Για Παιδιά | 90 nini-caps
  • Για Παιδιά | 90 nini-caps

Για Παιδιά, Βιταμίνες & Μέταλλα | Viridikid Multivitamin & Mineral Formula | 90 nini-caps

Vegan, Kosher, Veg Caps

Κωδ. Προϊοντος: V125
27,50 €
με ΦΠΑ
Διαθέσιμο
Ποσότητα

  Πολιτική Απορρήτου

Η πολιτική προστασίας των προσωπικών δεδομένων των χρηστών και πελατών της ιστοσελίδας.

  Όροι αποστολής προϊοντων

Τα πάντα σχετικά με τους όρους αποστολής , παράδοσης και επιστροφής των προϊοντων μας

 Η  ΣΩΣΤΉ/ΙΣΟΡΡΟΠΗΜΕΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ, ο άφθονος καθαρός αέρας, η άσκηση, η αγάπη και η προσοχή διατηρούν σε γενικές γραμμές τα παιδιά υγιή, λαμπερά και χαρούμενα.

Ωστόσο, δεν είναι πάντα εύκολη η επίτευξη μιας καλής-ισορροπημένης διατροφής για τα παιδιά. Αρκεί να αναλογιστεί κανείς ότι με τον όρο «καλή διατροφή» προϋποθέτεται η συχνή και τακτική πρόσληψη πράσινων λαχανικών (σπανάκι, μαρούλι, ρόκα, λάχανο, φασολάκια κ.α) και λιπαρών ψαριών (σολομό, σαρδέλες), που τα παιδιά σήμερα δεν προτιμούν ιδιαίτερα.

Κανείς δεν υποστηρίζει βεβαίως ότι το να γεμίζουμε το στομάχι του παιδιού με χάπια βιταμινών αποτελεί τη λύση και την επίτευξη της ισορροπημένης διατροφής. Ωστόσο, μία φροντισμένη και υγιεινή διατροφή σε συνδυασμό με ένα ποιοτικό πολυβιταμινούχο σκεύασμα, εξασφαλίζουν μία διατροφή χωρίς σημαντικές διατροφικές ελλείψεις για τα παιδιά.

Επιπροσθέτως, σε περιόδους κατά τις οποίες τα παιδιά ασθενούν από ιώσεις, γρίπη, μολύνσεις, ωτίτιδες, στομαχόπονους κ.α. συνιστάται η πρόσληψη φυσικών θεραπευτικών μέσων/σκευασμάτων, με την προϋπόθεση σαφώς ότι έχουν πρώτα εξετασθεί ενδελεχώς από ειδικευμένο ιατρό.

Η επιλογή του κατάλληλου πολυβιταμινούχου σκευάσματος για το παιδί αποτελεί αληθινή πρόκληση για το γονιό. Στις μέρες μας, στην αγορά υπάρχει απεριόριστη προσφορά βιταμινούχων σκευασμάτων σε σχήμα καρτούν, με γεύση φράουλα και βατόμουρων , σε μορφή σιροπιού ή σκόνης κ.α.

Το πολυβιταμινούχο σκεύασμα για παιδιά Viridikid Multivitamin & Mineral Formula της Viridien αποτελεί ένα εξαιρετικό- χωρίς ανούσια και βλαβερά περιτυλίγματα-προϊόν. Περιέχει τα συνιστώμενα από το κράτος επίπεδα θρεπτικών συστατικών για τα παιδιά, χωρίς  πρόσθετα και άλλα άχρηστα και βλαβερά έκδοχα, που περιέχονται σε πολλά άλλα πολυβιταμινούχα προϊόντα για παιδιά.

Το πολυβιταμινούχο Viridikid δεν περιέχει ζάχαρη και κρυμμένα έκδοχα, ασπαρτάμη, ζαχαρίνη, γλυκαντικά, ή ακόμα και φρουκτόζη. Περιέχει αποκλειστικά και μόνο τις βιταμίνες και τα μέταλλα, που χρειάζεται το παιδί καθημερινά, σε μία εύκολη προς κατάποση και αποκλειστικά φυτική κάψουλα.

Το πολυβιταμινούχο Viridikid έχει σχεδιαστεί κατόπιν μελέτης και ερευνών για την μακροχρόνια καθημερινή πρόσληψή του κατά τη διάρκεια των σημαντικών και απαιτητικών χρόνων πριν και μετά την εφηβεία έως και την ενηλικίωση του παιδιού.

Σίδηρος-Η πρόσληψη σιδήρου είναι συνήθως ανεπαρκής στα βρέφη, τα νήπια, τα παιδιά και τους νεαρούς εφήβους. Έρευνες αποδεικνύουν ότι η ανεπάρκεια σιδήρου σε παιδιά 4 με 14 ετών είναι ικανή να προκαλέσει μη φυσιολογική λειτουργία των νευροδιαβιβαστών και παθοφυσιολογία που σχετίζεται με το σύνδρομο διάσπασης προσοχής και υπερκινητικότητας (ADHD).

Κατά τη διάρκεια της εφηβείας, η ανάγκη του οργανισμού για σίδηρου είναι εξαιρετικά υψηλή, κυρίως λόγω της αύξησης του όγκου του αίματος και της μυϊκής μάζας του σώματος. Στα κορίτσια οι ανάγκες σιδήρου είναι ακόμα πιο υψηλές, λόγω της απώλειας αίματος κατά την έμμηνο ρύση.

Ασβέστιο-Το ασβέστιο συμμετέχει σε πολλές ζωτικές λειτουργίες του οργανισμού, όπως ο σχηματισμός των οστών, η διάσπαση των πρωτεϊνών και των λιπών, η παραγωγή ενέργειας, η λειτουργία των νευρώνων και η νευρομυϊκή δραστηριότητα. Τα ασβέστιο αποτελεί το κυρίαρχο μέταλλο, κατέχοντας το 1.5 με 2%  του συνολικού βάρους του σώματος. Τα οστά περιέχουν το 99% του ασβεστίου του σώματος.

Μαγνήσιο-Το μαγνήσιο αποτελεί μέταλλο ζωτικής σημασίας για πολλές κυτταρικές λειτουργίες, όπως η παραγωγή ενέργειας, ο σχηματισμός των πρωτεϊνών και η αντιγραφή των κυττάρων.

Τη σημαντικότερη λειτουργία των κυττάρων ωστόσο αποτελεί η ενεργοποίηση των ενζύμων. Το μαγνήσιο αποθηκεύεται κυρίως στα οστά, ενώ το υπόλοιπο εναποτίθεται στους μεταβολικά ενεργά ιστούς, όπως οι μύες, ο εγκέφαλος, η καρδιά, το ήπαρ και τα νεφρά.

Έρευνες σε παιδιά ηλικίας 6-11 ετών, στα οποία χορηγούνταν συνδυασμός βιταμίνης Β6 και μαγνησίου, απέδειξαν ότι  ο παραπάνω συνδυασμός εξισορροπεί την ομοιόσταση του μαγνησίου, ενισχύει την κινητικότητα του λεπτού και του παχέος εντέρου, βελτιώνει τη συγκέντρωση, ρυθμίζει τη συναισθηματική σταθερότητα και καταπολεμά το άγχος.

Ψευδάργυρος-Ο  ψευδάργυρος συμμετέχει σχεδόν σε όλες τις λειτουργίες του ανοσοποιητικού συστήματος. Σε περιπτώσεις ανεπάρκειας ή έστω μερικής έλλειψης ψευδαργύρου, ο αριθμός των φονικών Τ-κυττάρων μειώνεται, τα επίπεδα των ορμονών του θυρεοειδούς αδένα πέφτουν και πολλά ερυθρά αιμοσφαίρια σταματούν την ανοσοπροστατευτική τους δράση. Όλα τα παραπάνω συμπτώματα ωστόσο, είναι δυνατό να ανατραπούν με την επαρκή χορήγηση συμπληρωμάτων ψευδαργύρου. Σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες, η επαρκής πρόσληψη ψευδαργύρου μειώνει σημαντικά τα ποσοστά παιδικής  θνησιμότητας, ενώ επιταχύνει την θεραπεία των μολυσματικών ασθενειών.

Πολλά θρεπτικά συστατικά λαμβάνουν ενεργό ρόλο στη δομική ανάπτυξη των οστών και τους ρυθμιστικούς ορμονικούς μηχανισμούς. Ο ψευδάργυρος ιδιαίτερα κατέχει σημαίνοντα ρόλο στην ανάπτυξη των εν λόγω  μηχανισμών, λόγω της επίδρασής του στην ενεργή μορφή της βιταμίνης D.

Σύμφωνα με κλινικές δοκιμές, ο ψευδάργυρος παρουσιάζει αποτελέσματα όμοια με αυτά της τετρακυκλίνης στην καταπολέμηση της επιφανειακής ακμής και πολύ ανώτερα αποτελέσματα στην καταπολέμηση της βαθύτερης ακμής. Αυτό ισχύει, γιατί ο ψευδάργυρος είναι απαραίτητος για την αποτελεσματική έκκριση και χρήση της βιταμίνης Α από το ήπαρ  και  η βιταμίνη Α είναι εξαιρετικά ευεργετική σε περιπτώσεις καταπολέμησης της ακμής.

Ο ψευδάργυρος αποτελεί επίσης ένα σημαντικό παράγοντα για τον μεταβολισμό που αφορούν στους νευροδιαβιβαστές, τα λιπαρά οξέα, τις προσταγλανδίνες, τη μελατονίνη και εμμέσως τη ντοπαμίνη, η οποία θεωρείται ότι σχετίζεται με την εμφάνιση του συνδρόμου διάσπασης προσοχής και υπερκινητικότητας (ADHD). Αυξημένη πρόσληψη ψευδαργύρου συνιστάται και κατά τη περίοδο της εφηβείας.

Β- καροτίνη-Τα καροτενοειδή αποτελούν την πιο διαδεδομένη ομάδα φυσικών χρωστικών στη φύση. Υπάρχουν πάνω από 600 καροτενοειδή, από τα οποία μόνο τα 30 με 50 παρουσιάζουν δραστηριότητα βιταμίνης Α. Η ομάδα της καροτίνης παίρνει το έντονο χρώμα της (κόκκινο και κίτρινο) από τις λιποδιαλυτές ενώσεις της.

Η β καροτίνη φαίνεται ότι έχει τη μεγαλύτερη δραστηριότητα ως πρόδρομος της βιταμίνης Α.  Η β καροτίνη, που χρησιμοποιείται στο παρόν σκεύασμα, αποτελεί μία φυσική πηγή καροτενοειδών, προερχόμενη από το φύκι dunaliella salila, μία από τις πιο πλούσιες πηγές καροτενοειδών στη φύση.

Η παρατεταμένη ανεπάρκεια βιταμίνης Α προκαλεί πολλά και σοβαρά συμπτώματα, όπως μολύνσεις, νυχτερινή τύφλωση και ωοθυλακική υπερκεράτωση (κυτταρικός νεκρωμένος ιστός στους θύλακες των μαλλιών συνήθως πίσω, ψηλά στο σβέρκο).

Τα καροτενοειδή συμβάλλουν σημαντικά στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος. Η δια του στόματος πρόσληψη β-καροτίνης αυξάνει κατά 40% τη συχνότητα των κυττάρων Τ4 μετά από μόλις 7 ημέρες συνεχούς πρόσληψης. Τα λεμφοκύτταρα Τ4 διαδραματίζουν σημαίνοντα ρόλο στην ενίσχυση και την προστασία του ανοσοποιητικού συστήματος. Η β-καροτίνη ενισχύει τη λειτουργία του θυρεοειδούς αδένα και υποστηρίζει τη δράση του ανοσοποιητικού ενάντια σε μολύνσεις και ιώσεις. Η διατροφική πρόσληψη των αντιοξειδωτικών βιταμινών A, C, E και των καροτενοειδών συνδέεται άμεσα με τη σωστή λειτουργία του αναπνευστικού συστήματος.

Βιταμίνη Β5-Η βιταμίνη Β5 (παντοθενικό οξύ) βρίσκεται σε αφθονία σχεδόν σε κάθε είδος τροφής. Για τον λόγο αυτό άλλωστε έχει πάρει το όνομά της από την ελληνική λέξη παντός, που σημαίνει παντού. Πρόκειται για μία υδατοδιαλυτή βιταμίνη, εξαιρετικά σημαντική στην παραγωγή των ορμονών των επινεφριδίων και τον σχηματισμό των αντισωμάτων. Επίσης, συμβάλλει στην απορρόφηση των βιταμινών και την μετατροπή των λιπών, των υδατανθράκων και των πρωτεϊνών σε ενέργεια.

Το παντοθενικό οξύ, καθώς συμμετέχει στη σύνθεση της χοληστερόλης και των στεροειδών ορμονών, θεωρείται εξαιρετικά χρήσιμο στην αντιμετώπιση της ακμής. Σύμφωνα με έρευνες η αυξημένη πρόσληψη παντοθενικού οξέος είχε σημαντικά αποτελέσματα στην μείωση του σμήγματος, και τη βελτίωση της όψης του δέρματος.

Βιταμίνη Β3-Το νικοτινικό οξύ παράγεται από την τρυπτοφάνη στο σώμα και κατόπιν μετατρέπεται σε νιασιναμίδιο. Το νικοτινικό οξύ δρα στο σώμα ως στοιχείο συνενζύμων, τα οποία συμμετέχουν σε σχεδόν 200 ενζυμικές αντιδράσεις.

Επίσης, το νικοτινικό οξύ, κατά τη διαδικασία σχηματισμού του, συμβάλλει σημαντικά στην παραγωγή ενέργειας μέσω της παραγωγής τριφωσφορικής αδενοσίνης ΑΤΡ.

Παράλληλα, η βιταμίνη Β3 ως νικοτιναμίδιο συμβάλλει σημαντικά στην πρόληψη του διαβήτη. Σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη στη Ν. Ζηλανδία, κατά την οποία διαβητικοί εξαρτώμενοι από ινσουλίνη ακολούθησαν θεραπεία με νικοτιναμίδιο, παρουσίασαν μία μείωση της τάξεως του 50% στον ρυθμό εξέλιξης της ασθένειας σε μία περίοδο 5 ετών.

Χολίνη-Συμβάλλει στην υγεία των κυτταρικών μεμβρανών και την κίνηση των λιπών εντός και εκτός των κυττάρων. Αποτελεί στοιχείο του νευροδιαβιβαστή ακετυλοχολίνη και είναι απαραίτητη για την ομαλή λειτουργία του εγκεφάλου, ιδιαιτέρως στα βρέφη. Παρόλο που το ανθρώπινο σώμα παράγει χολίνη, η επιπλέον πρόσληψη χολίνης μέσω της διατροφής θεωρείται απαραίτητη σε ορισμένες περιπτώσεις.

Η χολίνη συμμετέχει επίσης σε πολλές λειτουργίες του ανθρωπίνου οργανισμού και στη σύνθεση των κυτταρικών φωσφολιπιδίων.

Χαλκός-Ο χαλκός και ο ψευδάργυρος συμβάλλουν στην παραγωγή της δισμουτάσης του υπεροξειδίου (SOD). Η έλλειψη χαλκού προκαλεί ανεπάρκεια σιδήρου και αναιμία, αφού ο χαλκός συμβάλλει στην απορρόφηση και χρήση του σιδήρου από τον οργανισμό.

Ο χαλκός επίσης είναι απαραίτητος για την ενεργοποίηση του ενζύμου οξειδάση της λυσύλης, το οποίο συντελεί στην διασταύρωση του κολλαγόνου και της ελαστίνης, και κατ’ επέκταση στην υγεία του δέρματος, των μαλλιών, των νυχιών, των αιμοφόρων αγγείων και των συνδέσμων.

Βιταμίνη D-Η μεγαλύτερη βιολογική αξία και λειτουργία της βιταμίνης D είναι η διατήρηση φυσιολογικών επιπέδων ασβεστίου στο αίμα, γεγονός που το κατορθώνει αυξάνοντας την απορρόφηση του ασβεστίου από την τροφή και μειώνοντας την αποβολή του μέσω της διούρησης. Με αυτόν τον τρόπο το ασβέστιο παραμένει στο σώμα και διοχετεύεται σε ζωτικά όργανα, και κυρίως στα οστά, ενισχύοντας την υγεία τους. Ωστόσο, όταν κρίνεται απαραίτητο, η βιταμίνη D μεταφέρει τα ασβέστιο από τα οστά στο αίμα, διαδικασία η οποία δεν ευνοεί τα οστά. Η περιοδοντίτιδα, η οποία αποτελεί βακτηριακή μόλυνση, αν δεν θεραπευτεί είναι δυνατό να προκαλέσει σημαντική βλάβη στα οστά, ακόμα και απώλεια οδόντων.

Αναρίθμητες ακόμα σοβαρότερες ασθένειες έχουν συσχετιστεί με την έλλειψη βιταμίνης D, ενώ έχει αποδειχθεί ότι η επάρκειά της είναι δυνατό να καταστείλει την φλεγμονώδη παραγωγή κυτοκίνης.

Κάλιο-Το κάλιο και το μαγνήσιο συμβάλλουν ενεργά στον μεταβολισμό της ενέργειας. Το κάλιο αποτελεί έναν σημαντικό ηλεκτρολύτη, ο οποίος συντελεί στην ισορροπία και διανομή των υγρών στο σώμα, στην εξισορρόπηση των οξέων, στην λειτουργία των μυών, των νευρικών κυττάρων, της καρδιάς, και των νεφρών.

Το μαγνήσιο έρχεται δεύτερο μετά το κάλιο σε θέματα συγκέντρωσης στα κύτταρα του σώματος και εμπλέκεται σε 300 και άνω ενζυμικές αντιδράσεις του σώματος. Το μαγνήσιο συμβάλλει στην ενεργοποίηση του νατρίου και του καλίου με σκοπό την εξισορρόπηση των επίπέδων των υγρών στο σώμα.

Το κάλιο είναι απαραίτητο για μετατροπή του σακχάρου σε γλυκογόνο. Οι μύες σε άσκηση χρησιμοποιούν το γλυκογόνο, ως κύρια πηγή ενέργειας. Επομένως, η κόπωση και η αδυναμία αποτελούν τις πρώτες ενδείξεις ανεπάρκειας καλίου.

Βιταμίνη Ε-Αποτελεί την πιο σημαντική λιποδιαλυτή, αντιοξειδωτική βιταμίνη στους ανθρώπινους ιστούς. Εμφανίζεται στις λιπώδεις περιοχές των κυττάρων, όπως οι κυτταρικές μεμβράνες και ο εγκέφαλος. Σε αυτές τις περιοχές η βιταμίνη Ε προστατεύει από την οξειδωτική δράση των ελευθέρων ριζών, των βαρέων μετάλλων και των περιβαλλοντολογικών τοξινών. Ως εκ τούτου, η βιταμίνη Ε συμβάλλει σημαντικά στην υγεία και την ακεραιότητα των λιπωδών νευρικών κυττάρων.

Παράλληλα, η βιταμίνη Ε ενισχύει σημαντικά τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, καθώς επιδρά ευεργετικά στο θυρεοειδή αδένα, ιδιαιτέρως σε περιόδους οξειδωτικού στρες, χρόνιων ασθενειών και ιώσεων.

Μαγγάνιο-Το ιχνοστοιχείο μαγγάνιο δρα πρωτίστως ως στοιχείο του αντιοξειδωτικού ενζύμου  υπεροξείδιο δισμουτάσης  (SOD), το οποίο αποτρέπει την καταστρεπτική  για τα κύτταρα δράση των ελευθέρων ριζών.    

Χρώμιο-Το χρώμιο δρα στο σώμα ως παράγοντας κλειδί της ανοχής γλυκόζης του οργανισμού. Το χρώμιο συνεργάζεται με την ινσουλίνη  για την απορρόφηση της γλυκόζης από τα κύτταρα.  Χωρίς το χρώμιο η δράση της ινσουλίνης αποδυναμώνεται και τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα αυξάνονται. Η ανεπάρκεια χρωμίου είναι σύνηθες φαινόμενο στους διαβητικούς τύπου 2. Το χρώμιο είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό σε περιπτώσεις υπέρ και υπογλυκαιμίας.

Επίσης, το χρώμιο συμβάλλει στην μείωση των λιπιδίων στο αίμα σε μη διαβητικούς ασθενείς. Σύμφωνα με έρευνες τα πικολινικό χρώμιο συμβάλλει στην απώλεια βάρους και την αύξηση του μυϊκού ιστού.

Η πρώτη κλινική δοκιμή για την επίδραση του χρωμίου σε παιδιά με διαβήτη τύπου 1, λαμβάνει χώρα σήμερα στο νοσοκομείο παίδων του Λος Άντζελες. Στα πλαίσια της δοκιμής, σε παιδιά ηλικίας 12-18 ετών που πάσχουν από διαβήτη τύπου 1 χορηγείται 600mcg συμπληρώματος πικολινικού χρωμίου Chromax  ημερησίως, με σκοπό να διαπιστωθεί εάν θα υπάρξουν βελτιώσεις τόσο στην ασθένεια, όσο και στο σωματικό τους βάρος.

Ινοσιτόλη-Ανήκει στις βιταμίνες του συμπλέγματος Β. Είναι απαραίτητη για την σύνθεση των κυτταρικών μεμβρανών και τη μεταφορά των λιπών στο σώμα.

Βιταμίνη Β2-Η βιταμίνη Β2 (ριβοφλαβίνη) είναι απαραίτητη για τη σύνθεση  δύο σημαντικών για το σώμα συνενζύμων, το φλαβινομονονουκλεοτίδιο (FMN) και το φλαβινοαδενινοδινουκλεοτίδιο (FAD), τα οποία συμβάλλουν στον μεταβολισμό της γλυκόζης, των λιπαρών οξέων, της γλυκερόλης και των αμινοξέων με σκοπό την παραγωγή ενέργειας.

Βιταμίνη Β6-Η  βιταμίνη Β6 είναι απαραίτητη για την σωστή λειτουργία 60 και πλέον διαφορετικών ενζύμων. Επίσης συμμετέχει ενεργά στο σχηματισμό πρωτεϊνών, δομικών συστατικών, νευροδιαβιβαστών, ερυθρών αιμοσφαιρίων και προσταγλανδινων. Η βιταμίνη 6 παράλληλα, αποτελεί ζωτικό παράγοντα για την διατήρηση της ορμονικής ισορροπίας και την  σωστή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος.

Η  έλλειψη βιταμίνη Β6 προκαλεί συμπτώματα κατάθλιψης, δυσανεξία στη γλυκόζη, αναιμία, αδυναμία νευρικού συστήματος, σκάσιμο των χειλιών και της γλώσσας, σμηγματόρροια ή έκζεμα.

Βιταμίνη Β1 (Θειαμίνη)-Η θειαμίνη αποτελεί  τη μορφή της διφοσφωρικής  θειαμίνης (TDP)  που χρειάζεται για την παραγωγή της τριφωσφορικής αδενοσίνης (ΑΤΡ). Είναι επίσης απαραίτητη για την διαδικασία τροφοδότησης του κύκλου του Kreb. Η θειαμίνη είναι απαραίτητη για την κατάλληλη παραγωγή ενέργειας στον εγκέφαλο.

Βιοτίνη-Πρόκειται για μία υδατοδιαλυτή βιταμίνη, η οποία δρα συνδυαστικά με βιταμίνες του συμπλέγματος Β. Συμβάλλει στον μεταβολισμό των υδατανθράκων, των πρωτεϊνών και των λιπών. Είναι εξαιρετικά σημαντική για την υγεία του δέρματος και των νυχιών.

Ιώδιο-Αποτελεί ένα ιχνοστοιχείο, από το οποίο ο ανθρώπινος οργανισμός έχει ανάγκη μόνο μικρή ποσότητα για την διατήρηση της υγείας του. Το ιώδιο στο σώμα είναι απαραίτητο για τη σύνθεση των ορμονών του θυρεοειδούς (θυροξίνη και τρι-ιωδιοθυρονίνη), οι οποίες ρυθμίζουν τον μεταβολικό ρυθμό.

Πρόσφατες έρευνες αποκαλύπτουν ότι κάποιες μορφές ακουστικών διαταραχών σε παιδιά οφείλεται σε έλλειψη ιωδίου. Η χορήγηση συμπληρωμάτων ιωδίου στα παιδιά αυτά βελτίωσε την ακοή τους.

Φυλλικό οξύ-Βασική λειτουργία του φυλλικού οξέος αποτελεί η κυτταρική διαίρεση και η σύνθεση του DNA. Χωρίς το φυλλικό οξύ τα κύτταρα δεν διαιρούνται φυσιολογικά. Το φυλλικό οξύ αποτελεί συστατικό ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη του νευρικού συστήματος του εμβρύου και την παραγωγή των ερυθρών αιμοσφαιρίων.

Παράλληλα, είναι απαραίτητο για την αναγέννηση της μεθειονίνης από την ομοκυστείνη και αποτελεί σημαντικό δότη  μεθυλικής ομάδος.

Το φυλλικό οξύ έχει μία ήπια αντικαταθλιπτική δράση, για αυτό και η χορήγησή του μέσω συμπληρωμάτων  έχει εξαιρετικά θεαματικά αποτελέσματα στην καταπολέμηση των συμπτωμάτων της ασθένειας και την πνευματική και ψυχολογική υγεία των ασθενών, ιδιαιτέρως των ηλικιωμένων. Η αντικαταθλιπτική δράση του φυλλικού οξέος οφείλεται στην λειτουργία του ως δότη μεθυλίου και την αύξηση των επιπέδων  σεροτονίνης, SAM (S αδενοξύ μεθειονίνη) ένα απαραίτητο συνένζυμο για την ενεργοποίηση των ενζύμων εκείνων, που παρασκευάζουν τους νευροδιαβιβαστές μονοαμίνες, όπως η σεροτονίνη και η ντοπαμίνη από τα αντίστοιχα αμινοξέα.

Σύγχρονες μελέτες συνδέουν την υπερομοκυστεϊναιμία σε παιδιά με την έλλειψη βιταμινών του συμπλέγματος Β. Τα χαμηλά επίπεδα βιταμίνών Β σε νεαρή ηλικία, ακόμα και από την σύλληψη του εμβρύου, είναι πιθανό να θέσουν σε κίνδυνο ή να επηρεάσουν αρνητικά την υγεία του παιδιού. Συχνά, οι επιπλοκές στην εγκυμοσύνη συνδέονται με αυξημένες συγκεντρώσεις πλάσματος ομοκυστείνης και χαμηλά επίπεδα φυλλικού οξέος και βιταμινών Β στο νεογνό.

Μολυβδαίνιο-Αποτελεί ένα αμινοξύ απαραίτητο για την εκτέλεση πολλών ενζυματικών διεργασιών του σώματος, όπως ο μεταβολισμός του σιδήρου.

Βιταμίνη Β12-Η βιταμίνη Β12 και το σύνδρομο που προκαλεί η ανεπάρκειά της (κακοήθης αναιμία) έχει αναγνωριστεί και περιγραφεί από το 1855. Πρόκειται για μία έντονη κόκκινη κρυσταλλική σύνθεση, λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς της σε κοβάλτιο. Η βιταμίνη Β12 συνεργάζεται με το φυλλικό οξύ σε πολλές περιπτώσεις, όπως στη σύνθεση του DNA, των ερυθρών αιμοσφαιρίων  και το μυελικό περίβλημα (γύρω από τα  κύτταρα των νεύρων). Επομένως, συχνά συνδέεται με νευρολογικές

διαταραχές και αυτισμό. Ο αυτισμός αποτελεί μια συμπεριφορική διαταραχή, άγνωστης μέχρις στιγμής αιτίας, η οποία θεωρείται ότι επηρεάζεται από γενετικούς και περιβαλλοντολογικούς παράγοντες. Τα υψηλά επίπεδα ομοκυστεϊνης και το οξειδωτικό στρες συχνά συνδέονται με νευροψυχιατρικές διαταραχές. Πρόσφατες μελέτες απέδειξαν ότι τα παιδιά με αυτισμό παρουσιάζουν υψηλότερα επίπεδα ομοκυστεϊνης, η οποία σχετίζεται αρνητικά με τη δράση της υπεροξειδάση του γλουτοθείου και τα χαμηλά επίπεδα βιταμίνης Β12.

Πιθανή εφαρμογή/ενδείξεις-Θρέψη και υποστήριξη του νευρικού συστήματος και της εγκεφαλικής λειτουργίας, ενίσχυση της συγκέντρωσης και της ικανότητας μάθησης, Σύνδρομο διάσπασης προσοχής και υπερκινητικότητα, αυτισμός, μαθησιακές δυσκολίες, δυσλεξία, υποστήριξη του ανοσοποιητικού συστήματος, ενίσχυση των κυττάρων, ενέργεια, αθλητισμός, ρύθμιση σωματικού βάρους, ανεπαρκής πρόσληψη θρεπτικών συστατικών λόγω ακατάλληλης διατροφής για τους εφήβους.

Χρήσιμοι συνδυασμοί: Viridikid 100% Omega 3 oil ( έλαιο με ωμέγα 3 λιπαρά οξέα για παιδία της Viridien) – απολύτως ισορροπημένο έλαιο με ωμέγα 3 λιπαρά οξέα (επίσης περιέχει ωμέγα 6 και 9 λιπαρά οξέα και φυτοθρεπτικά συστατικά). Calcium, Magnesium and Zinc powder ( σκόνη ασβεστίου, μαγνησίου και ψευδάργυρου) – καθαρή μορφή ασβεστίου και μαγνησίου για τον εφοδιασμό του οργανισμού με τα βέλτιστα επίπεδα των εν λόγω μετάλλων.

Ανάγκες ασβεστίου σε παιδιά ηλικίας 4-8 ετών: 800mg ημερησίως

                                                     9-13 ετών: 800-1200mg ημερησίως

                                                     14-18 ετών: 1200mg ημερησίως

Σημείωση: Οι κάψουλες Viridikid είναι μικρές, αποτελούμενες από δύο μέρη και εύκολες ως προς την κατάποση. Για μικρότερα παιδιά συνιστάται η κάψουλα να ανοίγεται και να αναμειγνύεται με χυμούς, τροφή, ροφήματα, για πιο εύκολη και ευχάριστη κατανάλωση.

V125
Μία μίνι κάψουλα παρέχει: Mineral ascorbate blend providing approx: Vitamin C 49mg/Calcium 3mg/Magnesium 2mg-59mg, Iron (bisclycinate) 6.7mg, Zinc (citrate) 4.8mg, Natural beta carotene/D.salina carotenoid mix providing: Beta-Carotene 500ug/Cryptoxanthin 3.9ug/Alpha Carotene 15.8ug/Zeaxanthin 3.2ug/Lutein 2.5ug, Vitamin B5 (calcium pantothenate) 5mg, Vitamin B3 (nicotinamide) 5mg, Choline (bitartrate) 2mg, Vitamin D2 (ergocalciferol - vegan) 7.4ug, Potassium (citrate) 1mg, Vitamin E (d-aplha tocopheryl) 2.5mg, Selenium (L-selenomethionine) 12ug, Manganese (bisglycinate) 0.25mg, Inositol 1mg, Copper (citrate) 0.33mg, Vitamin B2 (riboflavin) 0.5mg, Vitamin B6 (pyridoxine HCI) 0.4mg, Vitamin B1 (thiamine HCI) 0.3mg, Biotin 0.2mg, Vitamin K 10ug, Iodine (potassium iodide) 63ug, Chromium (picolinate) 10ug, Folacin (folic acid) 55ug, Molybdenum (ammonium molybdate) 2ug, Vitamin B12 (cyanocobalamin) 0.4ug.

✓ Κατάλληλο για χορτοφάγους και βίγκανς.
✓ Χωρίς προσθήκη γαλακτοκομικών, σιταριού, ζάχαρης, καλαμποκιού και σόγιας.
✓ Κατασκευάζεται χωρίς γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς.

Παιδιά ηλικίας 2-6 ετών : 1 κάψουλα ημερησίως

Παιδιά ηλικίας 6-12 ετών : 2 κάψουλες ημερησίως

Παιδιά ηλικίας 12 ετών και άνω : 3 κάψουλες ημερησίως ή εναλλάξ με το High Five Multi-Vitamin and Mineral Formula.

Ή σύμφωνα με τις οδηγίες του γιατρού ή του θεραπευτή σας.

Σημαντικές Προειδοποιήσεις

✓Συμπλήρωμα διατροφής

✓Να μη γίνεται υπέρβαση της συνιστώμενης ημερήσιας χρήσης.

✓Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατο μίας ισορροπημένης δίαιτας.

✓Το προϊόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου.

✓Συμβουλευτείτε τον γιατρό ή το θεραπευτή σας αν αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας.

✓Να φυλάσσεται κάτω των 30c και μακριά από τα μικρά παιδιά.

✓Μην το χρησιμοποιείτε αν η κάψουλα-περίβλημα είναι σπασμένη.

Σχόλια (0)