Βιταμίνη C | Extra C | 950mg | 30caps
 • Βιταμίνη C | Extra C | 950mg | 30caps

Βιταμίνη C | Extra C | 950mg | 30caps

Vegan, Veg Caps

Κωδ. Προϊοντος: V218
21,00 €
με ΦΠΑ
Διαθέσιμο
Ποσότητα

  Πολιτική Απορρήτου

Η πολιτική προστασίας των προσωπικών δεδομένων των χρηστών και πελατών της ιστοσελίδας.

  Όροι αποστολής προϊοντων

Τα πάντα σχετικά με τους όρους αποστολής , παράδοσης και επιστροφής των προϊοντων μας

Έξτρα C

 Αυξημένη απορρόφηση και αφομοίωση

     Το Έξτρα C περιέχει το συστατικό που φέρει το εμπορικό σήμα Pure Way-C, το οποίο θεωρείται ότι αποτελεί την καλύτερα απορροφήσιμη και αφομοιώσιμη φόρμουλα (συνταγή). Πρόκειται για μία μίξη ασκορβικού οξέος, βιοφλαβονοειδών και λιπαρών οξέων, που παράγει μια ελαφρώς αλκαλική, καλώς ανεκτή από τον ανθρώπινο οργανισμό φόρμουλα.

     Σε συνθήκες εργαστηρίου το Pure Way-C παρουσίασε την μεγαλύτερη πρόσληψη και κυτταρική απορρόφηση βιταμίνης C από οποιοδήποτε άλλη φόρμουλα, συμπεριλαμβανομένου του ασκορβικού οξέος, του ασκορβικού ασβεστίου και μιας μίξης ασκορβικού οξέος με θρεονικό οξύ. Τα αυξημένα ποσοστά απορρόφησης συνδέονται με την αυξημένη προστασία των Τ-λεμφοκυττάρων από τις τοξίνες των φυτοφαρμάκων/παρασιτοκτόνων.

     Σε υγιείς συμμετέχοντες το Pure Way-C είχε ως αποτέλεσμα την υψηλότερη συνολικά συγκέντρωση βιταμίνης C ορού σε σύγκριση με το ασκορβικό οξύ, το ασκορβικό ασβέστιο και τη μίξη ασκορβικού- θρεονικού οξέος. Η από του στόματος πρόσληψη συμπληρωμάτων με PureWay-C περιόρισε επίσης τη συγκέντρωση της C– αντιδρώσας πρωτεΐνης στο πλάσμα και της οξειδωμένης LDLχοληστερόλης. Διαπιστώθηκε ότι οι μεταβολίτες των λιπιδίων του Pure Way-C ασκούν μια ισχυρή αντιοξειδωτική και ενάντια στις ελεύθερες ρίζες δράση. Στους ανθρώπους, το Pure Way-C είχε πιο άμεση απορρόφηση, αύξησε τα επίπεδα βιταμίνης Cστον ορό και περιόρισε τους δείκτες φλεγμονής και οξειδωτικού στρες σε μεγαλύτερο βαθμό από οποιαδήποτε άλλη μορφή βιταμίνης C.

     Σε συνθήκες εργαστηρίου, το Έξτρα C συνέβαλλε στο σχηματισμό νέων εγκεφαλικών κυττάρων, 3-6 μόλις ώρες μετά την πρόσληψη. Αυτό ίσως αποδεικνύει ότι η βιταμίνη C συμβάλλει στην ανανέωση των κυττάρων του εγκεφάλου.

Η βιταμίνη C αποτελεί μια υδατοδυαλιτή βιταμίνη, η οποία συναντάται σε αφθονία στα φρούτα, στις σαλάτες και στα λαχανικά όπως οι τομάτες, οι πιπεριές και τα πράσινα φυλλώδη. Ωστόσο σημαντικό μέρος της βιταμίνης χάνεται κατά το μαγείρεμα, το κόψιμο και το μαρασμό των λαχανικών.

     Οι άνθρωποι και τα ινδικά χοιρίδια είναι τα μόνα θηλαστικά που δεν μπορούν να συνθέσουν την βιταμίνη C. Στα υπόλοιπα θηλαστικά η βιταμίνη Cσυνθέτεται από τη γλυκόζη μέσω   του ενζύμου οξειδάση λ-γουλουνολακτόζης, το οποίο όμως δεν συναντάται στο ανθρώπινο είδος. Θεωρείται ότι στο παρελθόν η διατροφή του ανθρώπου ήταν άφθονη σε βιταμίνη C, ώστε η επιπλέον σύνθεση της βιταμίνης από τον οργανισμό δεν ήταν πλέον απαραίτητη.

     Ενώ εκτιμάται ότι το 80-90% της βιταμίνης (έως 100mg ημερησίως) απορροφάται από την τροφή, η υπόλοιπη ποσότητα μεταβολίζεται από βακτήρια. Η μεταφορά της βιταμίνης Cστα κύτταρα γίνεται με τη βοήθεια των Μεταφορών Πρόσληψης Γλυκόζης (GLUT). Καθώς η λειτουργία μεταφοράς γλυκόζης και βιταμίνης C μοιράζεται, τα εν λόγω συστατικά αποτελούν ανταγωνιστές, εμποδίζοντας την εισαγωγή της βιταμίνης Cστα κύτταρα. Το ανθρώπινο σώμα δεν δύναται να αποθηκεύσει βιταμίνη C, ωστόσο υψηλές συγκεντρώσεις παρατηρούνται στα επινεφρίδια και τους βλεννογόνους αδένες, για αυτό και η τακτική πρόσληψη της βιταμίνης Cείναι απαραίτητη.

     Πολυάριθμες έρευνες έχουν διεξαχθεί για τη βιταμίνη Cκαι τη δράση της στην ενίσχυση της λειτουργίας του ανοσοποιητικού, καθώς και της δομής και της επούλωσης του δέρματος. Παράλληλα, είναι εξαιρετικά σημαντική για το καρδιοπνευμονικό σύστημα και τη γενικότερη αντίδραση του οργανισμού στο στρες. Συμβάλλει επίσης στην καλύτερη απορρόφηση του σιδήρου από τον οργανισμό και αποτελεί σημαντική αντιοξειδωτική ουσία.

     Η ανεπάρκεια ή έλλειψη της βιταμίνης C προκαλεί σκορβούτο, δυσκολία επούλωσης των τραυμάτων, απώλεια δοντιών και αιμορραγία.

Ανοσοποιητικό Σύστημα – Το ανοσοποιητικό σύστημα αποτελεί ένα εξαιρετικά σύνθετο δίκτυο κυττάρων, πρωτεϊνών και συστατικών, που προστατεύει το σώμα από παθογόνους οργανισμούς, βακτήρια, παράσιτα, μικρόβια και ιούς. Η βιταμίνη Cσυμβάλλει σε πολλές κυτταρικές λειτουργίες τόσο του εγγενούς (έμφυτου) όσο και του επίκτητου (προσαρμοστικού) ανοσοποιητικού συστήματος. Παράλληλα, ενισχύει την λειτουργία του επιθηλιακού φραγμού ενάντια στους παθογόνους οργανισμούς και υποστηρίζει την δράση του δέρματος στην καταπολέμηση των ελευθέρων ριζών.

Οξειδωτικό Στρες – Η βιταμίνη Cπαρέχει τα ηλεκτρόνια για την μετατροπή των ελευθέρων ριζών σε μη-επιθετικά στοιχεία, ενώ διακόπτει την παραγωγή υπεροξειδίων των λιπιδίων. Η βιταμίνη Cδρα παράλληλα με τη βιταμίνη Ε στην ανακύκλωση των θρεπτικών συστατικών μετά την απελευθέρωση των αντιοξειδωτικών τους ιδιοτήτων.

Υγεία του δέρματος - Η βιταμίνη Cαποτελεί συμπαράγοντα των ενζύμων λυσίνης και προλίνης κατά την παραγωγή του κολλαγόνου. Το κολλαγόνο είναι μια δομική πρωτεΐνη, που βρίσκεται στους ιστούς, ιδιαιτέρως του δέρματος και του καρδιοπνευμονικού συστήματος. Η διακοπή της παραγωγής κολλαγόνου και η αυξημένη ευθραυστότητα των τριχοειδών αγγείων ευθύνονται για την εμφάνιση των χαρακτηριστικών συμπτωμάτων του σκορβούτο. Θεωρείται ότι το σκορβούτο εμφανίζεται στον οργανισμό του ανθρώπου μετά από 4 έως 6 μήνες έλλειψης βιταμίνης Cαπό την διατροφή. Τα πρώτα συμπτώματα επηρεάζουν την υγεία του τριχωτού της κεφαλής και των δοντιών (αιμορραγίες ούλων). Ένδειξη μη επαρκούς πρόσληψης βιταμίνης C αποτελεί η δυσκολία στην επούλωση των τραυμάτων και ο αποδυναμωμένος επιδερμικός φραγμός.

Στρες - Η βιταμίνη Cείναι δότης ηλεκτρονίου στην ανακύκλωση του εξαρτώμενου από το χαλκό ένζυμο της ντοπαμίνης β-υδροξυλάσης, που ευθύνεται για την παραγωγή των κατεχολαμίνων στους επινεφρίδιους αδένες. Οι κατεχολαμίνες και η κορτιζόλη είναι απαραίτητες για την αντίδραση του οργανισμού στο στρες.

Υγεία του καρδιοπνευμονικού συστήματος – Η βιταμίνη C δεν αποτελεί μόνο τον καταλύτη των ενζύμων λυσίνης και προλίνης για την παραγωγή του κολλαγόνου (δομική πρωτεΐνη που βρίσκεται στα αιμοφόρα αγγεία), συμβάλλει επίσης σημαντικά στη σύνθεση της καρνιτίνης.

Διαχείριση των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα – Τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα επηρεάζονται άμεσα από φλεγμονώδεις παράγοντες, τη λιπώδη μάζα σώματος, τη διατροφή, την γενετική, το περιβάλλον, την κληρονομικότητα και την ευαισθησία του οργανισμού στην ινσουλίνη. Επομένως, η ανισορροπία των επιπέδων της γλυκόζης στο αίμα σχετίζεται άμεσα με τη φλεγμονή και το οξειδωτικό στρες.

Αντισταμινικές Ιδιότητες - Η ισταμίνη αποτελεί έναν παράγοντα του ανοσοποιητικού συστήματος, που συντίθεται από την αποκαρβοξυλίωση του αμινοξέος ιστιδίνη. Κατέχει σημαντικό ρόλο στην αλλεργική αντίδραση και την ανοσολογική απόκριση του οργανισμού, ενώ συμβάλλει στην ανάπτυξη και αποκατάσταση των ιστών.

Οι επιτρεπόμενοι ισχυρισμοί υγείας της Ευρωπαϊκής Αρχής για την Ασφάλεια των Τροφίμων EFSA

   Οι επιτρεπόμενοι ισχυρισμοί υγείας αποτελούν την περιγραφή των ευεργετικών για την υγεία ιδιοτήτων της βιταμίνης C και περιλαμβάνουν:

 • Η βιταμίνη C συμβάλλει στη διατήρηση της φυσιολογικής λειτουργίας του ανοσοποιητικού συστήματος πριν ή μετά την έντονη σωματική άσκηση.
 • Η βιταμίνη C συμβάλλει στο φυσιολογικό σχηματισμό κολλαγόνου και τη φυσιολογική λειτουργία των αιμοφόρων αγγείων
 • Η βιταμίνη Cσυμβάλλει στο φυσιολογικό σχηματισμό κολλαγόνου και τη φυσιολογική λειτουργία των οστών
 • Η βιταμίνη C συμβάλλει στο φυσιολογικό σχηματισμό κολλαγόνου και τη φυσιολογική λειτουργία των χόνδρων.
 • Η βιταμίνη C συμβάλλει στο φυσιολογικό σχηματισμό κολλαγόνου και τη φυσιολογική λειτουργία των ούλων.
 • Η βιταμίνη C συμβάλλει στο φυσιολογικό σχηματισμό κολλαγόνου και τη φυσιολογική λειτουργία του δέρματος
 • Η βιταμίνη C συμβάλλει στο φυσιολογικό σχηματισμό κολλαγόνου και τη φυσιολογική λειτουργία των δοντιών.
 • Η βιταμίνη C συμβάλλει στη φυσιολογική λειτουργία του μεταβολισμού.
 • Η βιταμίνη C συμβάλλει στη φυσιολογική λειτουργία του νευρικού συστήματος.
 • Η βιταμίνη C συμβάλλει στη φυσιολογική λειτουργία της ψυχολογίας.
 • Η βιταμίνη C συμβάλλει στη φυσιολογική λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος.
 • Η βιταμίνη C συμβάλλει στην προστασία των κυττάρων από το οξειδωτικό στρες.
 • Η βιταμίνη Cσυμβάλλει στην καταπολέμηση της κόπωσης
 • Η βιταμίνη C συμβάλλει στη αναγέννηση της βιταμίνης Ε
 • Η βιταμίνη Cαυξάνει την απορρόφηση του σιδήρου.

✓ Κατάλληλο για χορτοφάγους και βιγκάνς. Ηθικά κατασκευασμένο και χωρίς πειράματα σε ζώα.
✓ Χωρίς προσθήκη γαλακτοκομικών, σιταριού, ζάχαρης, καλαμποκιού, φοινικέλαιο και σόγιας.
✓ Κατασκευάζεται χωρίς γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς.

Non GMO, palm oil free, against animal testing, ethically made

V218
Μία χορτοφαγική κάψουλα παρέχει:
ingredientWeight%EC NRV
Pureway C 950mg
providing:
Vitamin C (as ascorbic acid)
855mg
Citrus bioflavonoids
47.5mg
Fatty acid blend
47.5mg

✓ Κατάλληλο για χορτοφάγους και βιγκάνς.
✓ Χωρίς προσθήκη γαλακτοκομικών, σιταριού, ζάχαρης, καλαμποκιού και σόγιας.
✓ Κατασκευάζεται χωρίς γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς. • Ενήλικες : 100mg -3000mgημερησίως, με φαγητό ή σύμφωνα με τις υποδείξεις του ιατρού ή του θεραπευτή σας.

Ασφάλεια:

 • Η βιταμίνη C γίνεται καλώς ανεκτή από τον ανθρώπινο οργανισμό. Ωστόσο δοσολογία υψηλότερη του 1gramείναι πιθανό να προκαλέσει υδαρείς κενώσεις.
 • Άτομα με ευαισθησία στη βιταμίνη C μπορούν να καταναλώσουν δόσεις των 250mg, μαζί με το φαγητό, μέχρι και τρεις φορές ημερησίως.

Αντενδείξεις:

 • Σε περίπτωση θεραπείας με αντιπηκτικά και θρομβολυτικά φάρμακα, συμβουλευτείτε τον ιατρό σας, καθώς η βιταμίνη C έχει ήπιες ιδιότητες αραίωσης του αίματος.

Κύηση και Γαλουχία

 • Συνιστάται η πρόσληψη χαμηλών δόσεων βιταμίνης C κατά τη διάρκεια της κύησης και της γαλουχίας ή σύμφωνα με τις υποδείξεις του ιατρού σας.

Αλληλεπιδράσεις με φαρμακευτικές ουσίες

 • Σε περίπτωση θεραπείας με αντιπηκτικά και θρομβολυτικά φάρμακα, συμβουλευτείτε τον ιατρό σας, καθώς η βιταμίνη C έχει ήπιες ιδιότητες αραίωσης του αίματος.

Σημαντικές Προειδοποιήσεις

✓Συμπλήρωμα διατροφής

✓Να μη γίνεται υπέρβαση της συνιστώμενης ημερήσιας χρήσης.

✓Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατο μίας ισορροπημένης δίαιτας.

✓Το προϊόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου.

✓Συμβουλευτείτε τον γιατρό ή το θεραπευτή σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας.

✓Να φυλάσσεται κάτω των 30c και μακριά από τα μικρά παιδιά.

✓Μην το χρησιμοποιείτε αν η κάψουλα-περίβλημα είναι σπασμένη.Σχόλια (0)