Βήτα καροτίνη/καροτένιο | Beta Carotene Complex | 90 caps
  • Βήτα καροτίνη/καροτένιο | Beta Carotene Complex | 90 caps

Βήτα καροτίνη/καροτένιο | Beta Carotene Complex | 90 caps

Vegan, Kosher, Veg Caps.

Κωδ. Προϊοντος: V122
39,00 €
με ΦΠΑ
Διαθέσιμο
Ποσότητα

  Πολιτική Απορρήτου

Η πολιτική προστασίας των προσωπικών δεδομένων των χρηστών και πελατών της ιστοσελίδας.

  Όροι αποστολής προϊοντων

Τα πάντα σχετικά με τους όρους αποστολής , παράδοσης και επιστροφής των προϊοντων μας

Τα καροτενοειδή αντιπροσωπεύουν την πλέον διαδεδομένη ομάδα φυσικών χρωστικών στη φύση. Υπάρχουν 600 και πλέον καροτενοειδή συνολικά, αλλά μόνο τα 30 με 50 από αυτά έχουν δράση όμοια με αυτή της βιταμίνης Α. Τα καροτενοειδή αποτελούν μια ομάδα λιποδυαλιτών συστατικών με εξαιρετικά έντονο χρώμα ( κόκκινο και κίτρινο). Η β καροτίνη παρουσιάζει την υψηλότερη δράση προβιταμίνης Α. Στην παρούσα συνταγή /φόρμουλα με β καροτένιο χρησιμοποιήθηκε μία φυσική πηγή συνεργιστικών καροτενοειδών από το θαλάσσιο φύκι DunaliellaSalina, το οποίο αποτελεί μία από τις πλέον πλούσιες πηγές καροτενοειδών στη φύση.

Αντιοξειδωτική προστασία - Σύμφωνα με επιδημιολογικές μελέτες, τα άτομα, τα οποία προσλαμβάνουν υψηλά ποσοστά β καροτίνης ή παρουσιάζουν υψηλή συγκέντρωση β καροτίνης στο αίμα έχουν περιορισμένο κίνδυνο εμφάνισης ασθενειών. (van Poppel and Goldbohm,1995).

Οι χημικές ιδιότητες της β καροτίνης στην καταπολέμηση του μονήρους οξυγόνου και των ελευθέρων ριζών έχουν επαρκώς μελετηθεί και τεκμηριωθεί (SiesandStahl, 1995). Παράλληλα με την αντιοξειδωτική της δράση η β καροτίνη και κάποια άλλα καροτενοειδή, συμβάλλουν στην φυσιολογική κυτταρική επικοινωνία μέσω της μεσοκυττάριας ουσίας (AcevedoandBertram, 1995).

Καθώς πολλές μορφές καρκινογένεσης δυσχεραίνουν τη μεσοκυττάρια επικοινωνία (GregusandKlaassen, 1996), η προστασία της εν λόγω δράσης μέσω της διατροφής αποτελεί σημαντική λειτουργία.

Υγεία του δέρματος - Η μακροπερίοδη έλλειψη βιταμίνης Α προκαλεί νυχτερινή τύφλωση , αυξημένο κίνδυνο μολύνσεων και θυλακιώδη υπερκεράτωση (συσσώρευση κυτταρικών μερών στα θυλάκια της τρίχας, που προκαλούν πρήξιμο, οίδημα και ξηρότητα στην περιοχή, ιδιαίτερα στο πίσω μέρος των χεριών). Η β καροτίνη προστατεύει το δέρμα από την υπεριώδη UV ακτινοβολία, καθώς φαίνεται ότι δρα προληπτικά ως φυσικό αντηλιακό.


Προστασία της όρασης – Η βιταμίνη Α βρίσκεται σε 4 ειδών φωτο-χρωστικές στον αμφιβληστροειδή. Η συμβολή της είναι εξαιρετικά σημαντική στη λειτουργία των ραβδίων και των κονίων, που απαιτούνται για την μετάδοση των οπτικών ερεθισμάτων. Η δυσκολία προσαρμογής στις μεταβολές του φωτός και η κακή νυχτερινή όραση αποτελούν τα αρχικά μόνο συμπτώματα της ανεπάρκειας βιταμίνης Α στον οργανισμό.


Λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος – Τα καροτενοειδή συμβάλλουν σημαντικά στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος. Έχει αποδειχθεί ότι η πρόσληψη β καροτίνης αυξάνει κατά 30% τα Τ4 κύτταρα σε διάρκεια 7 μόλις ημερών. Τα Τ4 λεμφοκύτταρα συμβάλλουν στην ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού συστήματος. Η β καροτίνη επίσης ενισχύει τη λειτουργία του θύμου αδένα και αυξάνει την έκκριση της ιντερφερόνης, η οποία διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην άμυνα του οργανισμού ενάντια στις ιώσεις και τους παθογόνους οργανισμούς.

Πιθανή εφαρμογή

Καταρράκτης- εκφύλιση της ωχράς κηλίδας (λουτείνη και ζεαξανθίνη).

Τα καροτενοειδή δρουν ευεργετικά σε περιπτώσεις υπερκεράτωσης και ακμής.

Κρύωμα, γρίπη, λοιμώξεις του αναπνευστικού, προστασία του καρδιαγγειακού, φωτοευαισθησία (πχ ουρτικαρία ή ηλιακή κνίδωση), οφθαλμική ξηρότητα, πρόληψη από την έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία, καντιντίαση –κολπίτιδα. Παθήσεις της βλεννογόνου (επιθηλιακά κύτταρα) .

Κυστική ινωση- Η ημερήσια πρόσληψη 15mg β καροτίνης καταστέλλει την υπεροξείδωση των λιπών.

Η νοητική λειτουργία στους υπερήλικες συνδέεται άμεσα με την επάρκεια καροτίνης στον οργανισμό.

Η β καροτίνη συμβάλλει στην υγεία του αναπαραγωγικού συστήματος και τη σωστή λειτουργία του, καθώς είναι απαραίτητο για το σχηματισμό του ωχρού σωμάτιου. Παράλληλα αποτρέπει την ανάπτυξη κυστών στις ωοθήκες.

Χρήσιμοι συνδυασμοί: Ακμή / προστασία του δέρματος - ψευδάργυρος, έλαιο κάνναβης (hempseedoil), πυκνογενόλη / εκχύλισμα σταφυλιού, δανδέλιο/ ταραξάκο/ πικραλίδα.

Σημείωση: Τα φυσικά ενεργά έκδοχα, μύρτιλλο/οργανικό άλφα άλφα/ οργανική σπιρουλίνα, παρέχουν επιπρόσθετα ιχνοστοιχεία, αντιοξειδωτικά, φυτοθρεπτικά συστατικά και ένζυμα στην παρούσα συνταγή και συμβάλλουν στη συνολική θρεπτική της αξία.

V122

Μία χορτοφαγική κάψουλα παρέχει: Natural Beta Carotene/Carotenoid Mix (from D Salina) 15mg, Providing (typical analysis): Beta Carotene 15mg, Cryptoxanthin 117ug, Alpha Carotene 474ug, Zeaxanthin 96ug, Lutein 75ug. In a base of alfalfa, spirulina & bilberry.

✓ Κατάλληλο για χορτοφάγους.
✓ Χωρίς προσθήκη γαλακτοκομικών, σιταριού, ζάχαρης, καλαμποκιού και σόγιας.
✓ Κατασκευάζεται χωρίς γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς.

Μία κάψουλα ημερησίως με τροφή ή σύμφωνα με τις οδηγίες του γιατρού ή του θεραπευτή σας.

Σημαντικές Προειδοποιήσεις

✓Συμπλήρωμα διατροφής

✓Να μη γίνεται υπέρβαση της συνιστώμενης ημερήσιας χρήσης.

✓Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατο μίας ισορροπημένης δίαιτας.

✓Το προϊόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου.

✓Συμβουλευτείτε τον γιατρό ή το θεραπευτή σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας.

✓Να φυλάσσεται κάτω των 30c και μακριά από τα μικρά παιδιά.

✓Μην το χρησιμοποιείτε αν η κάψουλα-περίβλημα είναι σπασμένη.


Σχόλια (0)