Εχινάκια | Echinacea Complex | 400mg | 60caps
  • Εχινάκια | Echinacea Complex | 400mg | 60caps

Εχινάκια | Echinacea Complex | 400mg | 60caps

Vegan, Kosher, Veg Caps

Κωδ. Προϊοντος: V821
28,50 €
με ΦΠΑ
Διαθέσιμο
Ποσότητα

  Πολιτική Απορρήτου

Η πολιτική προστασίας των προσωπικών δεδομένων των χρηστών και πελατών της ιστοσελίδας.

  Όροι αποστολής προϊοντων

Τα πάντα σχετικά με τους όρους αποστολής , παράδοσης και επιστροφής των προϊοντων μας

Το είδος της Εχινάκια αποτελεί πολυετές βότανο, που φύεται στη Βόρεια Αμερική. Παρόλα αυτά, ευδοκιμεί και στο κλίμα της Βρετανίας και τη Β. Ευρώπης. Από τις εννέα ποικιλίες της, η Εχινάκια Angustifolia, η E. Purpurea και η Ε. Pallida είναι αυτές που συνήθως χρησιμοποιούνται κλινικά. Στην ιατρική και τη παρασκευή φαρμάκων χρησιμοποιούνται όλα τα μέρη του φυτού (εναέρια και ρίζες). Οι Ινδιάνοι της Αμερικής θεωρούσαν την Εχινάκια φάρμακο για της περισσότερες ασθένειες.

Επούλωση πληγών /τραυμάτων:

Η Εχινασίνη, όπως και οι πολυσακχαρίτες, έχει αποδειχθεί ότι συμβάλλει στην αναγέννηση των ιστών και τη μείωση της φλεγμονής. Η δράση της αυτή οφείλεται στην αναστολή του ενζύμου υαλουρονιδάση, και επομένως στην προστασία των ιστών. Η Εχινάκια επίσης ενεργοποιεί την παραγωγή της γλυκοζαμινογλυκάνης  και της ινοβλάστης, που χρειάζονται για την επούλωση των πληγών. Οι πολυσακχαρίτες, που περιέχει η εχινάκια, συμβάλλουν στην παραγωγή αδενικών ορμονών, μειώνοντας σημαντικά την φλεγμονή.

Ενίσχυση του ανοσοποιητικού:

Η Εχινάκια ενισχύει σε πολλούς τομείς το ανοσοποιητικό σύστημα και παρέχει προστασία από όλες σχεδόν τις μολυσματικές ασθένειες. Αυτό οφείλεται στον συνδυασμό των πολυσακχαρίτων, που περιέχει η εχινάκια, και των υδατανθράκων, που βρίσκονται στη επιφάνεια των μακροφάγων και των Τ- λεμφοκυττάρων.

Οι πολυσακχαρίτες επίσης ενισχύουν τη δράση των Τ-λεμφοκυττάρων και των μακροφάγων φαγοκυττάρων, αυξάνουν την έκκριση ιντερφερόνης, λεμφοκύνης, ιντερλευκίνης-1, με αποτέλεσμα την ενίσχυση της κυτοτοξική(cytotoxic) δραστηριότητας  ενάντια στα καρκινικά κύτταρα.

Αντιβιοτική δράση: Η εχινάκια δρα εξαιρετικά αποτελεσματικά ενάντια στο κοινό κρυολόγημα, τον ιό της γρίπης, τον  έρπη και  τις λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος. Σύμφωνα με έρευνες, η εχινάκια αποδυναμώνει τα συμπτώματα, περιορίζει τη διάρκεια της ασθένειας και επιταχύνει την ανάρρωση.

Αντιβακτηριακή δράση: Η εχινάκια, λόγω των οξέων που περιέχει, παρουσιάζει έντονη δράση κατά των βακτηριδίων. Αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τις εσωτερικές όσο και τις εξωτερικές βακτηριακές μολύνσεις.

Καντιντα: Η εχινάκια ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και την άμυνα/ αντίσταση του οργανισμού ενάντια σε μολύνσεις όπως η μούχλα, τα παράσιτα, οι μύκητες  και οι μικροοργανισμοί όπως η κάντιτα (candida Albicans).

Χρήσιμοι συνδυασμοί: Ενίσχυση του ανοσοποιητικού – Oregon grape (σταφύλι), Βιταμίνη Ε, Ψευδάργυρος, β-καροτίνη

Κάντιτα – Oregon grape (σταφύλι), πρεβιοτικά, fibre complex (σύμπλεγμα ινών), λ-γλουταμίνη, digestive aid (πεπτικό βοήθημα)

Σημειώσεις: Σε έναν υγιή άνθρωπο δεν υπάρχει ανάγκη συνεχούς ενίσχυσης και ενεργοποίησης του ανοσοποιητικού συστήματος. Σύμφωνα με μελέτες, η εχινάκια μπορεί να χρησιμοποιηθεί μακροπρόθεσμα (για μακρύ χρονικό διάστημα) σε περιπτώσεις αδύναμου ανοσοποιητικού. Η συνήθης σύσταση για μακροπερίοδη χρήση της εχινάκια είναι 8 εβδομάδες συνεχούς λήψης με 1 εβδομάδα παύσης.

Χωρίς: Γλουτένη, σιτάρι, λακτόζη, ζάχαρη, αλάτι, μαγιά, συντηρητικά, τεχνητές ή χρωστικές ουσίες.

V821
Μία χορτοφαγική κάψουλα παρέχει:
Weight%EC NRV
Echinacea purpurea root
200mg
Echinacea angustifolia root  200mg

✓ Κατάλληλο για χορτοφάγους.
✓ Χωρίς προσθήκη γαλακτοκομικών, σιταριού, ζάχαρης, καλαμποκιού και σόγιας.
✓ Κατασκευάζεται χωρίς γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς.

Μία κάψουλα ημερησίως με τροφή ή σύμφωνα με τις οδηγίες του γιατρού ή του θεραπευτή σας.

Αντενδείξεις: AIDS (HIV) – παρά τις θετικές ενδείξεις, επιβάλλεται η ύπαρξη περισσοτέρων αποδείξεων για την αποτελεσματική και ασφαλή χρήσης της εχινάκια σε ασθενείς με τον ιό του AIDS (HIV).

Προσοχή στη χρήση από άτομα που έχουν υποβληθεί σε μεταμόσχευση και σε ασθενείς που λαμβάνουν αγωγή ανοσοκατασταλτικών. Η εχινάκια δεν συνιστάται σε όσους πάσχουν από αυτοάνοσα νοσήματα (παρόλο που σύμφωνα με μερικές μελέτες θεωρείται ευεργετική) .

Προσοχή επίσης στη χρήση από άτομα που παρουσιάζουν αλλεργικές αντιδράσεις στις μαργαρίτες και την ευρύτερη ποικιλία.

Σημειώσεις: Σε έναν υγιή άνθρωπο δεν υπάρχει ανάγκη συνεχούς ενίσχυσης και ενεργοποίησης του ανοσοποιητικού συστήματος. Σύμφωνα με μελέτες, η εχινάκια μπορεί να χρησιμοποιηθεί μακροπρόθεσμα (για μακρύ χρονικό διάστημα) σε περιπτώσεις αδύναμου ανοσοποιητικού. Η συνήθης σύσταση για μακρά περίοδο χρήση της εχινάκια είναι 8 εβδομάδες συνεχούς λήψης με 1 εβδομάδα παύσης.


Σημαντικές Προειδοποιήσεις

✓Να μη γίνεται υπέρβαση της συνιστώμενης ημερήσιας χρήσης.

✓Το προϊόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου.

✓Συμβουλευτείτε τον γιατρό ή το θεραπευτή σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας.

✓Να φυλάσσεται κάτω των 30c και μακριά από τα μικρά παιδιά.Σχόλια (0)