτείτε τον γιατρό ή το θεραπευτή σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας.

✓Να φυλάσσεται κάτω των 30c και μακριά από τα μικρά παιδιά.

✓Μην το χρησιμοποιείτε αν η κάψουλα-περίβλημα είναι σπασμένη.

Σχόλια (0)