Πολυβιταμίνες για την καρδιά | Cardio Multi | 60 caps
  • Πολυβιταμίνες για την καρδιά | Cardio Multi | 60 caps

Πολυβιταμίνες για την καρδιά | Cardio Multi | 60 caps

Vegan, Kosher, Veg Caps

Κωδ. Προϊοντος: V118
48,50 €
με ΦΠΑ
Διαθέσιμο
Ποσότητα

  Πολιτική Απορρήτου

Η πολιτική προστασίας των προσωπικών δεδομένων των χρηστών και πελατών της ιστοσελίδας.

  Όροι αποστολής προϊοντων

Τα πάντα σχετικά με τους όρους αποστολής , παράδοσης και επιστροφής των προϊοντων μας

     Πρόκειται για μια ιδιαίτερη σύνθεση βιταμινών, μετάλλων και φυσικών αντιοξειδωτικών για την προστασία της υγείας και της λειτουργίας του καρδιαγγειακού συστήματος. Τα συστατικά, που περιέχονται σε αυτή τη σύνθεση βιταμινών και μετάλλων, έχουν επιλεχθεί πολύ προσεκτικά και κατόπιν επιστημονικών μελετών, με σκοπό τη βελτίωση των επιπέδων των λιπιδίων στο αίμα, την υγεία της ενδοθηλιακής λειτουργίας και τη σωστή λειτουργία των αγγείων.

       Στα καρδιαγγειακά νοσήματα (CVD) συγκαταλέγονται πληθώρα επιβαρυντικών για την καρδιά παθήσεων, όπως η στεφανιαία νόσος, η περιφερική αρτηριακή νόσος και οι παθήσεις της αορτής. Πρόκειται επομένως για μια πολυπαραγοντική ασθένεια. Προκειμένου λοιπόν να περιοριστεί ο κίνδυνος εμφάνισης της ασθένειας, οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε τους παράγοντες κινδύνου, όπως ο διαβήτης, η υπέρταση, η υψηλή χοληστερόλη, το κάπνισμα, η παχυσαρκία και η έλλειψη δραστηριότητας.

·        Ρόδι – PunicagranatumL Είναι ένα φρούτο πλούσιο σε πολυφαινόλες, με έντονη αντιοξειδωτική δράση και ιδιότητες ενάντια στην υπέρταση και την αθηρογένεση. Περιέχει πάνώ από 100 βιοενεργά συστατικά και χρησιμοποιείται ιστορικά για την αντιμετώπιση πολλών παθήσεων.

·        Σκόρδο – Χρησιμοποιείται ευρέως στην μαγειρική. Περιέχει άφθονα φλαβονοειδή και οργανοθειούχες ενώσεις, όπως η αλλισίνη, στην οποία οφείλεται και η φαρμακευτική δράση του σκόρδου. Το σκόρδο (alliumsativa) έχει ισχυρές αντιβακτηριακές, αντι-ιικες, αντιμικροβιακές και αντιπαρασιτικές ιδιότητες. Επιπλέον, ρυθμίζει τα επίπεδα λιπών στο αίμα, ενισχύει το ενδοθήλιο και συμβάλλει στην βελτίωση της αγγειακής λειτουργίας.

·        Βιταμίνες του Συμπλέγματος Β - Πρόκειται για υδατοδιαλυτές βιταμίνες, που είναι απαραίτητες για πολλές λειτουργίες του ανθρωπίνου σώματος, όπως ο ενεργειακός μεταβολισμός της γλυκόζης, η παραγωγή συνενζύμων και ορμονών και η σύνθεση των DNA/RNA. Σύμφωνα με έρευνες, η βιταμίνη Β3 ρυθμίζει τα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα, εξαιτίας της δράσης της στον μεταβολισμό των λιπαρών οξέων. Επιπλέον, οι βιταμίνες Β12, Β6 και το φολυκό οξύ είναι απαραίτητα για τον μεταβολισμό της ομοκυστείνης, η οποία αποτελεί παράγοντα αυξημένου καρδιαγγειακού κινδύνου, όταν τα επίπεδα στο σώμα είναι αυξημένα.

·        Βιταμίνη Κ2 – Αποτελεί μια λιποδιαλυτή βιταμίνη, η οποία απορροφάται καλύτερα, όταν συνδυάζεται με λιπαρές τροφές. Τα χαμηλά επίπεδα λιποδιαλυτών βιταμινών στο σώμα προκαλούν φλεγμονή και σταδιακή ανάπτυξη χρόνιων ασθενειών. Η βιταμίνη Κ αποτελεί συμπαράγοντα ενζύμων που εμπλέκονται στην πήξη του αίματος, ενώ αποτρέπει την ασβεστοποίηση των αρτηριών, καθώς συμβάλλει στην μεταφορά του ασβεστίου στα οστά.

·        Συνένζυμο Q10 – Γνωστό και ως ουβικινόνη, το συνένζυμο Q10 αποτελεί αντιοξειδωτικό που συμμετέχει στην παραγωγή της ΑΤΡ (τριφωσφορική αδενοσίνη) και την μεταφορά ενέργειας στα κύτταρα. Το συνένζυμο Q10 βρίσκεται σε υψηλότερη συγκέντρωση στην καρδιά. Ωστόσο, η πρόσληψη στατίνων περιορίζει τα επίπεδα του Q10 στο σώμα, προκαλώντας συμπτώματα κόπωσης, αν δεν αναπληρωθεί άμεσα.

·        Σελήνιο- Αποτελεί ένα εξαιρετικά σημαντικό ιχνοστοιχείο απαραίτητο για το αμυντικό σύστημα και τον οξειδωτικό μεταβολισμό. Συμβάλλει επίσης στην προστασία της καρδιάς ενάντια στα καρδιοτοξικά στοιχεία και τους ιούς. Σε αρκετές περιπτώσεις μάλιστα έχει παρατηρηθεί ότι το έμφραγμα του μυοκαρδίου συνδέεται με ανεπάρκεια σεληνίου, τονίζοντας έτσι τη σημασία του σεληνίου για την υγεία του καρδιαγγειακού συστήματος.

Κλινική Χρήση

  • Μειωμένος κίνδυνος ανάπτυξης καρδιαγγειακών παθήσεων - Πάρα πολλές έρευνες έχουν γίνει για την αποτελεσματικότητα των σκευασμάτων πολυβιταμινών και μετάλλων στην υγεία του καρδιαγγειακού συστήματος και την συμβολή τους στην αποτροπή εμφάνισης παθήσεων. Διαπιστώθηκε λοιπόν ότι οι πολυβιταμίνες αποτρέπουν την ανάπτυξη αθηροσκλήρωσης, λόγω της περιεκτικότητάς τους σε αντιοξειδωτικές βιταμίνες και μέταλλα, τα οποία καταπολεμούν την οξείδωση των κυττάρων.

         Σε μελέτη κοορτης σε 18530 άνδρες διαπιστώθηκε ότι η ημερήσια πρόσληψη πολυβιταμινων περιόρισε σημαντικά τα καρδιαγγειακά επεισόδια και τον κίνδυνο καρδιακής επαναγγείωσης στο 14% των ανδρών, που δήλωσαν ότι λαμβάνουν πολυβιταμιβούχα σκευάσματα για διάστημα άνω των 29 χρόνων. Το ίδιο αποτέλεσμα είχε και η μελέτη, που διεξήχθη σε αμερικανίδες γυναίκες. Μάλιστα, σε μελέτη κοορτης σε 8678 γυναίκες η χρήση πολυβιταμινών περιόρισε το κίνδυνο θνησιμότητας από καρδιαγγειακά νοσήματα.

   Σε πρόσφατη έρευνα, που διεξήχθη σε πληθυσμό της Ρωσίας, αποδείχθηκε και πάλι η συμβολή των πολυβιταμινούχων σκευασμάτων στη διατήρηση της καλής υγείας της καρδιάς. Η έρευνα περιέλαβε 120 υγιείς ενήλικες, που έλαβαν πολυβιταμίνες για διάστημα 56 ημερών. Η πολυβιταμίνη περιείχε πληθώρα βιταμινών (A, D, E, K, B1, B2, B6, B3, B12), ρόδι και απαραίτητα μέταλλα (μαγνήσιο, σελήνιο, σίδηρο, χρώμιο, χαλκό, ιώδιο).

     Οι βιοδείκτες του αίματος των συμμετεχόντων μετρήθηκαν στην αρχή, στη μέση και στο τέλος (56η ημέρα) της έρευνας. Διαπιστώθηκε ότι η πρόσληψη πολυβιταμινών περιόρισε τα επίπεδα της ομοκυστείνης στον ορό και των φλεγμονωδών δεικτών. Η ομοκυστείνη αποτελεί ένα μη πρωτε̏ινογενετικό αμινοξύ, που παράγεται φυσικά στο σώμα μέσω της μεθυλίωσης. Τα υψηλά επίπεδα ομοκυστείνης για μακρύ χρονικό διάστημα θεωρούνται παράγοντας κινδύνου ανάπτυξης καρδιοπάθειας.

     Σε μετά-ανάλυση που διεξήχθη, παρατηρήθηκε ότι η πρόσληψη συμπληρωμάτων με συνένζυμο Q10 είχε ευεργετικά αποτελέσματα στη λειτουργία του ενδοθηλίου (βελτίωση κατά 3.7%) σε ασθενείς με συμφορητική καρδιακή ανεπάρκεια. Η διάρκεια της θεραπείας ήταν κατά μέσο όρο 12 εβδομάδες και η ημερήσια δόση ξεκίνησε από τα 60mg.

     Άλλο θρεπτικό συστατικό, που σχετίζεται άμεσα με την υγεία της καρδιάς, είναι η βιταμίνη Κ. Η βιταμίνη Κ συμβάλλει στην υγεία των αρτηριακών τοιχωμάτων και τη φυσιολογική πήξη του αίματος αποτρέποντας έτσι την αρτηριακή δυσκαμψία και ασβεστοποίηση, που ευθύνονται για τα καρδιαγγειακά νοσήματα. Στα πλαίσια ερευνών, που συμμετείχαν 16057 ασθενείς, η πρόσληψη βιταμίνης Κ2 είχε ως αποτέλεσμα την μείωση του κινδύνου εμφάνισης στεφανιαίας νόσου κατά 9%. Παράλληλα, σε άλλη μελέτη διαπιστώθηκε μείωση του κινδύνου εμφάνισης στεφανιαίας νόσου κατά 41% μετά από πρόσληψη υψηλότερων δόσεων βιταμίνης Κ2 (άνω των 32 ug/ ημερησίως).

     Η ομοκυστείνη είναι ένα μη πρωτε̏ινογενετικό, αμινοξύ που σχηματίζεται στο σώμα. Τα υψηλά επίπεδα ομοκυστείνης για μακρύ χρονικό διάστημα θεωρούνται παράγοντας κινδύνου ανάπτυξης καρδιοπάθειας. Η αύξηση της ομοκυστείνης κατά 3-5umol/L μεταφράζεται με 40-60% αύξηση του κινδύνου καρδιοπάθειας. Είναι κατανοητό ότι η βιταμίνη Β (Β12, Β6, φολικό οξύ) κατέχει σημαντικό ρόλο στο μεταβολισμό της ομοκυστείνης. Επομένως, τα συμπληρώματα διατροφής με βιταμίνες του συμπλέγματος Β βελτιώνουν το μεταβολισμό της ομοκυστεϊνης, μειώνουν τα επίπεδα στο πλάσμα και επομένως περιορίζουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών νοσημάτων.  

       Σε μελέτη που διεξήχθη σε 506 άτομα, η πρόσληψη συμπληρωμάτων βιταμινών Β12, Β6 και φολικού οξέος για διάστημα 3 ετών περιόρισε σημαντικά την εξέλιξη της αθηροσκλήρωσης και τα επίπεδα ομοκυστεϊνης στο πλάσμα.

  • Ρύθμιση της χοληστερόλης στο αίμα – Τα λιπίδια στο αίμα ρυθμίζονται από μια διαδικασία που ονομάζεται αντίστροφη μεταφορά χοληστερόλης (RCT), κατά την οποία η HDL και η LDL χοληστερόλη λειτουργούν ως φορείς/κομιστές. Όταν λοιπόν αυτό το σύστημα αντίστροφης μεταφοράς χοληστερόλης βρίσκεται σε χρόνια ανισορροπία, είναι πολύ πιθανό να εμφανιστούν εξαιρετικά σοβαρά καρδιαγγειακά προβλήματα, όπως η αθηροσκλήρωση (εναπόθεση λιπιδίων στα τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων) που σταδιακά δυσχεραίνει τη ροή του αίματος στα αγγεία και στην καρδιά. Αν δεν αντιμετωπιστεί, μπορεί να οδηγήσει σε έμφραγμα.

       Πολλά θρεπτικά στοιχεία και φυσικά συστατικά βελτιώνουν τη λειτουργία και τη ρύθμιση της αντίστροφης μεταφοράς χοληστερόλης (RCT). Σε μετά-ανάλυση για τη δράση του σκόρδου στην υγεία του καρδιαγγειακού συστήματος, διαπιστώθηκε ότι η ημερήσια πρόσληψη συμπληρώματος σκόρδου (300- 1400mg) είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση της LDL και της Ολικής χοληστερόλης (κατά –0.21 και –0.41 lmmol/L αντίστοιχα) . Μάλιστα, σε πρόσφατη μελέτη, σε άτομα πάσχοντα από υπερχολιστεροναιμία, η ημερήσια πρόσληψη 3γρ σκόρδου περιόρισε κατά 10-13% την χοληστερόλη ορού μετά από 90 ημέρες θεραπείας. Παρόλο που ο μηχανισμός δράσης του δεν είναι ακόμα απολύτως κατανοητός, θεωρείται ότι τα ενεργά συστατικά του σκόρδου αποτρέπουν την ηπατική σύνθεση της χοληστερόλης.

  • Ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης - Τα αυξημένα επίπεδα της αρτηριακής πίεσης (υπέρταση) αποτελούν σημαντικό παράγοντα κινδύνου ανάπτυξης καρδιαγγειακών νοσημάτων. Μπορεί να οφείλεται σε πολλούς παράγοντες. Η αλλαγή των διατροφικών συνηθειών παράλληλα με τη φυσική δραστηριότητα και τη διακοπή του καπνίσματος μπορούν να επιφέρουν σημαντικές αλλαγές στα επίπεδα της αρτηριακής πίεσης. Η αρτηριακή πίεση διακρίνεται και μετριέται ως διαστολική και συστολική. Η συστολική μετριέται, όταν η καρδιά συσπάται και η συστολική, όταν ηρεμεί. Η μείωση της συστολικής πίεσης κατά 20mmHgκαι της διαστολικής κατά 10mmHg περιορίζει τον κίνδυνο καρδιοπάθειας ακόμα και κατά 50%.

           Έχει αποδειχθεί ότι οι πολυφαινόλες, που βρίσκονται φυσικά στο ρόδι, έχουν ευεργετική επίδραση στην αρτηριακή πίεση και τη λειτουργία του ενδοθηλίου. Σε μετά-ανάλυση 8 κλινικών δοκιμών διαπιστώθηκε ότι η κατανάλωση χυμού ροδιού μείωσε τη συστολική ( -4.96mmHg) και τη διαστολική (-2.01mmHg) αρτηριακή πίεση, ανεξάρτητα από το χρόνο διάρκειας της δοκιμής ( μέσος όρος 12 εβδομάδες).

               Τα ευεργετικά αποτελέσματα της παραπάνω μετά-ανάλυσης επιβεβαιώθηκαν και από άλλη έρευνα, κατά την οποία απεδείχθη ότι η κατανάλωση χυμού ρόδι (150ml/d) για διάστημα 2 εβδομάδων, βελτίωσαν σημαντικά τα επίπεδα της συστολικής και της διαστολικής πίεσης, όπως και τη λειτουργία του ενδοθηλίου, όπως μετρώνται από τα επίπεδα VCAM(vascular cell adhesion molecule = μόριο προσκόλλησης αγγειακού ενδοθηλίου ).

     Σε πολλές έρευνες έχει αποδειχθεί ότι ένα αντιοξειδωτικό που μοιάζει με βιταμίνη και βρίσκεται σε όλους τους ιστούς και τα όργανα του σώματος, το συνένζυμο Q10 ρυθμίζει τα επίπεδα της αρτηριακής πίεσης, καθώς δρα απευθείας στο μαλακό ιστό του ενδοθηλίου και των αγγείων. Το συνένζυμο Q10 καταπολεμά τη στένωση των αρτηριακών τοιχωμάτων, διευκολύνει τη ροή του αίματος και μειώνει την αρτηριακή πίεση. Σε πρόσφατη μετά-ανάλυση 17 δοκιμών, η πρόσληψη συμπληρωμάτων Q10 περιόρισε σημαντικά τη διαστολική πίεση. Η δοσολογία του συμπληρώματος κυμάνθηκε στα 100-900mg ημερησίως. Το ίδιο αποτέλεσμα σημειώθηκε και κατά τη διάρκεια δοκιμών με χαμηλότερες δόσεις συμπληρώματος Q10, της τάξεως των 60mg την ημέρα για 12 εβδομάδες, σε 83 πάσχοντες από υπέρταση.

         Στις μέρες μας ολοένα και περισσότερα στοιχεία συνδέουν την κατανάλωση σκόρδου με την υγεία του καρδιαγγειακού συστήματος, την καταπολέμηση της υπέρτασης και της χοληστερόλης. Στα πλαίσια μετά-ανάλυσης για την επίδραση του σκόρδου στην αρτηριακή πίεση, διαπιστώθηκε μείωση της συστολικής πίεσης κατά 5.1 mmHg και της διαστολικής πίεσης κατά 2.5 mmHg. Στους πάσχοντες από υπέρταση οι μετρήσεις αυτές είχαν άμεσο αποτέλεσμα στα επίπεδα της αρτηριακής πίεσης. Στις 20 μελέτες που διεξήχθησαν έλαβαν μέρος 970 άτομα με ημερήσια δόση 188-2400mg.

Αντενδείξεις: Τα συστατικά του παρόντος σκευάσματος είναι πιθανό να μειώσουν τα επίπεδα της αρτηριακής πίεσης, για αυτό και δεν συνιστάται η πρόσληψη σε άτομα με χαμηλή πίεση, χωρίς την υπόδειξη του ιατρού τους.

Κύηση και γαλουχία: Δεν συνιστάται η χρήση του κατά την περίοδο της κύησης και της γαλουχίας. Αναζητήστε το PregnancyComplex.

Αλληλεπιδράσεις: Να μην λαμβάνεται αν ακολουθείτε φαρμακευτική αγωγή με αντιπηκτικά σκευάσματα, λόγω πιθανής αλληλεπίδρασης.

   Το παρόν συμπλήρωμα είναι πιθανό να προκαλέσει εθισμό, όταν λαμβάνεται παράλληλα με φαρμακευτικά σκευάσματα για τη ρύθμιση της αρτηριακή πίεσης. Για αυτόν τον λόγο, σας συνιστούμε να συμβουλευτείτε τον ιατρό σας, πριν την λήψη του συμπληρώματος.

   Αν σας ενδιαφέρει η μακροχρόνια λήψη του σκευάσματος και λαμβάνετε φαρμακευτική αγωγή κατά της χοληστερόλης, όπως οι στατίνες, σας συνιστούμε να συμβουλευτείτε τον ιατρό σας, πριν την λήψη του συμπληρώματος, καθώς υπάρχει μελέτη για την αρνητική αλληλεπίδραση των στατίνων με τις αντιοξειδωτικές ουσίες, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν ακόμα επαρκείς αποδείξεις.

Σχετικά προϊόντα: Ταυρικό μαγνήσιο, Βιταμίνη Κ2, Ρόφημα με Αρώνια και Κακάο (Aronia & CacaoFrappe), Συνένζυμο Q10 και Κουρκουμίνη, 100% Οργανικό Έλαιο Ιριδίζουσας Πέστροφας Σκανδιναβίας.

V118

Δύο κάψουλες παρέχουν :                                                   ECNRV %*

                       * (=EuropeanCommunity Nutrient Reference Values=   τιμή αναφοράς θρεπτικών συστατικών)         

Μαγνήσιο   (κιτρικό και ασκορβικό)                    20mg               5

Εκχύλισμα Ροδιού (40% ελλαγικό οξύ)              100mg                    

Εκχύλισμα Σκόρδου (alliumsativum)                  100mg

(4.5% Αλλιίνη)

Βιταμίνη Β5 (d-παντοθενικό ασβέστιο)                 80mg               1333

Φυσική β καροτίνη / μίξη καροτενοειδών              5mg

Βητα Καροτίνη 4.5mg, Κρυπτοξανθίνη 39ug

Άλφα Καροτίνη 158ug, Ζεαξανθίνη 32ug,

Λουτείνη 25ug

Φυσική Βιταμίνη Ε ( D- άλφα τοκοφερόλη)             34mg             283

Ασκορβικό Ασβέστιο                                             5mg               0.6

Βιταμίνη Β1                                                         25mg             2273

Κιτρικό κάλιο                                                       10mg             0,1

Βιταμίνη Β3 (νικοτιναμίδιο)                                    25mg            156

Βιταμίνη Β2                                                          25mg            1786

Βιταμίνη Β6                                                          20mg            1429

Σελήνιο                                                                100ug           182

Βιταμίνη Κ2 (ΜΚ-7)                                                40ug             53

Συνένζυμο Q10                                                      20mg

Κιτρικός ψευδάργυρος                                            5mg              50

Χολίνη                                                                  5mg

Βόριο                                                                    1mg

Σίδηρος (διγλυκινικό)                                             1mg              7

Ινοσιτόλη                                                              5mg

Βιταμίνη D3(400IU)                                                10ug             200

Κιτρικό μαγγάνιο                                                    1mg              50

Χαλκός                                                                  1mg             100

Χρώμιο                                                                  50ug             125

Φυλλικό οξύ                                                           200ug           100

Μολυβδαίνιο                                                           50ug             100

Ιώδιο                                                                     150ug           100

Βιοτίνη                                                                   50ug             100

Βιταμίνη Β12 (αδενοσυλμεθυλοκοβαλαμίνη)               100ug           4000

✓ Κατάλληλο για χορτοφάγους και βίγκανς.
✓ Χωρίς προσθήκη γαλακτοκομικών, σιταριού, ζάχαρης, καλαμποκιού και σόγιας.
✓ Κατασκευάζεται χωρίς γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς.

Δύο κάψουλες ημερησίως με τροφή ή σύμφωνα με τις οδηγίες του γιατρού ή του θεραπευτή σας.

ημαντικές Προειδοποιήσεις

✓Συμπλήρωμα διατροφής

✓Να μη γίνεται υπέρβαση της συνιστώμενης ημερήσιας χρήσης.

✓Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατο μίας ισορροπημένης δίαιτας.

✓Το προϊόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου.

✓Συμβουλευτείτε τον γιατρό ή το θεραπευτή σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας.

✓Να φυλάσσεται κάτω των 30c και μακριά από τα μικρά παιδιά.

✓Μην το χρησιμοποιείτε αν η κάψουλα-περίβλημα είναι σπασμένη.


Σχόλια (0)