Griffonia Seed Extract (5-HTP 100mg) | 60caps

Vegan, Kosher, Veg Caps

Κωδ. Προϊοντος: V408
34,50 €
με ΦΠΑ
Διαθέσιμο
Ποσότητα

  Πολιτική Απορρήτου

Η πολιτική προστασίας των προσωπικών δεδομένων των χρηστών και πελατών της ιστοσελίδας.

  Όροι αποστολής προϊοντων

Τα πάντα σχετικά με τους όρους αποστολής , παράδοσης και επιστροφής των προϊοντων μας

   Οι σπόροι Griffonia simplicifolia είναι η πλουσιότερη φυσική πηγή 5-HTP. Το 5-HTP είναι ο πρόδρομος του νευροδιαβιβαστή σεροτονίνη και στη συνέχεια η ορμόνη που βοηθά τον ύπνο, τη μελατονίνη. Αυτή η εύκολη στη λήψη κάψουλα vegan προσφέρει βολικά μια θεραπευτική δόση 100 mg 5-HTP, καθιστώντας την μια εξαιρετική προσθήκη στο πρόγραμμα συμπληρωμάτων σας. Το εκχύλισμα Griffonia της Viridian Nutrition είναι τυποποιημένο σε 5-υδροξυτρυπτοφάνη (5-HTP). Αυτό το συμπλήρωμα φυτικής προέλευσης προέρχεται από βιώσιμους σπόρους Griffonia simplicifolia. Το Griffonia simplicifolia είναι ένας ξυλώδης αναρριχητικός θάμνος εγγενής στη Δυτική και Κεντρική Αφρική. Αυξάνεται σε περίπου τρία μέτρα ύψος και φέρει πράσινα άνθη ακολουθούμενα από μαύρους λοβούς σπόρων.

  Η 5- Υδροξυτρυπτοφάνη αποτελεί τον άμεσο πρόδρομο της σεροτονίνης με κλινική χρήση άνω των 30 ετών. Έχουν διεξαχθεί πολλές έρευνες για την 5 υδροξυ τρυπτοφάνη κατά τη διάρκεια των ετών 1960-70, που έδειξαν ότι συμβάλλει θετικά στη ρύθμιση της όρεξης, της διάθεσης και την αύξηση των επιπέδων της σεροτονίνης και των μεταβολιτών σεροτονίνης. Βρίσκεται συνήθως στο κεντρικό νευρικό σύστημα σε χαμηλά επίπεδα. Μια πλούσια σε 5-ΗΤΡ πηγή αποτελούν οι σπόροι του θάμνου GriffoniaSimplicifolia, που βρίσκονται σε αφθονία στην Αφρική.

Υπό φυσιολογικές συνθήκες, η διατροφική τρυπτοφάνη θα ακολουθήσει μία από τις δύο μεταβολικές οδούς, την σύνθεση της κυνουρενίνης ή τη σύνθεση της 5-ΗΤΡ, σεροτονίνη και μελατονίνη. Οι εν λόγω οδοί εξαρτώνται από τις φυσιολογικές απαιτήσεις του οργανισμού.

     Η 5-ΗΤΡ σχηματίζεται από την τρυπτοφάνη και συγκεκριμένα από το ένζυμο υδροξυλάση της τρυπτοφάνης στο γαστρεντερικό σωλήνα. Επομένως, η 5-ΗΤΡ μετατρέπεται σε σεροτονίνη είτε εντός του εντέρου, είτε αφού η 5-ΗΤΡ περάσει στον αιματοεγκεφαλικό φραγμό. Στο έντερο η σεροτονίνη συμμετέχει στην διαδικασία κένωσης και κινητικότητας. Ωστόσο, στον εγκέφαλο επιδρά στη διάθεση ως νευροδιαβιβαστής. Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι ούτε η τρυπτοφάνη, ούτε η σεροτονίνη μπορούν να περάσουν τον αιματοεγκεφαλικό φραγμό , επομένως είναι απαραίτητη η επάρκεια 5-ΗΤΡ στον εγκέφαλο για τη σύνθεση της σεροτονίνης. Έλλειψη 5-ΗΤΡ μπορεί να προκύψει από ανεπαρκή πρόσληψη τρυπτοφάνης μέσω της διατροφής, Επίσης, έχει αποδειχθεί ότι η φλεγμονή και το στρες μπορούν να στείλουν την τρυπτοφάνη στην μεταβολική οδό της κυνουρενίνης αποτρέποντας έτσι τη σύνθεση της σεροτονίνης. Επιπλέον, η κυνουρενίνη ενεργοποιεί την παραγωγή των φλεγμονωνδών μεσολαβητών και έναν κύκλο ανεπαρκούς σεροτονινεργικής δραστηριότητας, προκαλώντας έτσι έλλειψη διάθεσης. Η σεροτονίνη αποτελεί έναν νευροδιαβιβαστή στο κεντρικό νευρικό σύστημα των θηλαστικών, που ρυθμίζει τη διάθεση και τη μνήμη. Ανεπάρκεια σεροτονίνης προκαλεί νοητικά προβλήματα και ανισορροπία στη διάθεση. Επομένως, η 5ΗΤΡ συμβάλλει στη ρύθμιση της διάθεσης, του άγχους, της κατάθλιψης και της επεισοδιακής υπερφαγίας, που σχετίζονται με χαμηλά επίπεδα σεροτονίνης.

Διάθεση – Η κατάθλιψη χαρακτηρίζεται από διαρκή και επίμονη καταθλιπτική διάθεση και/ή ανηδονία. Η κύρια αντικαταθλιπτική αγωγή βασίζεται στη θεωρία ότι η κατάθλιψη προκαλείται από ελλιπή σεροτονινεργική δραστηριότητα.

Κρίσεις/Διαταραχή Πανικού – Έχει διαπιστωθεί ότι όσοι πάσχουν από κρίσεις πανικού παρουσιάζουν χαμηλότερα επίπεδα σεροτονίνης και τρυπτοφάνης και για αυτό είναι περισσότερο επιρρεπείς σε κρίσεις.

Απώλεια βάρους – Συχνά η διάθεση συνδέεται με μεταβολές στη σύνθεση του σώματος. Για αυτόν τον λόγο οι ερευνητές αποφάσισαν να διερευνήσουν το πώς η βελτίωση της διάθεσης μπορεί να συμβάλλει στην μεταβολή της σύστασης του σώματος. Κατά τη διάρκεια διπλής τυφλής δοκιμής εκτιμήθηκε η επίδραση της 5-ΗΤΡ (8mg/kgημερησίως) σε σύγκριση με πλασέμπο (ψευδοφάρμακο), σε γυναίκες με Δείκτη Μάζας Σώματος (ΔΜΣ) 30-40, για διάστημα 5 εβδομάδων. Κατά τη διάρκεια της δοκιμής παρατηρήθηκε ότι περιορίστηκε η κατανάλωση τροφής με επακόλουθο την απώλεια βάρους.

Ύπνος – Ο φυσιολογικός μεταβολισμός της σεροτονίνης οδηγεί στην παραγωγή μελατονίνης, που θεωρείται η «ορμόνη του ύπνου». Η μελατονίνη παράγεται φυσικά στον οργανισμό το βράδυ κατά την προετοιμασία και την έναρξη του ύπνου.

Υγεία του γαστρεντερικού συστήματος - Το σύνδρομο διαρρέοντος εντέρου, γνωστό και ως διαπερατό έντερο, προκύπτει όταν μια πρωτεΐνη προκαλέσει ρήξη στη συνοχή των φραγμών μεταξύ των κυττάρων του εντερικού βλεννογόνου, δηλαδή των σφιχτών διακλαδώσεων στο  εσωτερικό τοίχωμα του εντέρου. Η ρήξη αυτή και το «άνοιγμα» των σφιχτών διακλαδώσεων ενεργοποιείται από αλλεργιογόνα, τροφικές δυσανεξίες, στρες ή μολύνσεις.

Ασφάλεια: Το Σύνδρομο της Σεροτονίνης προκαλείται από υψηλές δόσεις 5-ΗΤΡ παράλληλα με Μεταφορείς Σεροτονίνης (SERT) καιΕκλεκτικούς Αναστολείς Επαναπρόσληψης Σεροτονίνης (SSRI). Για λόγους ασφάλειας συνιστάται η πρόσληψη 200mg ημερησίως.

Σπανίως έχουν αναφερθεί περιστατικά ναυτίας μετά από πρόσληψη 5-ΗΤΡ. Τα συμπτώματα ναυτίας σταματούν εάν η ημερήσια δόση διαιρεθεί σε μικρότερες εντός της ημέρας.

Αντενδείξεις: Σε περιπτώσεις σχιζοφρένειας η λειτουργία των υποδοχέων σεροτονίνης στον εγκέφαλο αποδυναμώνεται. Επομένως υπάρχει η θεωρία ότι το άτομο που πάσχει από σχιζοφρένεια δεν δύναται να χρησιμοποιήσει την 5-ΗΤΡ προκαλώντας έτσι επιδείνωση της κατάστασης. Δεν συνιστάται επομένως η πρόσληψη 5-ΗΤΡ από άτομα με διαγνωσμένη σχιζοφρένια ή παράλληλα με φαρμακευτική αγωγή κατά της σχιζοφρένειας.

Η 5-ΗΤΡ ενισχύει τη δράση των αντικαταθλιπτικών φαρμάκων και αυξάνει τον κίνδυνο ανάπτυξης Συνδρόμου Σεροτονίνης. Επιπλέον, η χρήση αναστολέων μονοαμινοξειδάσης και 5-ΗΤΡ είναι πιθανό να προκαλέσει παρατεταμένη μανία.

Αλληλεπιδράσεις: Αλληλεπίδραση προκύπτει με αντικαταθλιπτικά φαρμακευτικά σκευάσματα, αναστολείς της μονοαμινοξειδάσης, προδρόμους τριπτάνων και ντοπαμίνης. Να μην λαμβάνεται παράλληλα με L-Tryptophan (λ-τρυπτιφάνη)και Rhodiolarosea (ροδιόλα) λόγω πιθανής αλληλεπίδρασης.

Περιέχει 100% ενεργά συστατικά, παρασκευασμένα από ειδικούς διατροφολόγους χωρίς τεχνητά πληρωτικά και χωρίς δυσάρεστες ουσίες. Προέρχεται σύμφωνα με τα αυστηρά ηθικά κριτήρια της Viridian, συμπεριλαμβανομένης της απουσίας δοκιμών σε ζώα, ΓΤΟ ή φοινικέλαιου.

V408
10 αντικείμενα

Μία χορτοφαγική κάψουλα παρέχει:

Ingredients

1 Κάψουλα Περιεκτικότητα ανά καψ. % ΣΗΠ*
Griffonia simplicifolia seed extract providing 30% 5-HTP 333mg  
In a base of Alfalfa and Spirulina and Bilberry    
Plant cellulose capsule    

* % Συνιστώμενης Ημερήσιας Πρόσληψης

Μία έως δύο κάψουλες ημερησίως με τροφή ή σύμφωνα με τις οδηγίες του γιατρού ή του θεραπευτή σας.

Σημαντικές Προειδοποιήσεις

✓Συμπλήρωμα διατροφής

✓Να μη γίνεται υπέρβαση της συνιστώμενης ημερήσιας χρήσης.

✓Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατο μίας ισορροπημένης δίαιτας.

✓Το προϊόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου.

✓Συμβουλευτείτε τον γιατρό ή το θεραπευτή σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας.

✓Να φυλάσσεται κάτω των 30c και μακριά από τα μικρά παιδιά.

✓Μην το χρησιμοποιείτε αν η κάψουλα-περίβλημα είναι σπασμένη.

Σχόλια (0)