Φυτικό Έλαιο με ΕΡΑ & DHA | Vegan EPA and DHA Oil | 30ml
  • Φυτικό Έλαιο με ΕΡΑ & DHA | Vegan EPA and DHA Oil | 30ml

Φυτικό Έλαιο με ΕΡΑ & DHA | Vegan EPA and DHA Oil | 30ml

Vegan

Κωδ. Προϊοντος: V535
34,50 €
με ΦΠΑ
Διαθέσιμο
Ποσότητα

  Πολιτική Απορρήτου

Η πολιτική προστασίας των προσωπικών δεδομένων των χρηστών και πελατών της ιστοσελίδας.

  Όροι αποστολής προϊοντων

Τα πάντα σχετικά με τους όρους αποστολής , παράδοσης και επιστροφής των προϊοντων μας

Vegan έλαιο με ΕPA (εικοσιπεντανοϊκό οξύ) και DHA (δοκοσαεξανοϊκό οξύ)

Το Φυτικό Έλαιο με ΕΡΑ και DHAαποτελεί μία εναλλακτική πηγή ωμέγα λιπαρών οξέων, κατάλληλο για όσους ακολουθούν χορτοφαγική διατροφή, καθώς προέρχεται από τα θαλάσσια άλγη/φύκια Schizochytriums. Πρόκειται για μία μίξη θαλάσσιων φυκιών με έλαιο σπόρων τσία ευρωπαϊκής καλλιέργειας, προκειμένου να διατηρηθεί όλο το φάσμα των ωμέγα 3,6 και 9 λιπαρών οξέων.

   Τα απαραίτητα λιπαρά οξέα απορροφώνται άμεσα από το γαστρεντερικό σωλήνα και ενσωματώνονται στις κυτταρικές μεμβράνες, όπου λαμβάνουν μέρος σε πολλές βιολογικές διεργασίες, που αφορούν τη λειτουργία των κυτταρικών μεμβρανών, τη γονιδιακή έκφραση, τη καρδιαγγειακή προστασία και την αντιφλεγμονώδη διαδικασία.

       Τα πολυακόρεστα ωμέγα 3 (άλφα λινολενικό οξύ) και ωμέγα 6 (λινολεϊκό οξύ) λιπαρά οξέα θεωρούνται «απαραίτητα», επειδή το ανθρώπινο σώμα δεν δύναται να τα παράξει. Επομένως, πρέπει να λαμβάνονται μέσω της διατροφής, καθώς κάποια μεταβολίζονται από το σώμα, όπως το εικοσαπεντανοϊκομ οξύ (ΕΡΑ 20:5) και τοεικοσιδιεξαενοϊκό οξύ (DHA 22:6). Σύμφωνα ωστόσο με στοιχεία, η εν λόγω μετατροπή είναι περιορισμένη ιδιαίτερα σε περιπτώσεις διατροφής εξαιρετικά πλούσιας σε ωμέγα 6 λιπαρά οξέα.Η σύγχρονη διατροφή χαρακτηρίζεται από μειωμένη πρόσληψη ωμέγα 3 λιπαρών οξέων και υπερκατανάλωση ωμέγα 6 λιπαρών οξέων, προκαλώντας έτσι μεγάλη ανισορροπία στην αναλογία ωμέγα 3 και ωμέγα 6 λιπαρών οξέωνκαι επομένως πολλές χρόνιες ασθένειες.

       Συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη ωμέγα -3-λιπαρών οξέων δεν έχει προς ώρας καθοριστεί στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ωστόσο, το British Dietetic Association(Σύλλογος Διαιτολόγων-Διατροφολόγων Βρετανίας) συστήνει την κατανάλωση λιπαρών ψαριών τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (World Health Organisation) συστήνει την ημερήσια πρόσληψη 250mgΕΡΑ και DHAγια την πρόληψη των καρδιαγγειακών παθήσεων. Ωστόσο, όσοι ακολουθούν χορτοφαγική διατροφή και ως επακόλουθο δεν καταναλώνουν ψάρια, πιθανότατα κινδυνεύουν από έλλειψη απαραίτητων λιπαρών οξέων. Τροφές που περιέχουν άλφα λινολενικό οξύ είναι τα ψάρια, οι σπόροι, οι καρποί, τα αυγά και ορισμένα λαχανικά. Ωστόσο, μόνο τα ψάρια περιέχουν ΕΡΑ και DHA. Θεωρείται ότι τα ψάρια είναι πλούσια σε EΡΑ και DHA, λόγω του ζωοπλαγκτόν, το οποίο καταναλώνει άλγη/φύκια, που με τη σειρά τους αποτελούν πηγές πλούσιες σε ωμέγα -3-λιπαρά οξέα. Βασιζόμενοι σε αυτήν την πληροφορία, οι νέες τεχνολογίες έχουν εστιάσει στην εκχύλιση των ωμέγα-3- λιπαρών οξέων από την άλγη. Έρευνες για τα οφέλη των λιπαρών οξέων EΡΑ και DHAτων άλγεων έδειξαν παρόμοια αποτελέσματα στα επίπεδα των τριγλυκεριδίων στο αίμα με αυτά των ελαίων ψαριού.

Υγεία του Καρδιαγγειακού Συστήματος - Σε ανάλυση για την υγεία του καρδιαγγειακού συστήματος, διαπιστώθηκε ότι η υψηλή συγκέντρωση ωμέγα 3 πολυακόρεστων λιπαρών οξέων (και ιδιαιτέρως DHA) στους ιστούς, συνδέεται άμεσα με μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης στεφανιαίας νόσου και περιορισμό των επιπέδων των τριγλυκεριδίων στο αίμα.

Πνευματική/ Διανοητική Υγεία – Η έλλειψη ωμέγα 3πολυακόρεστων λιπαρών οξέων και η αυξημένη αναλογία ωμέγα 6 λιπαρών οξέων συνδέεται με πολλές νοητικές διαταραχές. Τα ωμέγα 3 λιπαρά οξέα αποτελούν δομικό στοιχείο του ανθρώπινου εγκεφάλου και συμβάλλουν στη νευρολογική λειτουργία (διατήρηση των νευρικών μεμβρανών, νευροδιαβιβάσεις ,διατήρηση της ρευστότητας και της ευκαμψίας των μεμβρανών, διαμόρφωση του διαύλου ιόντων και των κυτταρικών υποδοχέων).

Αντιφλεγμονώδης δράση - Έρευνες αποδεικνύουν ότι η υπερβολική πρόσληψη φυτικών ελαίων, πλούσιων σε ωμέγα 6 πολυακόρεστα λιπαρά οξέα, αυξάνει την παραγωγή της προ-φλεγμονώδους κυτοκίνης. Εν αντιθέσει, η πρόσληψη συμπληρωμάτων ιχθυελαίων, πλούσιων σε ωμέγα 3 πολυακόρεστα λιπαρά οξέα, περιορίζει την παραγωγή της προ-φλεγμονώδους κυτοκίνης. Η τυπική δυτική διατροφή, λόγω της υψηλής αναλογίας της σε ωμέγα6 λιπαρά οξέα, προκαλεί παθολογική φλεγμονή και πολλές οξείες και χρόνιες ασθένειες με κυρίαρχα στοιχεία τη φλεγμονή, τον πόνο και την αυτοανοσία. Η πρόσληψη συμπληρωμάτων με ωμέγα 3 λιπαρά οξέα εξισορροπεί την αναλογία και ανακουφίζει από τα συμπτώματα πόνου και φλεγμονής.

Υγεία του δέρματος – Έχει αποδειχθεί ότι το ΕΡΑ και το DHA αποτρέπουν τη βλάβη και τη φλεγμονή, που προκαλεί η υπεριώδης ακτινοβολία (UV) στα κύτταρα του δέρματος. Το δέρμα εκτίθεται συνεχώς στην υπεριώδη ακτινοβολία, η οποία είναι υπεύθυνη για πολλά δερματικά προβλήματα, όπως το ηλιακό έγκαυμα, η φωτογήρανση και ο καρκίνος του δέρματος. Πίσω από παθολογικές παθήσεις του δέρματος, όπως η ψωρίαση και το έκζεμα, συχνά βρίσκεται η χρόνια φλεγμονή, η οποία περιορίζεται σημαντικά με τη πρόσληψη συμπληρωμάτων ωμέγα 3 λιπαρών οξέων. Υπάρχουν επίσης επιδημιολογικά και κλινικά στοιχεία/ δεδομένα, που αποδεικνύουν ότι τα συμπληρώματα ωμέγα 3 λιπαρών οξέων δρουν ευεργετικά ενάντια στα συμπτώματα της ακμής.

Κύηση και γαλουχία - Τα συμπληρώματα ωμέγα 3 λιπαρών οξέων την περίοδο προ της σύλληψης και κατά τη διάρκεια της κύησης, συμβάλλουν σημαντικά στην καλύτερη υγεία της μητέρας και του παιδιού. Οι μητέρες που λαμβάνουν συμπλήρωμα με ωμέγα 3 λιπαρά οξέα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, έχουν χαμηλότερο κίνδυνο πρόωρου τοκετού, αυξάνοντας τη περίοδο κύησης. Παράλληλα, η πρόσληψη συμπληρωμάτων ω 3 λιπαρών οξέων κατά την κύηση συνέβαλλε στη γέννηση τελειόμηνων παιδιών, με μεγαλύτερο σωματικό βάρος και βελτιωμένη νευρολογική ανάπτυξη.

✓ Κατάλληλο για χορτοφάγους και βιγκάνς. Ηθικά κατασκευασμένο και χωρίς πειράματα σε ζώα.
✓ Χωρίς προσθήκη γαλακτοκομικών, σιταριού, ζάχαρης, καλαμποκιού, φοινικέλαιο και σόγιας.
✓ Κατασκευάζεται χωρίς γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς.

V535

IngredientWeight%EC NRV
Marine algae (Schizochytrium sp.) oil
Chia seed (Salvia hispanica) oil
Natural Orange Oil
Vitamin E (as D-alpha tocopherol)
1ml provides
ALA (Alpha linolenic acid) 222mg
DHA (Docosahexaenoic acid) 150mg
Omega 6 (Linoleic acid) 89mg
EPA (Eicosapentaenoic acid) 75mg
Omega 9 (Oleic Acid) 29mg
Χρησιμοποιώντας το σταγονόμετρο, οι ενήλικες λαμβάνουν 0,5 ml, 2-4 φορές την ημέρα, τα παιδιά ηλικίας 1-12 ετών, η μισή πρόσληψη ενηλίκων. Αποφύγετε την επαφή του στόματος με την πιπέτα.

Αλληλεπιδράσεις: Το DHAσυμβάλλει στην μείωση των επιπέδων της αρτηριακής πίεσης, επομένως είναι πιθανό να παρατηρηθεί θετική αλληλεπίδραση σε όσους λαμβάνουν φαρμακευτική αγωγή για τη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης.

Σημαντικές Προειδοποιήσεις

✓Συμπλήρωμα διατροφής

✓Να μη γίνεται υπέρβαση της συνιστώμενης ημερήσιας χρήσης.

✓Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατο μίας ισορροπημένης δίαιτας.

✓Το προϊόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου.

✓Συμβουλευτείτε τον γιατρό ή το θεραπευτή σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας.

✓Να φυλάσσεται κάτω των 30c και μακριά από τα μικρά παιδιά.Σχόλια (0)