Βιοτίνη | Biotin | 2500ug | 90caps
  • Βιοτίνη | Biotin | 2500ug | 90caps

Βιοτίνη | Biotin | 2500ug | 90caps

Vegan, Veg Caps

Κωδ. Προϊοντος: V203
28,00 €
με ΦΠΑ
Διαθέσιμο
Ποσότητα

  Πολιτική Απορρήτου

Η πολιτική προστασίας των προσωπικών δεδομένων των χρηστών και πελατών της ιστοσελίδας.

  Όροι αποστολής προϊοντων

Τα πάντα σχετικά με τους όρους αποστολής , παράδοσης και επιστροφής των προϊοντων μας

Η βιοτίνη, που γενικότερα έχει κατηγοριοποιηθεί ως βιταμίνη Β, αποτελεί συστατικό απαραίτητο για την υγεία του δέρματος και των μαλλιών. Απόδειξη για τη σημασία της βιοτίνης στην υγεία των μαλλιών και του δέρματος αποτελεί εμπεριστατωμένη έρευνα, κατά την οποία απεδείχθη ότι η έλλειψη βιοτίνης προκαλεί δερματίτιδα και απώλεια μαλλιών (τριχόπτωση). Η ημερήσια πρόσληψη συμπληρωμάτων βιοτίνης έχει άμεσα ευεργετικά αποτελέσματα στην όψη και την υγεία των μαλλιών, του δέρματος και των νυχιών. Τα κερατινοκύτταρα (κύτταρα της επιδερμίδας, που παράγουν κερατίνη, η οποία αποτελεί βασική δομική πρωτεΐνη) χρησιμοποιούν βιοτίνη, καθιστώντας την έτσι απαραίτητη για την υγεία του δέρματος. Παράλληλα η βιοτίνη έχει σημαντική αντιφλεγμονώδη δράση.

Τροφές πλούσιες σε βιοτίνη είναι οι ξηροί καρποί, τα αυγά και τα λαχανικά (ρίζες). Υπάρχει και σε άλλες τροφές (νεφρούς, σολομός, λαχανικά) αλλά σε μικρές συγκεντρώσεις. Η έλλειψη βιοτίνης συνδέεται συχνά με γενετικές εγγενείς διαταραχές του μεταβολισμού, μακροχρόνια παρεντερική διατροφή (ΠΔ), εγκυμοσύνη, υποσιτισμό, μακροχρόνια αγωγή αντιθρομβωτικών. Η πρόσληψη συμπληρωμάτων βιοτίνης συμβάλλει στην αντιμετώπιση της δερματίτιδας, της δυσιλιπιδαιμίας, του διαβήτη τύπου 2 και την ενίσχυση των εύθραυστων νυχιών.

Εύθραυστα νύχια-Έχει αποδειχθεί ότι η βιοτίνη ενισχύει τα εύθραυστα νύχια. Σε μελέτη, που διεξήχθη σε 71 άτομα με εύθραυστα νύχια, η ημερήσια πρόσληψη 2500mcg βιοτίνης για διάστημα 5.5 μηνών κατά μέσο όρο, είχε ως αποτέλεσμα τη θεαματική βελτίωση στην όψη και την υγεία των νυχιών ( συμπαγή και σκληρά νύχια) στο 91% των ατόμων.

Σύμφωνα με άλλη μελέτη, σε γυναίκες με εύθραυστα νύχια, η ημερήσια πρόσληψη 2500mcg βιοτίνης για διάστημα 6-15 μηνών, συνέβαλλε στην αύξηση κατά 25% της πυκνότητας των νυχιών τους και τον περιορισμό της φθοράς τους.

Περαιτέρω μελέτες αποδεικνύουν ότι όσοι λαμβάνουν συμπληρώματα βιοτίνης για διάστημα 6 και πλέον μηνών παρατηρούν σημαντική βελτίωση στην υγεία των νυχιών τους.

Δερματίτιδα–Η βιοτίνη συμβάλλει στην αντιμετώπιση των συμπτωμάτων της δερματίτιδας στα παιδιά. Μελέτη σε νεογνά 40ημερών–6 μηνών έδειξε ότι η ενδοφλέβια χορήγηση 5mg βιοτίνης βελτίωσε σημαντικά τα συμπτώματα της σμηγματορροϊκής δερματίτιδας και συνέβαλλε στην αντιμετώπισή της. Στην εν λόγω μελέτη, στα 22 από τα 25 νεογνά παρατηρήθηκε σημαντική βελτίωση στο δέρμα τους εντός των πρώτων 5-8 ημερών και σταδιακή αποχώρηση των συμπτωμάτων και αποκατάσταση του δέρματος εντός των επομένων 15-30 ημερών.

Έχει επίσης αποδειχθεί ότι η βιοτίνη περιορίζει τις δερματικές παρενέργειες των φαρμάκων. Σε μελέτη, κατά την οποία διερευνήθηκε η επίδραση του βαλπροϊκού οξέος στο δέρμα σε παιδιά 6 έως 10 ετών, διαπιστώθηκε ότι σε κάποια από αυτά συνέβαλλε στην εξάπλωση της σμηγματόρροιας, της αλωπεκίας (απώλεια μαλλιών) και του δερματικού κνησμού. Με το πέρας της μελέτης, στα παιδιά αυτά χορηγήθηκε συμπλήρωμα βιοτίνης (10,000mcg ημερησίως) για διάστημα 20 ημερών. Τα δερματικά συμπτώματα περιορίστηκαν σημαντικά και επανήλθε το δέρμα των παιδιών σε φυσιολογικά επίπεδα.

Απώλεια μαλλιών (τριχόπτωση)–Η βιοτίνη περιόρισε την απώλεια μαλλιών σε παιδιά, που λάμβαναν αγωγή με αντιθρομβωτικά. Η απώλεια μαλλιών (τριχόπτωση) αποτελεί σύνηθες σύμπτωμα της έλλειψης ή ανεπάρκειας βιοτίνης στον οργανισμό. Ωστόσο, δεν έχει εξακριβωθεί αν η βιοτίνη συμβάλλει στην αντιμετώπιση της τριχόπτωσης σε κατά τα άλλα υγιής ενήλικες.

Ρύθμιση/εξισορρόπηση του σακχάρου–Τα συμπληρώματα βιοτίνης (9000mcg ημερησίως) συμβάλλουν στην ρύθμιση του σακχάρου του αίματος σε ασθενείς από τύπου 2 διαβήτη.

Πιλοτική μελέτη 4 εβδομάδων έδειξε ότι η χορήγηση συνδυασμού βιοτίνης (2000mcg ημερησίως ) και πικολινικού οξέος (600mcg ημερησίως) σε διαβητικούς, που ακολουθούσαν φαρμακευτική αγωγή κατά του διαβήτη, βελτίωσε την ανοχή στη γλυκόζη και τη χοληστερόλη του αίματος (τριγλυκερίδια και αναλογία τριγλυκεριδίων: HDL χοληστερόλης).

V203
Μία χορτοφαγική κάψουλα παρέχει: Biotin 2500ug.

✓ Κατάλληλο για χορτοφάγους και βιγκάνς.
✓ Χωρίς προσθήκη γαλακτοκομικών, σιταριού, ζάχαρης, καλαμποκιού και σόγιας.
✓ Κατασκευάζεται χωρίς γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς.
Μία κάψουλα ημερησίως με τροφή ή σύμφωνα με τις οδηγίες του γιατρού ή του θεραπευτή σας.

Ενήλικες: 2500mcg μία φορά ημερησίως.

Παιδιά 6-12 ετών: 2500mcg μία φορά ημερησίως για διάστημα όχι μεγαλύτερο των 6 μηνών.

Δεν συνιστάται η χρήση του σε παιδιά κάτω των 6 ετών.

Αλληλεπιδράσεις:
Τα σκευάσματα που περιορίζουν τη γλυκόζη και την ινσουλίνη, όπως η βιοτίνη βελτιώνουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα επιδρόντας θετικά στον οργανισμό.

Κύηση και γαλουχία: Η ασφάλεια της βιοτίνης στη διάρκεια της κύησης και της γαλουχίας δεν έχει εξακριβωθεί για αυτό και δεν συνιστάται η πρόσληψή της κατά την περίοδο αυτή.

Σημαντικές Προειδοποιήσεις

✓Συμπλήρωμα διατροφής

✓Να μη γίνεται υπέρβαση της συνιστώμενης ημερήσιας χρήσης.

✓Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατο μίας ισορροπημένης δίαιτας.

✓Το προϊόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου.

✓Συμβουλευτείτε τον γιατρό ή το θεραπευτή σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας.

✓Να φυλάσσεται κάτω των 30c και μακριά από τα μικρά παιδιά.

✓Μην το χρησιμοποιείτε αν η κάψουλα-περίβλημα είναι σπασμένη.

Σχόλια (0)