Βιολογικό Eλαιο Λιναρόσπορου
  • Βιολογικό Eλαιο Λιναρόσπορου
  • Βιολογικό Eλαιο Λιναρόσπορου

100% Οργανικό Eλαιο Λιναρόσπορου | 100% Organic Flax Seed Oil | 200ml

Vegan, Kosher, Organic

Κωδ. Προϊοντος: V505
18,00 €
με ΦΠΑ
Διαθέσιμο
Ποσότητα

  Πολιτική Απορρήτου

Η πολιτική προστασίας των προσωπικών δεδομένων των χρηστών και πελατών της ιστοσελίδας.

  Όροι αποστολής προϊοντων

Τα πάντα σχετικά με τους όρους αποστολής , παράδοσης και επιστροφής των προϊοντων μας

Το λινέλαιο (έλαιο λιναρόσπορου) εκχυλίζεται από τους σπόρους οργανικού λιναριού με τη διαδικασία της ψυχρής σύνθλιψης/πίεσης.

«Λινάρι» είναι η κοινή ονομασία ενός βοτάνου της οικογενείας των λιναροειδών. Στον τομέα της κλωστοϋφαντουργίας, το λινάρι αποτελούσε μία από τις πλέον διαδεδομένες πηγές ινών μέχρι την επικράτηση της βαμβακοκαλλιέργειας. 

Το λινέλαιο (έλαιο λιναρόσπορου) εκχυλίσεται από τους σπόρους οργανικού λιναριού με τη διαδικασία της ψυχρής σύνθλιψης/πίεσης, ελαχιστοποιώντας την καταστροφική επίδραση του φωτός, του οξυγόνου και της θερμότητας. 

Το λινάρι προσφέρει διπλάσια προστασία ενάντια σε σοβαρές παθήσεις του οργανισμού, εξαιτίας της υψηλής περιεκτικότητάς του σε ωμέγα-3- λιπαρά οξέα. Τα ωμέγα -3- λιπαρά οξέα εμποδίζουν την καρκινογόνα δράση των προσταγλανδινων και συντελούν στην υγεία της καρδιάς, μειώνοντας τα επίπεδα της χοληστερόλης και των τριγλυκεριδίων στο αίμα.  Επίσης, αποτρέπουν την επικίνδυνη για εγκεφαλικά και Καθώς το λινάρι σε υγρή μορφή (έλαιο) είναι εξαιρετικά ευαίσθητο και ευπαθές, η δύναμη και η δράση του  στο σώμα μειώνεται σημαντικά. Για τον λόγο αυτό συνιστάται η διατήρησή του στο ψυγείο και η άμεση – ταχεία κατανάλωσή του προκειμένου να αποφευχθεί η λύση του (ταγγίλα).

Για ποιο λόγο να ενισχύσω τη διατροφή μου με έλαιο λιναρόσπορου (λινέλαιο)

Ο οργανισμός μας δεν δύναται να παράγει τα απαραίτητα λιπαρά οξέα (EFAs), τα οποία περιέχονται στο έλαιο λιναρόσπορου.  Προκειμένου να εφοδιάσουμε το σώμα μας με  τα εν λόγω λιπαρά, οφείλουμε να καταναλώνουμε τις φυσικές αυτές ουσίες μέσω της διατροφής μας ή μέσω συμπληρωμάτων.

Σύμφωνα με έρευνες, το 80% περίπου του συνολικού πληθυσμού  παρουσιάσει ανεπάρκεια/ έλλειψη σε απαραίτητα λιπαρά οξέα (EFAs). Η επεξεργασία καταστρέφει σημαντικό μέρος των απαραίτητων λιπαρών οξέων, που περιέχονται στις τροφές, καθιστώντας την διατροφή μας ανεπαρκή για τον εφοδιασμό του οργανισμού μας με τις απαραίτητες ποσότητες λιπαρών οξέων.

Το έλαιο του λιναρόσπορου (λινέλαιο) αποτελεί μοναδικής ποιότητας τροφή, καθώς περιέχει απαραίτητα λιπαρά οξέα, α-λινολενικό οξύ (της ομάδος των ωμέγα-3-λιπαρών οξέων) και λινολεϊκό οξύ (της ομάδος των ωμέγα-6-λιπαρών οξέων) σε σημαντικές ποσότητες.

Το έλαιο λιναρόσπορου αποτελεί μία από τις πιο πλούσιες πηγές ωμέγα 3 λιπαρών οξέων. Περιέχει σε ποσοστό 57%  υψηλότερη συγκέντρωση σε ωμέγα 3 λιπαρά οξέα από το ιχθυέλαιο.

Το  ανθρώπινο σώμα χρειάζεται τα απαραίτητα λιπαρά οξέα για τον σχηματισμό των προσταγλαδίνων, οι οποίες αποτελούν ουσίες που προσομοιάζουν με τις ορμόνες. Χρειαζόμαστε δύο ειδών λιπαρά οξέα, το λινολεϊκό (ωμέγα 6) και το λινολενικό οξύ (ωμέγα 3). Η έλλειψη των λιπαρών αυτών οξέων έχει ως αποτέλεσμα την μείωση των επιπέδων της τεστοστερόνης στο σώμα. Επομένως, τα λιπαρά οξέα είναι απαραίτητα και αναντικατάστατα στο καθημερινό διαιτολόγιο των ανθρώπων και ιδιαίτερα όσων αθλούνται και ακολουθούν πρόγραμμα μυϊκής ενδυνάμωσης (bodybuilding).    

Αν καταναλώνω λιπαρά, θα αυξηθεί το βάρος μου;

 Όχι! Το θέμα δεν είναι η κατανάλωση λιπαρών αλλά το τι είδους λιπαρά καταναλώνουμε. Καταναλώνουμε τα σωστά λιπαρά; Το λινέλαιο αποτελεί μία από τις πιο υγιεινές πηγές λιπαρών. Είναι κατανοητό το γεγονός ότι πολλοί θεωρούν ότι αυξάνοντας την πρόσληψη λιπαρών, θα αυξηθεί άρδην και το σωματικό τους βάρος. Ωστόσο, κανείς ποτέ δεν πάχυνε από την κατανάλωση λινέλαιου σε οποιαδήποτε ποσότητα.

Σαφώς η μειωμένη πρόσληψη λιπαρών συντελεί στην υγεία του καρδιαγγειακού. Ωστόσο, μειώνει τα επίπεδα της τεστοστερόνης. Για να εξασφαλίσουμε τα σωστά επίπεδα τεστοστερόνης στο σώμα το λινέλαιο και τα απαραίτητα λιπαρά οξέα αποτελούν τα πλέον ενδεδειγμένα και υγιεινά λιπαρά προς κατανάλωση. Σε κάθε είδους διατροφή ένα ποσοστό λιπαρών είναι απαραίτητο. Τα ωμέγα-3-λιπαρά οξέα είναι αντί-λιπογόνα (εμποδίζουν την αποθήκευση του λίπους) και ενισχύουν την καύση του λίπους (β-οξείδωση).

Τι είδους λιπαρά περιέχει το έλαιο σπόρων λιναριού (λινέλαιο);

1 γραμμάριο ελαίου περιέχει κατά μέσο όρο: -

Πολυακόρεστα λιπαρά οξέα: Άλφα  λινολενικό οξύ (ALA)- 5500 mg

Πολυακόρεστα λιπαρά οξέα: Λινολεικό  οξύ  - 1700 mg

Κορεσμένα λιπαρά οξέα: Παλμιτικό οξύ 60mg, Στεατικό οξύ 40mg

Μονοακόρεστα λιπαρά οξέα: Ολεϊκό/Ελαϊκό οξύ – 1,800 mg

Μπορώ να μαγειρέψω με το έλαιο σπόρων λιναριού (λινέλαιο);

Όχι!  Το λινέλαιο είναι εξαιρετικά ευαίσθητο και ευπαθές, όταν εκτίθεται σε ζέστη, αέρα και φως. Συχνά συνιστάται από τους παραγωγούς η συντήρηση του λινελαίου στο ψυγείο και στην αρχική του συσκευασία. Σε υγρή μορφή (υδαρές) το λινέλαιο μπορεί να καταναλωθεί απευθείας από το μπουκάλι, ωμό σε σαλάτες και ροφήματα.

Χρήση και εφαρμογές του ελαίου λιναρόσπορου (λινέλαιου).

Τόνωση του καρδιαγγειακού - Το λινέλαιο είναι εξαιρετικά πλούσιο σε ωμέγα-3-λιπαρά οξέα (πλουσιότερο από το ιχθυέλαιο) και επομένως εξαιρετικά ευεργετικό για την υγεία και την ενυδάτωση του  καρδιαγγειακού συστήματος. Σύμφωνα με εκατοντάδες μελέτες, τα ωμέγα -3- λιπαρά οξέα συντελούν στην υγεία της καρδιάς, μειώνοντας τα επίπεδα της χοληστερόλης και των τριγλυκεριδίων στο αίμα. Επίσης, βοηθούν στην ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης ενώ αποτρέπουν τη θρόμβωση του αίματος και την αθηροσκλήρωση, καθώς μειώνουν τα επίπεδα ινωδογόνων. Έρευνες απέδειξαν ότι η διαστολική και η συστολική αρτηριακή πίεση μειώνεται κατά 5mm Hg κάθε φορά που αυξάνεται η πρόσληψη α-λινολενικού οξέος (ωμέγα 3) έστω και κατά 1% (Berry and Hirssch 1986).

Αντιφλεγμονώδης/αντι-αλλεργική δράση - Το ανθρώπινο σώμα χρειάζεται τα ωμέγα 3 απαραίτητα λιπαρά οξέα για τον σχηματισμό των αντιφλεγμονοδών προσταγλαδίνων (PG3), ουσίες που προσομοιάζουν στις ανθρώπινες ορμόνες. Σύμφωνα με κλινικές μελέτες και δοκιμές, η χρήση των απαραίτητων λιπαρών οξέων (EFAs) στην θεραπεία χρόνιων αλλεργιών και φλεγμονωδών παθήσεων (π.χ έκζεμα, ψωρίαση, ερυθυματώδης λύκος, ελκοειδής κολίτιδα) είχε σημαντικά αποτελέσματα.

Δράση ενάντια στην αρθρίτιδα- Το λινέλαιο παρέχει τα βασικά λιπαρά οξέα, τα οποία αποτρέπουν την έκκριση των φλεγμονωδών προσταγλανδινων σε παθήσεις όπως αυτή της ρευματοειδούς αρθρίτιδας.
Ενίσχυση του μεταβολισμού - Έχει αποδειχθεί ότι τα απαραίτητα λιπαρά οξέα συνδέονται με το οξυγόνο και ενισχύουν την μεταφορά των ηλεκτρονίων, διαδικασία βασική για την ενεργειακή παραγωγή στο εσωτερικό του κυττάρου.

Λειτουργία του νευρικού συστήματος - Τα λιπαρά οξέα είναι απαραίτητα για την υγεία της δομής των κυτταρικών μεμβρανών ιδιαίτερα αυτών του νευρικού συστήματος.

Εγκεφαλική λειτουργία – Τα λιπαρά οξέα, και ιδιαίτερα το εικοσιδυεξανοϊκό οξύ (DHA), αποτελούν απαραίτητη προϋπόθεση για την ανάπτυξη και την λειτουργία του εγκεφάλου των παιδιών.
Υγιές δέρμα – Το λινέλαιο παρέχει στον ανθρώπινο οργανισμό τα απαραίτητα λιπαρά οξέα, που χρειάζεται για την διατήρηση της υγείας και της ελαστικότητας των κυτταρικών μεμβρανών, ενώ παρουσιάζει εξαιρετική αντιβιοτική, αντιμικροβιακή και αντιβακτηριακή δράση.

Ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος – Έχει αποδειχθεί ότι τα απαραίτητα λιπαρά οξέα ενισχύουν την λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος και επιταχύνουν την αντίδραση του οργανισμού ενάντια σε ιούς και μικρόβια. Επίσης, εξισορροπούν την εντερική χλωρίδα και συμβάλλουν στην απομάκρυνση των τοξινών και των περιττών ουσιών από το σώμα. Παράλληλα, το α-λινολενικό οξύ, που περιέχεται σε  υψηλά ποσοστά στο λινέλαιο, αποτρέπει αποδεδειγμένα την μη φυσιολογική μετάλλαξη των κυττάρων.

Σωματική δύναμη/ενέργεια – Τα ωμέγα 3 λιπαρά οξέα, που περιέχονται στο λινέλαιο υποστηρίζουν το καρδιαγγειακό σύστημα και μειώνουν τις αρνητικές για το ανοσοποιητικό σύστημα επιδράσεις της έντονης σωματικής καταπόνησης και άσκησης.

Πιθανή εφαρμογή/Ενδείξεις: υπέρταση, αθηροσκλήρωση, υψηλά επίπεδα χοληστερίνης/τριγλυκεριδίων στο αίμα, έκζεμα/δερματίτιδα, αλλεργίες, ψωρίαση, ακμή, ξηροδερμία, πιτυρίαση, ρευματικά/οστεοαθρίτιδα, αυτοάνοσα νοσήματα, κόπωση, μαθησιακές δυσκολίες (σύνδρομο διάσπασης/ελλειμματικής προσοχής, υπερκινητικότητα), μολύνσεις, κάντιτα, μυκητιάσεις, αθλητική διατροφή (εντατική προπόνηση/αντοχή).

Χρήσιμοι συνδυασμοί: Το παρόν έλαιο συνδυάζεται κατάλληλα με λ-καρνιτίνη, λευκαγκάθα, μαγνήσιο και συνένζυμο Q10 σε ένα διατροφικό πρόγραμμα για την προστασία του καρδιαγγειακού συστήματος.

«Όπου ο λιναρόσπορος γίνεται διατροφική συνήθεια ανάμεσα στους ανθρώπους, υπάρχει πάντα καλύτερη υγεία» Μahatma Gandhi.

V505
Organic golden flax seed oil 100%. Κάθε κουταλάκι των 5ml παρέχει περίπου: Alpha linolenic acid (Omega 3) 2450mg,
Linoleic acid (Omega 6) 750mg, Oleic acid (Omega 9) 770mg.

✓ Κατάλληλο για χορτοφάγους.
✓ Χωρίς προσθήκη γαλακτοκομικών, σιταριού, ζάχαρης, καλαμποκιού και σόγιας.
✓ Κατασκευάζεται χωρίς γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς.

Δύο ή τρία κουταλάκια του γλυκού ημερησίως με τροφή ή σύμφωνα με τις οδηγίες του γιατρού ή του θεραπευτή σας.

Σημείωση: Λαμβάνετε το λινέλαιο παράλληλα με άλλες τροφές, καθώς έρευνες αποκαλύπτουν ότι οι πρωτεΐνες και τα λιπαρά συνεργάζονται και αλληλεπιδρούν εξαιρετικά ευεργετικά.

Σημαντικές Προειδοποιήσεις

✓Συμπλήρωμα διατροφής

✓Να μη γίνεται υπέρβαση της συνιστώμενης ημερήσιας χρήσης.

✓Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατο μίας ισορροπημένης δίαιτας.

✓Το προϊόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου.

✓Συμβουλευτείτε τον γιατρό ή το θεραπευτή σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας.

✓Να φυλάσσεται κάτω των 30c και μακριά από τα μικρά παιδιά.

Αυτό το εξαιρετικά θρεπτικό λάδι μπορεί να προστεθεί σε smoothies φρούτων ή λαχανικών, σάλτσες για σαλάτες, ντιπ, σούπες ή ως καρύκευμα ραντισμένο πάνω τα λαχανικά, τα ζυμαρικά, το ρύζι, οι πατάτες κλπ.
Σχόλια (0)