Σύμπλεγμα για την Εγκυμοσύνη | Pregnancy Complex | 120caps
  • Σύμπλεγμα για την Εγκυμοσύνη | Pregnancy Complex | 120caps

Σύμπλεγμα για την Εγκυμοσύνη | Pregnancy Complex | 120caps

Vegan, Kosher, Veg Caps

Κωδ. Προϊοντος: V151
48,50 €
με ΦΠΑ
Διαθέσιμο
Ποσότητα

  Πολιτική Απορρήτου

Η πολιτική προστασίας των προσωπικών δεδομένων των χρηστών και πελατών της ιστοσελίδας.

  Όροι αποστολής προϊοντων

Τα πάντα σχετικά με τους όρους αποστολής , παράδοσης και επιστροφής των προϊοντων μας

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι απαραίτητες ιδιαιτέρως υψηλές ποσότητες θρεπτικών συστατικών για την ανάπτυξη και το μεταβολισμό των ιστών της μητέρας και του εμβρύου.

Η αυξημένη ανάγκη θρεπτικών συστατικών γίνεται αντιληπτή και από την επιθυμία της μητέρας για πρόσληψη περισσότερης τροφής. Ωστόσο, η μεγαλύτερη κατανάλωση τροφής δεν είναι πάντα κατάλληλη ή ικανή να καλύψει τις συνεχώς μεταβαλλόμενες και αυξανόμενες ανάγκες του σώματος. Για αυτόν τον λόγο η πρόσληψη συμπληρωμάτων θρεπτικών συστατικών υποστηρίζει σημαντικά μια υγιή εγκυμοσύνη.

Ασβέστιο-Πολλά θρεπτικά συστατικά είναι απαραίτητα για την υγεία των οστών, ωστόσο το ασβέστιο είναι αυτό που συνήθως είναι ανεπαρκές.

Παράλληλα με το σημαντικό έργο, που επιτελεί το ασβέστιο για την ενδυνάμωση των οστών, η συγκέντρωσή του στο αίμα ενεργοποιεί ρυθμιστικούς μηχανισμούς για την έκκριση της παραθυρεοειδούς ορμόνης και της καλσιτονίνης. Αυτές οι ορμόνες ρυθμίζουν άμεσα τη δυναμική κίνηση του ασβεστίου μέσα και έξω από τους ιστούς των οστών.

Προσφάτως έγινε γνωστό ότι το ασβέστιο συμβάλλει πιο δραστικά στην  ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης των εγκύων παρά  των υπολοίπων ενηλίκων.

Μαγνήσιο-Η προεκλαμψία αποτελεί μία επιπλοκή της εγκυμοσύνης με αδιευκρίνιστα αίτια. Χαρακτηρίζεται από αγγειακούς σπασμούς, αυξημένη αρτηριακή πίεση και νευρομυϊκούς ερεθισμούς, συνήθη συμπτώματα της έλλειψη μαγνησίου.

Σύμφωνα με έρευνες, τα επίπεδα του ασβεστίου και του μαγνησίου  στις εγκυμονούσες με προεκλαμψία  παρουσιάζονται εξαιρετικά μειωμένα, σε σχέση με μία φυσιολογική εγκυμοσύνη.

Βιταμίνη C-H χρήση συμπληρωμάτων βιταμίνης C ενδείκνυται για την αποτροπή δύο σημαντικών επιπλοκών της εγκυμοσύνης, την προεκλαμψία και τη πρόωρη ρήξη των μεμβρανών.

Η προεκλαμψία αποτελεί μία σημαντική επιπλοκή της εγκυμοσύνης, κατά την οποία η εγκυμονούσα παρουσιάζει υψηλή αρτηριακή πίεση, κατακράτηση υγρών και πρωτεϊνουρία.

Σύμφωνα με μελέτες σε 30 εγκυμονούσες με προεκλαμψία και 44 με πρόωρο τοκετό, οι γυναίκες με ήπιας και σοβαρής μορφής προεκλαμψία παρουσίαζαν σημαντική έλλειψη βιταμίνης C.

Η πρόωρη ρήξη των εμβρυϊκών μεμβρανών αποτελεί μία από τις πλέον σοβαρές παθολογικές καταστάσεις της εγκυμοσύνης με αυξημένα ποσοστά θνησιμότητας. Τα χαμηλά επίπεδα βιταμίνης C στο σώμα έχουν ως αποτέλεσμα την πρόωρη φθορά του αμνιακού σάκου, λόγω έλλειψης κολλαγόνου και έκθεσης των ευάλωτων ιστών του αμνιακού στην καταστρεπτική δράση των ελευθέρων ριζών.

Έχει επίσης αποδειχθεί ότι τα αντιοξειδωτικά και ιδιαιτέρως η βιταμίνη C (ασκορβικό οξύ) ρυθμίζουν την ανοχή του οργανισμού στην γλυκόζη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Οι γυναίκες που καταναλώνουν λιγότερο από 70mg βιταμίνης C ημερησίως παρουσιάζουν αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη της εγκυμοσύνης.

Η βιταμίνη C συμβάλλει σημαντικά στην απορρόφηση του σιδήρου, αποτρέποντας την εμφάνιση αναιμίας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Απαραίτητα αμινοξέα-Από  τα 80 περίπου αμινοξέα, που βρίσκονται στη φύση, μόνο τα 20 χρειάζονται για την κατάλληλη ανάπτυξη και λειτουργία του ανθρωπίνου σώματος. Από αυτά τα 20 αμινοξέα, τα 8 έχουν κατηγοριοποιηθεί ως «απαραίτητα» για τον ανθρώπινο οργανισμό και πρέπει να λαμβάνονται μέσω της διατροφής.

Τα αμινοξέα συμβάλλουν στον σχηματισμό των νευροδιαβιβαστών, οι οποίοι μεταφέρουν τα μηνύματα στον εγκέφαλο.

Επίσης, τα αμινοξέα συντελούν στην παραγωγή ορμονών (όπως η ινσουλίνη), ενζύμων και συγκεκριμένων σωματικών υγρών.

Επιπλέον αποτελούν αναντικατάστατο αρωγό στην αποκατάσταση, τη θεραπεία, τη δόμηση και τη συντήρηση των οργάνων, των αδένων, των μυών, των τενόντων, των συνδέσμων, του δέρματος, των μαλλιών και των νυχιών.

Επομένως, τα 8 αυτά απαραίτητα αμινοξέα είναι ζωτικής σημασίας για μια υγιή εγκυμοσύνη. Τα απαραίτητα αμινοξέα είναι: η ιστιδίνη, η ισολευκίνη, η λευκίνη, η λυσίνη, η μεθιονίνη, η κυστεϊνη, η φενυλανίνη, η τυροσίνη, η θρεονίνη, η τρυπτοφάνη και η βαλίνη.

Κάλιο-Το κάλιο και το μαγνήσιο συμβάλλουν ενεργά στον μεταβολισμό της ενέργειας. Το κάλιο αποτελεί έναν σημαντικό ηλεκτρολύτη, ο οποίος συντελεί στην ισορροπία και διανομή των υγρών στο σώμα, στην εξισορρόπηση των οξέων, στην λειτουργία των μυών, των νευρικών κυττάρων, της καρδιάς, και των νεφρών.

Το κάλιο είναι απαραίτητο για μετατροπή του σακχάρου σε γλυκογόνο. Οι μύες σε άσκηση χρησιμοποιούν το γλυκογόνο, ως κύρια πηγή ενέργειας.

Επομένως, η κόπωση και η αδυναμία αποτελούν τις πρώτες ενδείξεις ανεπάρκειας καλίου.

DHA ( εικοσιδυεξανοϊκό οξύ) ωμέγα 3-Το DHA αποτελεί ένα υψηλό πολυακόρεστο λιπαρό οξύ από την ομάδα των ωμέγα-3. Το DHA παίρνει μέρος σε πολλές λειτουργίες του ανθρωπίνου οργανισμού όπως η ρύθμιση της ανάπτυξης και της φλεγμονής, η δραστηριότητα των αιμοπεταλίων, ο μεταβολισμός της λιποπρωτεϊνης και η λειτουργία του νευρικού συστήματος.

Το DHA μεταφέρεται μέσω του ύστερου στο μητρικό γάλα και συσσωρεύεται στον εγκέφαλο και τον αμφιβληστροειδή κατά την διάρκεια της ανάπτυξης του εμβρύου και μετέπειτα του βρέφους.

Η παροχή του εμβρύου με πολυακόρεστα λιπαρά οξέα εξαρτάται από τα αποθέματα  λιπαρών οξέων της μητέρας, τα οποία μειώνονται σημαντικά με την πρόοδο της εγκυμοσύνης. Έχει αποδειχθεί ότι η επάρκεια DHA στα νεογνά συνδέεται άμεσα με την περίμετρο κεφαλής, το ύψος και το βάρος τους.

Σύμφωνα με σύγχρονες μελέτες, τα ωμέγα 3 λιπαρά οξέα συμβάλλουν στην καταπολέμηση της κατάθλιψης. Τα χαμηλά επίπεδα ωμέγα 3 λιπαρών οξέων DHA μετά την εγκυμοσύνη συνδέονται άμεσα με την εμφάνιση επιλόχειας κατάθλιψης. Πολλοί επιστήμονες γράφοντας σε εφημερίδες αναφέρουν «Παρόλο που χρειάζονται πολλές ακόμα έρευνες για την απόδειξή του, η αυξημένη διατροφική ανάγκη για DHA κατά τη περίοδο της εγκυμοσύνης και της λοχείας είναι προφανής».

Παρόλο που  τα ψάρια αποτελούν μία φυσική και πλούσια πηγή ωμέγα 3 λιπαρών οξέων, τα τελευταία  χρόνια ανησυχία προκαλεί η τοξικότητα και η επιβάρυνση των ψαριών με υδράργυρο και διοξίνες. Για αυτόν τον λόγο πολλές γυναίκες προτιμούν τις φυτικές πηγές ωμέγα 3 αντί των ψαριών. Κατάλληλες πηγές ωμέγα 3 αποτελεί το έλαιο λιναρόσπορου, το έλαιο κάνναβης, τα καρύδια και τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά. Τα συμπληρώματα DHA προέρχονται από μικρό-φυκοειδή.

Σίδηρος-Σύμφωνα με μελέτες πάνω σε 3759 γυναίκες προ της εμμηνόπαυσης, αποδείχθηκε ότι το 48% των γυναικών αυτών παρουσιάζει ανεπάρκεια ή και σημαντική έλλειψη σιδήρου. Στις γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση μόνο το 23% παρουσιάζει χαμηλά επίπεδα φερριτίνης, καθώς η απώλεια σιδήρου συχνά οφείλεται στην έμμηνο ρύση και την εγκυμοσύνη.

Οι μορφές του χηλικού σύμπλοκου σιδήρου, όπως το σίδηρο bisglycinate (δισγλυκινικό), δεν διαταράσσουν την εντερική βλέννα και γίνονται καλύτερα ανεκτές από τον απλή μορφή θεϊκού σιδήρου (ferrus sulphate).Κατά μέσο όρο μία εγκυμονούσα γυναίκα χρειάζεται επιπλέον 6mg σιδήρου την ημέρα. Η βιταμίνη C συμβάλλει στην καλύτερη απορρόφηση του σιδήρου κα επομένως πρέπει να συμπεριλαμβάνεται σε κάθε γεύμα για την μεγιστοποίηση της απορρόφησης. Η απορρόφηση του σιδήρου bisglycinate είναι 4 φορές μεγαλύτερη από αυτήν του ferrous sulfate, που αποτελεί τη συνήθη μορφή σιδήρου που συνταγογραφείται.

Ψευδάργυρος-Διατροφικές έρευνες σε 17 αναπτυσσόμενες χώρες απέδειξε ότι η πρόσληψη ψευδαργύρου από τις γυναίκες είναι κατά μέσο όρο 9.6 mg ημερησίως, παρά την Συνιστώμενη Ημερήσια Πρόσληψη (RDA) των 15 και 19mg αντίστοιχα σε περιόδους εγκυμοσύνης και γαλουχίας. Σύμφωνα με τις παραπάνω έρευνες και τη μέθοδο των πιθανοτήτων θεωρείται ότι το 82% των εγκύων γυναικών παγκοσμίως είναι πιθανό να παρουσιάζουν ανεπάρκεια ψευδαργύρου.

Βιταμίνες του συμπλέγματος Β-Οι υδατοδιαλυτές βιταμίνες του συμπλέγματος Β λαμβάνουν μέρος στην περίπλοκη διαδικασία παραγωγής ενέργειας και πολλών μεταβολικών διεργασιών. Επίσης συμβάλλουν στην υγεία του νευρικού συστήματος, στην λειτουργία του εγκεφάλου και την αποτοξεινωτική διεργασία του οργανισμού. Παρακάτω παραθέτονται οι πιο σημαντικές για την περίοδο εγκυμοσύνης βιταμίνες του συμπλέγματος Β.

Φυλλικό Οξύ-Το φυλλικό οξύ συμβάλλει στον υγιή σχηματισμό και λειτουργία του νευρικού σωλήνα, ενώ αποδεδειγμένα ρυθμίζει τη συγκέντρωση της ομοκυστείνης αποτρέποντας την εμφάνιση επιπλοκών κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Σύμφωνα με έρευνες τα υψηλή συγκέντρωση ομοκυστείνης συνδέεται με κίνδυνο προεκλαμψίας, προωρότητα και γέννηση ελλειποβαρών βρεφών.

Βιταμίνη Β6-Οι αυξημένες ανάγκες για πρωτεΐνη και θρεπτικά συστατικά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, απαιτούν και μεγαλύτερες ποσότητες βιταμίνης Β6.

Σύμφωνα με έρευνες, η χρήση συμπληρωμάτων βιταμίνης Β6 συμβάλλει στην ανακούφιση από τα συμπτώματα της ναυτίας της εγκυμοσύνης.

Χολίνη-Ο Scott Swarzwelder και οι συνάδελφοί του από το Duke University της B. Καρολίνας, ΗΠΑ, απέδειξαν ότι η πρόσληψη χολίνης κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης εφοδιάζει το παιδί με ικανότητες εύκολης και γρήγορης εκμάθησης, καθώς και εξαιρετική μνήμη. Φαίνεται ότι η χολίνη συντελεί στην δημιουργία μεγαλύτερων κυττάρων σε συγκεκριμένες περιοχές-κλειδιά του ανθρωπίνου σώματος, όπως τον εγκέφαλο.

Ινοσιτόλη-Η ινοσιτόλη είναι απαραίτητη για την σωστή λειτουργία πολλών νευροδιαβιβαστών, όπως η σεροτονίνη και η ακετυλοχολίνη. Η ινοσιτόλη επίσης συμβάλλει σημαντικά στην λειτουργία των νεύρων, του εγκεφάλου και των μυών.

Βιοτίνη-Η Βιοτίνη λαμβάνει μέρος σε πολλές διεργασίες του ανθρωπίνου οργανισμού, όπως η χρήση της γλυκόζης, η διάσπαση των λιπαρών οξέων και η ανάπτυξη των κυττάρων. Η βιοτίνη συμβάλλει στην ανάπτυξη  γερών νυχιών και υγιών μαλλιών.

Πυρίτιο-Είναι γνωστή και αποδεδειγμένη η συμβολή του πυριτίου στην υγεία του δέρματος, των αρθρώσεων, των τενόντων και των οστών. Το πυρίτιο είναι απαραίτητο για την σωστή λειτουργία ενός ενζύμου (propylhydroxylase), που συμβάλλει στον σχηματισμό του κολλαγόνου στα οστά, τους χόνδρους και τον συνδετικό ιστό.

Β-καροτένιο (D. Salina)-Η βιταμίνη Α αποτελεί θέμα διένεξης κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Η έλλειψη ή η περίσσεια βιταμίνης Α είναι πιο βλαβερή για την υγεία της εγκύου και του εμβρύου? Σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες σχεδόν 20 εκατομμύρια έγκυες γυναίκες παρουσιάζουν χαμηλά η ανεπαρκή επίπεδα βιταμίνης Α και περισσότερες από 6 εκατομμύρια γυναίκες αναπτύσσουν νυχτερινή τύφλωση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

H β-καροτίνη, ο πρόδρομος  της βιταμίνης Α, που είναι απαραίτητη για την φυσιολογική κυτταρική λειτουργία, την υγεία του ανοσοποιητικού και την ακεραιότητα των βλεννωδών μεμβρανών, μπορεί να προσληφθεί σε μεγάλες ποσότητες χωρίς να προκαλέσει τοξικότητα , αντίθετα από  την ρετινόλη.

Πέραν τούτου, η πηγή της β-καροτίνης (D.Salina) παρέχει και άλλα σημαντικά καροτενοειδή στον οργανισμό, όπως ζεαξανθίνη, λουτεϊνη, κτυπτοξανθίνη και α-καροτίνη.

Η επαρκής πρόσληψη βιταμίνης Α, μέσω της β-καροτίνης, υποστηρίζει την όραση, καθώς ο ανθρώπινος αμφιβληστροειδής περιέχει τεσσάρων ειδών φωτοστοιχεία που περιέχουν βιταμίνη Α.

Η βιταμίνη Α κατέχει σημαίνοντα ρόλο και στην ανάπτυξη του σώματος, αφού συμβάλλει στην παραγωγή των γλυκοπρωτεϊνών, οι οποίες ρυθμίζουν τη διαίρεση των κυττάρων και τη γονιδιακή λειτουργία.

Μαγγάνιο-Το μαγγάνιο λαμβάνει μέρος σε πολλές λειτουργίες των ενζύμων, συμπεριλαμβανομένης της ενζυμικής ρύθμισης του σακχάρου στο αίμα, του ενεργειακού μεταβολισμού και τη λειτουργία της θυρεοειδούς ορμόνης.

Χαλκός-Ο χαλκός συμβάλλει στην παραγωγή της δισμουτάσης του υπεροξειδίου (SOD). Η έλλειψη χαλκού προκαλεί ανεπάρκεια σιδήρου και αναιμία, αφού ο χαλκός συμβάλλει στην απορρόφηση και χρήση του σιδήρου από τον οργανισμό.

Ο χαλκός επίσης είναι απαραίτητος για την ενεργοποίηση του ενζύμου οξειδάση της λυσύλης, το οποίο συντελεί στην διασταύρωση του κολλαγόνου και της ελαστίνης, και κατ’ επέκταση στην υγεία του δέρματος, των μαλλιών , των νυχιών , των αιμοφόρων αγγείων και των συνδέσμων.

Βόριο-Το βόριο συντελεί στον υγιή σχηματισμό των οστών, λόγω της συμβολής του στον μεταβολισμό του ασβεστίου και της βιταμίνης D.    

Ιώδιο-Η ήπια ή μερική έλλειψη ιωδίου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης επιδρά δυσάρεστα στην λειτουργία του θυρεοειδούς της μητέρας και του εμβρύου, επηρεάζοντας την διανοητική ανάπτυξή του.

Αυτό βέβαια είναι δυνατό να αποτραπεί με την πρόσληψη συμπληρώματος ιωδίου.

Σελήνιο-Σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες στη Μ. Βρετανία, η αυξημένη πρόσληψη σεληνίου αποτρέπει την εμφάνιση προεκλαμψίας σε επιρρεπής εγκυμονούσες.     

Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι οι γυναίκες με χαμηλά επίπεδα σεληνίου, διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο προσβολής από προεκλαμψία, σχεδόν 4 φορές περισσότερο από τις γυναίκες με επάρκεια σεληνίου. Η προεκλαμψία εμφανίζεται σε προχωρημένη εγκυμοσύνη και παρουσιάζει συμπτώματα υψηλής αρτηριακής πίεσης, φθορά στα νεφρά, και μειωμένη παροχή αίματος στον πλακούντα. 

Οι γυναίκες λοιπόν με ανεπαρκή για τον οργανισμό επίπεδα σεληνίου είναι πιο πιθανό να παρουσιάσουν αυτή την σοβαρή επιπλοκή της εγκυμοσύνης, την προεκλαμψία. Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν η Margaret Rayman και οι συνεργάτες της από το Surrey University της Μ.Βρετανίας.

Μολυβδαίνιο-Το μολυβδαίνιο δρα ως απαραίτητο συνένζυμο για την αποτοξεινωτική διεργασία του ανθρωπίνου οργανισμού. Τα χαμηλά επίπεδα μολυβδαίνιου προκαλούν και επιδεινώνουν τις αλλεργικές αντιδράσεις στο άλας του θειώδους οξέος, ένα είδος συντηρητικού. Επιστημονικές έρευνες σε ομάδες πληθυσμού απέδειξαν μία άρρηκτα συνδεδεμένη σχέση μεταξύ υψηλής πρόσληψης μολυβδαίνιου και χαμηλού ποσοστού οδοντικής φθοράς. Έχει αποδειχθεί ότι ο συνδυασμός μολυβδαίνιου και φθορίδιο (fluoride) στο πόσιμο νερό είναι πιο αποτελεσματικός από ότι το φθορίδιο μόνο του.

Χρώμιο-Το χρώμιο είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό σε περιπτώσεις υπέρ και υπογλυκαιμίας. Το χρώμιο συνεργάζεται με την ινσουλίνη για την μεταφορά της γλυκόζης στα κύτταρα. Χωρίς την παρουσία του χρωμίου, η δράση της ινσουλίνης εμποδίζεται και τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα αυξάνουν ραγδαία.

Από ανεπάρκεια χρωμίου πάσχουν συνήθως οι ασθενείς με διαβήτη τύπου 2. Το χρώμιο επιδρά μέσα στον οργανισμό ως μέρος του παράγοντα ανοχής γλυκόζης (GTF). Αυτή η μοριακή δομή περιέχει νικοτινικό οξύ ( Β3). Επομένως, το πολυνικοτινικό οξύ , που στην κυριολεξία σημαίνει πολλά μόρια βιταμίνης Β3, αποτελεί μία εξαιρετικά βιοδιαθέσιμη και κατάλληλη μορφή για αυτή τη συνταγή.

Βιταμίνη Κ-Tα νεογέννητα αποτελούν ομάδα κινδύνου για εμφάνιση ανεπάρκειας βιταμίνης Κ. Παράγοντες που συμβάλουν σε αυτή την ανεπάρκεια αποτελούν η φτωχή από τον πλακούντα παροχή, η ηπατική ανωριμότητα, η χαμηλή περιεκτικότητα του μητρικού γάλακτος σε βιταμίνη Κ.

Η βιταμίνη Κ είναι απαραίτητη για την λειτουργία πολλών πρωτεϊνών, που σχετίζονται με την πήξη του αίματος.

Επίσης, συμβάλλει στην υγεία των οστών και τον σχηματισμό  οστεοασβεστίου. Η φτωχή σε βιταμίνη Κ διατροφή σχετίζεται με την μη υγιή ανάπτυξη των οστών.

Παράλληλα, εμποδίζει την ανάπτυξη κρυστάλλων οξαλικού ασβεστίου, συμβάλλοντας έτσι στην υγεία των νεφρών.

Βιταμίνη D-Η βιταμίνη D δρα παράλληλα ως βιταμίνη  αλλά και ως ορμόνη. Παράγεται στο δέρμα μετά την έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία.

Ο Graham Bentham, καθηγητής περιβαλλοντολογίας στο πανεπιστήμιο του East Anglia, αναφέρει ότι το 80% της βιταμίνης D προέρχεται από την ηλιακή ακτινοβολία. Ωστόσο κατά τη διάρκεια των μηνών Οκτωβρίου – Μαρτίου η ηλιακή ακτινοβολία στη Μ. Βρετανία δεν επαρκεί για να παράγει το ανθρώπινο σώμα βιταμίνη D.

Η ανεπάρκεια βιταμίνης D προκαλεί ραχίτιδα στα παιδιά και οστεομαλακία/οστεομαλάκινση στους ενήλικες. Η ραχίτιδα χαρακτηρίζεται από την ανικανότητα του οργανισμού να ασβεστοποιήσει τα οστά.

Από τη δεκαετία του 1980 άρχισε να γίνεται ολοένα και πιο αποδεκτό ότι η έλλειψη βιταμίνης D παίζει σημαντικό ρόλο στον μεταβολισμό του ασβεστίου αλλά και στην υγεία των κυττάρων του δέρματος, την αποτροπή των καρκινικών κυττάρων, τη λειτουργία του παραθυρεοειδούς και την έκκριση ινσουλίνης.

Σύμφωνα με αποδείξεις πρόσφατων μελετών, η βιταμίνη D  συμβάλλει σημαντικά στην διατήρηση της πνευματικής υγείας του ανθρώπου.

Η πρόσληψη συμπληρώματος βιταμίνης D κατά το πρώτο έτος της ζωής του παιδιού σχετίζεται με μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης σχιζοφρένειας στα αγόρια. Η πρόληψη και η αποτροπή της ανεπάρκειας βιταμίνης D κατά τα πρώτα έτη της ζωής των παιδιών μειώνει τα περιστατικά σχιζοφρένειας.

Σύμφωνα  με   πρόσφατες  μελέτες, η πρόσληψη συμπληρώματος  βιταμίνης  D από την μητέρα κατά τη διάρκεια της  κύησης, μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 1 στο βρέφος. Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι οι γυναίκες που λαμβάνουν συμπληρώματα βιταμίνης D μέσω πολυβιταμινούχων σκευασμάτων έχουν κατά 40% λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν πολλαπλή σκλήρωση.

Πιθανή εφαρμογή/Ενδείξεις: Η συνταγή/φόρμουλα αυτή σχεδιάστηκε για να παρέχει υποστήριξη και συμπλήρωση των διατροφικών αναγκών κατά την περίοδο προ-της-σύλληψης, της εγκυμοσύνης και της γαλουχίας.

Χρήσιμοι συνδυασμοί: τα παρακάτω παρέχουν επιπλέον προαιρετική υποστήριξη ανάλογα με τις ιδιαίτερες ανάγκες κάθε γυναίκας κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης. Οργανικό έλαιο λιναρόσπορου (πλούσια πηγή ωμέγα 3 λιπαρών οξέων), Ασβέστιο, μαγνήσιο και ψευδάργυρο (Calcium, Magnesium and Zinc powder), σύμπλεγμα φυτικών ινών (fibre complex), Πρεβιοτικά.

V151

Δύο χορτοφαγικές κάψουλες παρέχουν: Vitamin C (as magnesium and calcium ascorbate) 200mg, Calcium (as ascorbate and citrate) 35mg, Magnesium (as ascorbate and citrate) 25mg, Potassium (citrate) 48mg, Choline (bitartrate) 50mg, Iron (bisglycinate) 20mg, Betacarotene (as Dunaleilla Salina Algae) 5mg, Zinc (picolinate) 10mg,
Essential Amino Acid Complex 25mg - Providing:
L-Arginine 2.77mg, L-Histidine 2.77mg, L-Isoleucine 2.77mg, L-Leucine 2.77mg, L-Lysine 2.77mg, L-Methionine 2.77mg,
L-Phenylalanine 2.77mg, L-Threonine 2.77mg, L-Valine 2.77mg, Inositol 25mg, Silica dioxide 20mg, Selenium (selenomethionine) 55ug,  Vitamin B3 (nicotinamide) 13mg, Manganese (bisglycinate) 2mg, Boron (sodium borate) 1mg, Vitamin B5 (calcium pantothenate) 6mg, Vitamin B6 (pyridoxine HCI) 2.5mg, Copper (citrate) 1mg, Vitamin B12 (cyanocobalamin) 2.5ug, Vitamin B1 (thiamine HCI) 1.4mg, Vitamin B2 (riboflavin) 1.6mg, Folic Acid 400ug, Chromium (picolinate) 50ug, Vitamin D3 (vegan) 10ug, Iodine (potassium iodide) 150ug, Molybdenum (ammonium molybdate) 50ug, Vitamin K1 50ug, Biotin 30ug. 

✓ Κατάλληλο για χορτοφάγους και βίγκανς.
✓ Χωρίς προσθήκη γαλακτοκομικών, σιταριού, ζάχαρης, καλαμποκιού και σόγιας.
✓ Κατασκευάζεται χωρίς γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς.

Δύο κάψουλες ημερησίως με τροφή ή σύμφωνα με τις οδηγίες του γιατρού ή του θεραπευτή σας.

Αντενδείξεις: καμία γνωστή.

Αλληλεπιδράσεις: Ενημερώστε τον θεραπευτή σας σε περίπτωση ταυτόχρονης λήψης θεραπευτικής – φαρμακευτικής αγωγής.

Σημαντικές Προειδοποιήσεις

✓Συμπλήρωμα διατροφής

✓Να μη γίνεται υπέρβαση της συνιστώμενης ημερήσιας χρήσης.

✓Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατο μίας ισορροπημένης δίαιτας.

✓Το προϊόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου.

✓Συμβουλευτείτε τον γιατρό ή το θεραπευτή σας αν αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας.

✓Να φυλάσσεται κάτω των 30c και μακριά από τα μικρά παιδιά.

✓Μην το χρησιμοποιείτε αν η κάψουλα-περίβλημα είναι σπασμένη.


Σχόλια (0)