Ανδρική Γονιμότητα | 60caps
  • Ανδρική Γονιμότητα | 60caps

Ανδρική Γονιμότητα | Fertility for Man | 60caps

Vegan, Veg Caps

Κωδ. Προϊοντος: V170
27,50 €
με ΦΠΑ
Διαθέσιμο
Ποσότητα

  Πολιτική Απορρήτου

Η πολιτική προστασίας των προσωπικών δεδομένων των χρηστών και πελατών της ιστοσελίδας.

  Όροι αποστολής προϊοντων

Τα πάντα σχετικά με τους όρους αποστολής , παράδοσης και επιστροφής των προϊοντων μας

Τις περισσότερες φορές η ανδρική υπογονιμότητα οφείλεται σε ανωμαλίες στη ποσότητα και την ποιότητα του σπέρματος. Παρόλο που χρειάζεται μόνο ένα σπερματοζωάριο για τη γονιμοποίηση του ωαρίου, ένας άνδρας σε κάθε εκσπερμάτωση, απελευθερώνει σχεδόν 200 εκατομμύρια σπερματοζωάρια. Στο 90% των περιπτώσεων χαμηλής σπερματικής πυκνότητας, αιτία αποτελεί η ανεπαρκή παραγωγή σπερματοζωαρίων. Δυστυχώς, στο 90% των περιπτώσεων, η αιτία χαμηλής παραγωγής σπέρματος δεν μπορεί να προσδιοριστεί και το φαινόμενο ονομάζεται ¨ιδιοπαθής ολιγοσπερμία ή αζωοσπερμία¨. Με τον όρο ολιγοσπερμία η ιατρική ονομάζει την χαμηλή σπερματική πυκνότητα, ενώ με τον όρο αζωοσπερμία την παντελή έλλειψη  σπερματοζωαρίων στο σπέρμα. Πιθανή αιτία της ανδρικής υπογονιμότητας αποτελεί η έκθεση στις περιβαλλοντικές τοξίνες (κάπνισμα), η φτωχή σε θρεπτικά συστατικά διατροφή, η εκσπερματική δυσλειτουργία (εκσπερματικός πόρος), οι μολύνσεις (τα χλαμύδια αποτελούν τη πλέον σοβαρή μόλυνση) και η δυσλειτουργία των εμπλεκόμενων αδένων. Η παρούσα συνταγή έχει σχεδιαστεί ειδικά ώστε να υποστηρίζει την ανδρική αναπαραγωγική λειτουργία και γονιμότητα μέσω των ζωτικών θρεπτικών συστατικών που περιέχει.

Ιδανικά λαμβάνετε το σκεύασμα τουλάχιστον 90 ημέρες πριν την προγραμματισμένη σύλληψη.

Βιταμίνη Ε – Αποτελεί αποδεδειγμένα ένα ισχυρό αντιοξειδοτικό, που καταπολεμά την καταστρεπτική δράση των ελευθέρων ριζών στις ευαίσθητες κυτταρικές μεμβράνες. Η πρόσληψη συμπληρωμάτων βιταμίνης Ε έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνει σημαντικά την κινητικότητα του σπέρματος και επομένως το ποσοστό των συλλήψεων. Σύμφωνα με κλινικές δοκιμές, η πρόσληψη 600mg ημερησίως ενίσχυσε την κινητικότητα και την ικανότητα του σπέρματος να εισχωρήσει στο ωάριο. Σε εννέα άνδρες με χαμηλή πυκνότητα και κινητικότητα σπέρματος, χορηγήθηκε για 6 μήνες συμπλήρωμα βιταμίνης Ε με σελήνιο (αντιοξειδοτικό ιχνοστοιχείο). Σε σύγκριση με την περίοδο που οι εν λόγω άνδρες δεν λάμβαναν το συμπλήρωμα, ο συνδυασμός βιταμίνη Ε και σεληνίου αύξησε σημαντικά την ποιότητα, την ποσότητα και την κινητικότητα του σπέρματος.

Καρνιτίνη – Κύρια λειτουργία της καρνιτίνης στην επιδυδυμίδα αποτελεί η παροχή ενός ενεργειακού υποστρώματος για τα σπερματοζωάρια. Η καρνιτίνη συμβάλλει άμεσα στην κινητικότητα και την επιτυχή ωρίμανσή του σπέρματος. Γεγονός εξαιρετικής σημασίας, καθώς το σπέρμα χρησιμοποιεί την οξείδωση των λιπαρών οξέων ως την κύρια πηγή ενεργειακού μεταβολισμού. Επομένως, τείνει να αποθηκεύει την καρνιτίνη, καθώς αυτή συμβάλλει στην μεταφορά των λιπαρών οξέων στα μιτοχόνδρια.

Ψευδάργυρος - Αποτελεί ίσως το πιο σημαντικό ιχνοστοιχείο για τη σεξουαλική λειτουργία των ανδρών. Σχετίζεται άμεσα με όλες σχεδόν τις λειτουργίες του ανδρικού αναπαραγωγικού συστήματος, όπως ο μεταβολισμός των ορμονών, ο σχηματισμός και η ποιότητα του σπέρματος. Η ανεπάρκεια ψευδαργύρου στους άνδρες προκαλεί μείωση στα επίπεδα τεστοστερόνης  και την σπερματική ποσότητα και πυκνότητα. Επομένως, η χαμηλή πρόσληψη ψευδαργύρου σχετίζεται άμεσα με την ανδρική γονιμότητα.

Αργινίνη – Το αμινοξύ αυτό είναι απαραίτητο για την αντιγραφή των κυττάρων και τον σχηματισμό του σπέρματος. Επίσης δρα ως βιοχημικός πρόδρομος στη σύνθεση της πουτρεσκίνης, της σπερμιδίνης και της σπερμίνης, οι οποίες σχετίζονται άμεσα με την ποιότητα και την κινητικότητα του σπέρματος. Η χρήση συμπληρωμάτων αργινίνης συχνά, αλλά όχι πάντα, συμβάλλει σημαντικά στην θεραπεία της ανδρικής υπογονιμότητας.

Βιταμίνη C και βιοφλαβονοειδή – Σύμφωνα με μελέτες, η συγκέντρωση του ασκορβικού οξέος στο σπερματικό πλάσμα αντικατοπτρίζει άμεσα τη διατροφική πρόσληψη βιταμίνης C. Τα χαμηλά επίπεδα βιταμίνης C οδηγούν σε υπογονιμότητα και καταστροφή του γενετικού υλικού του σπέρματος. Οι επιστήμονες κατέληξαν στο παραπάνω συμπέρασμα μειώνοντας την διατροφική πρόσληψη ασκορβικού οξέος σε υγιείς άνδρες από τα 250 mg στα 5mg την ημέρα. Τα επίπεδα βιταμίνης C στο σπερματικό πλάσμα μειώθηκαν κατά 50%, αυξάνοντας τα ποσοστά καταστροφής του σπερματικού DNA κατά 91%.

Φυσικά Καροτενοειδή – Έχει αποδειχθεί ότι τα αντιοξειδοτικά όπως η βιταμίνη C, η β-καροτίνη, το σελήνιο και η βιταμίνη Ε συμβάλλουν σημαντικά στην προστασία του σπέρματος και του γενετικού υλικού.

Εκχύλισμα φλοιού πεύκου – Αποτελεί σημαντική πηγή προανθοκυανίδίνων (OPCs), μιας σημαντικής αντιοξειδωτικής ουσίας με οφέλη στην υγεία του κυκλοφορικού συστήματος (π.χ φλεβική ανεπάρκεια, στένωση αρτηριών). Τα OPCs έχουν 50 φορές πιο ισχυρή αντιοξειδοτική δράση από τη βιταμίνη Ε και C ενάντια τόσο στις υδατοδιαλυτές όσο και στις λιποδιαλυτές ελεύθερες ρίζες. Η ενίσχυση της ροής του αίματος και της κυκλοφορίας γενικότερα συμβάλλει σημαντικά στην λειτουργία του ανδρικού αναπαραγωγικού συστήματος.

Συνένζυμο Q10 – Στα σπερματικά κύτταρα το συνένζυμο Q10 συγκεντρώνεται στα μιτοχόνδρια, όπου εμπλέκεται στην παραγωγή ενέργειας. Επίσης, έχει αντιοξειδοτική δράση, αποτρέποντας την υπεροξείδωση των λιπών των σπερματικών μεμβρανών. Η χορήγηση συμπληρώματος Q10 γα χρονικό διάστημα 103 ημερών σε 17 υπογόνιμους άνδρες, βελτίωσε σημαντικά την γονιμότητά τους.

Σελήνιο και γλουτοθείο – Το γλουτοθείο αποτελεί στοιχείο ζωτικής σημασίας για την αντιοξειδοτική άμυνα του σπέρματος. Επιδρά θετικά στην κινητικότητα και την ποιότητα του σπέρματος. Το σελήνιο και το γλουτοθείο είναι απαραίτητα στον σχηματισμό των δομικών πρωτεϊνών του ώριμου σπέρματος. Η έλλειψη σεληνίου ή γλουτοθείου προκαλεί σημαντικές βλάβες στην ποιότητα και στη λειτουργία του σπέρματος.

Χαλκός - Ο χαλκός και ο ψευδάργυρος αποτελούν στοιχεία εξαιρετικής σημασίας για την παραγωγή υγιούς σπέρματος. Συμβάλλουν στην παραγωγή του ισχυρού ενδογενούς αντιοξειδοτικού SOD (δισμουτάση του υπεροξειδίου), ζωτικής σημασίας για την αντιοξιδοτική προστασία του σπέρματος. Σύμφωνα με έρευνες, η περιεκτικότητα του σπέρματος σε ψευδάργυρο, χαλκό και SOD ήταν πολύ χαμηλότερες στους καπνιστές από ότι στους μη-καπνιστές.

Βιταμίνη Β12 – Σχετίζεται άμεσα με την αντιγραφή των κυττάρων. Η ανεπάρκεια βιταμίνης 12 οδηγεί σε μείωση της σπερματικής πυκνότητας και κινητικότητας. Ακόμα και σε περιπτώσεις που δεν παρατηρείται ανεπάρκεια βιταμίνης Β12, η πρόσληψη συμπληρωμάτων φαίνεται ότι δρα ευεργετικά σε άνδρες με σπερματική πυκνότητα κάτω των 20 εκατομμυρίων ανά ml ή κινητικότητα μειωμένη κατά 50% από αυτή ενός φυσιολογικού και ώριμου σπέρματος.

Σπιρουλίνα, μούρα bilberry και άλφα άλφα – Ο παραπάνω συνδυασμός τροφών παρέχει στον οργανισμό άφθονα μικροθρεπτικά συστατικά και φυτοχημικά αντιοξειδοτικά. Η Viridian επιλέγει τη μίξη πράσινων τροφών ως «φυσικό ενισχυτή» για να διασφαλιστεί η καλύτερη δράση του προϊόντος.

Πιθανή εφαρμογή/Ενδείξεις: Παροχή θρεπτικών συστατικών και υποστήριξη του οργανισμού την περίοδο προ της σύλληψης. Δρα ευεργετικά  σε άνδρες που παρουσιάζουν προβλήματα στη λειτουργία του αναπαραγωγικού συστήματος.

Χρήσιμοι συνδυασμοί: Συνιστάται η μείωση κορεσμένων και υδρογονωμένων λιπαρών οξέων. Αντιθέτως, αυξήστε τη πρόσληψη υψηλής ποιότητας πολυακόρεστων λιπαρών οξέων, ιδιαιτέρως ωμέγα 3, καθώς αυτά τα λιπαρά ενισχύουν κάθε λειτουργία του αναπαραγωγικού συστήματος, όπως ο σχηματισμός και η ποιότητα του σπέρματος.

Το Rhodiola rosea αποτελεί ένα ερωτικό, τονωτικό και αφροδισιακό φυτό, το οποίο, στα πλαίσια μιας θρεπτικής και ενισχυμένης διατροφής, αποτελεί ένα ακόμα υποστηρικτικό για το αναπαραγωγικό σύστημα, στοιχείο.

Σημείωση: Η θερμοκρασία των όρχεων παίζει σημαντικό ρόλο στην γονιμότητα των ανδρών, καθώς η παραγωγή σπέρματος μειώνεται σημαντικά σε θερμοκρασίες άνω των 96ΟF – 36ΟC. Οι άνδρες που προσπαθούν να ενισχύσουν τη γονιμότητά τους οφείλουν να αποφεύγουν τα στενά παντελόνια και εσώρουχα (μποξεράκια αντί για σλιπ), καθώς και την επίπονη άσκηση και τα ζεστά μπάνια.

V170
Δύο χορτοφαγικές κάψουλες παρέχουν: Vitamin E (d-alpha tocopheryl acetate) 100IU, L-Carnitine-l-tartrate 100mg,
Zinc (picolinate) 25mg, L-Arginine hydrochloride 100mg, Vitamin C (ascorbic acid) 50mg, Natural mixed carotenoids 5mg, Pine bark extract (pinus pinaster bark) (95% OPC) 50mg, Co-enzyme Q10 30mg, Selenium (methionine) 100ug,
Citrus bioflavonoids 10mg, Copper (citrate) 1mg, Vitamin B12 (cyanocobalamin) 50ug, L-Glutathione 50ug, Folic acid  200ug. In a base of alfalfa, spirulina & bilberry.

✓ Κατάλληλο για χορτοφάγους και βίγκανς.
✓ Χωρίς προσθήκη γαλακτοκομικών, σιταριού, ζάχαρης, καλαμποκιού και σόγιας.
✓ Κατασκευάζεται χωρίς γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς.
Δύο κάψουλες ημερησίως με τροφή ή σύμφωνα με τις οδηγίες του γιατρού ή του θεραπευτή σας.

Αλληλεπιδράσεις: Τα συμπληρώματα ψευδαργύρου, ιδιαιτέρως όταν λαμβάνονται με άδειο στομάχι, είναι πιθανόν να προκαλέσουν ναυτία.

Σημαντικές Προειδοποιήσεις

✓Συμπλήρωμα διατροφής

✓Να μη γίνεται υπέρβαση της συνιστώμενης ημερήσιας χρήσης.

✓Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατο μίας ισορροπημένης δίαιτας.

✓Το προϊόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου.

✓Συμβουλευτείτε τον γιατρό ή το θεραπευτή σας αν αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας.

✓Να φυλάσσεται κάτω των 30c και μακριά από τα μικρά παιδιά.

✓Μην το χρησιμοποιείτε αν η κάψουλα-περίβλημα είναι σπασμένη.

Σχόλια (0)