Φυλλικό Οξύ | Folic Acid with DHA | 400ug | 90caps
  • Φυλλικό Οξύ | Folic Acid with DHA | 400ug | 90caps

Φυλλικό Οξύ | Folic Acid with DHA | 400ug | 90caps

Vegan, Veg Caps

Κωδ. Προϊοντος: V207
21,00 €
με ΦΠΑ
Διαθέσιμο
Ποσότητα

  Πολιτική Απορρήτου

Η πολιτική προστασίας των προσωπικών δεδομένων των χρηστών και πελατών της ιστοσελίδας.

  Όροι αποστολής προϊοντων

Τα πάντα σχετικά με τους όρους αποστολής , παράδοσης και επιστροφής των προϊοντων μας

Βασική λειτουργία του φυλλικού οξέος αποτελεί η κυτταρική διαίρεση και η σύνθεση του DNA.

Χωρίς το φυλλικό οξύ τα κύτταρα δεν διαιρούνται φυσιολογικά. Το φυλλικό οξύ αποτελεί συστατικό ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη του νευρικού συστήματος του εμβρύου και την παραγωγή των ερυθρών αιμοσφαιρίων.

Παράλληλα, είναι απαραίτητο για την αναγέννηση της μεθειονίνης από την ομοκυστείνη και αποτελεί σημαντικό δότη μεθυλικής ομάδος.

Προστασία του νευρικού συστήματος–Η χρήση συμπληρωμάτων φυλλικού οξέος της τάξεως των 400ugs ημερησίως κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τα ποσοστά ανωμαλιών του νευρικού συστήματος κατά 48-80%. Σύμφωνα με αναρίθμητες μελέτες, η χρήση συμπληρωμάτων φυλλικού οξέος 400ug ημερησίως θεωρείται απαραίτητη όχι μόνο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης αλλά και προ της σύλληψης έως και 12 εβδομάδες πριν.

Προστασία του καρδιαγγειακού συστήματος–Το φυλλικό οξύ κατέχει σημαίνοντα ρόλο στην προστασία του καρδιαγγειακού συστήματος, καθώς ρυθμίζει τη συγκέντρωση της ομοκυστείνης, η οποία αποτελεί το μέσο στην μετατροπή του αμινοξέος μεθυονίνης σε ομοκυστείνη. Όσο χαμηλότερη η πρόσληψη φυλλικού οξέος, τόσο υψηλότερα τα επίπεδα της ομοκυστείνης με αποτέλεσμα την αύξηση του κινδύνου για την εμφάνιση αθηροσκλήρωσης. Η ομοκυστείνη ενισχύει την αθηροσκλήρωση καταστρέφοντας απευθείας τις αρτηρίες και τα αγγειακά τοιχώματα. Σύμφωνα με έρευνες, το 20% – 40% των ασθενών με καρδιαγγειακά προβλήματα, παρουσιάζει αυξημένα επίπεδα ομοκυστείνης.

Κατάθλιψη–Το φυλλικό οξύ έχει μία ήπια αντικαταθλιπτική δράση, για αυτό και η χορήγησή του μέσω συμπληρωμάτων έχει εξαιρετικά θεαματικά αποτελέσματα στην καταπολέμηση των συμπτωμάτων της ασθένειας και την πνευματική και ψυχολογική υγεία των ασθενών, ιδιαιτέρως των ηλικιωμένων. Η αντικαταθλιπτική δράση του φυλλικού οξέος οφείλεται στην λειτουργία του ως δότη μεθυλίου και την αύξηση των επιπέδων σεροτονίνης, SAM (S αδενοξύ μεθειονίνη) ένα απαραίτητο συνένζυμο για την ενεργοποίηση των ενζύμων εκείνων, που παρασκευάζουν τους νευροδιαβιβαστές μονοαμίνες, όπως η σεροτονίνη και η ντοπαμίνη από τα αντίστοιχα αμινοξέα. Π.χ. τρυπτοφάνη>5HTP> σεροτονίνη.

Οστεοπόρωση-Στις γυναίκες που βρίσκονται στην εμμηνόπαυση τα αυξημένα επίπεδα ομοκυστείνης στο αίμα προκαλούν αλλοίωση στην μεσοκυττάρια ουσία των οστών. Δεδομένου ότι η οστεοπόρωση αποτελεί μία ασθένεια, που χαρακτηρίζεται από την απώλεια πρωτεϊνών και μετάλλων από τα οστά, τα αυξημένα επίπεδα ομοκυστείνης φαίνεται πως επιδεινώνουν ή και προκαλούν την ασθένεια. Η χρήση συμπληρωμάτων φυλλικού οξέος αποδεδειγμένα συμβάλλει στη μείωση των επιπέδων ομοκυστείνης στο αίμα γυναικών σε εμμηνόπαυση ακόμα και σε περιπτώσεις γυναικών, των οποίων το φυλλικό οξύ ήταν εντός φυσιολογικών ορίων και φαινομενικά δεν θα είχαν ανάγκη συμπληρώματος.

Δυσπλασία τραχήλου-Πρόκειται για μία ανωμαλία των κυττάρων του λαιμού. Γενικότερα θεωρείται μία προ-καρκινική οργανική βλάβη με παράγοντα επικινδυνότητας όμοιο με αυτό του καρκίνου του τραχήλου. Θεωρείται ότι η δια του στόματος πρόσληψη αντισυλληπτικών χαπιών επηρεάζει το φυλλικό μεταβολισμό και προκαλεί αλλοιώσεις στον ιστό του τραχήλου.

Εικοσιδυεξανοϊκό Οξύ (DHA)

Πρόκειται για ένα ακόρεστο ωμέγα 3 λιπαρό οξύ, το οποίο συμβάλλει στο σχηματισμό μέρους του κεντρικού νευρικού και οπτικού συστήματος. Το α-λινολενικό οξύ αποτελεί πρόδρομο και συνθέτει το εικοσιδυεξανοϊκό οξύ (DHA). Το α-λινολενικό οξύ είναι ένα ωμέγα 3 λιπαρό οξύ, που περιέχεται σε έλαια φυτών.

Τα θαλασσινά και ιδιαίτερα τα ψάρια αποτελούν πηγές πλούσιες σε εικοσιδυεξανοϊκό οξύ (DHA) και εικοσαπενταενοϊκό οξύ (ΕΡΑ). Το ΕΡΑ είναι και αυτό ένα ωμέγα 3 λιπαρό οξύ, το οποίο κατέχει σημαντικό ρόλο στην ομοιόσταση των αγγείων. Το DHAσυμβάλλει στην κατάλληλη λίπανση των μεμβρανών, στην νευρογένεση, στην συναπτογένεση και στην δραστηριότητα των φώτο-υποδοχέων του αμφιβληστροειδούς.

Το αναπτυσσόμενο έμβρυο έχει ανάγκη από υψηλές ποσότητες εικοσιδυεξανοϊκού οξέος (DHA), ιδιαίτερα κατά το τελευταίο τρίμηνο της κύησής του.

Υγεία των ματιών–Το εικοσιδυεξανοϊκό οξύ (DHA) είναι απαραίτητο για την ανάπτυξη του εγκέφαλου και των οφθαλμών. Αποτελεί ένα εξαιρετικά σημαντικό θρεπτικό συστατικό για τα νεογνά και τα βρέφη. Το εξωτερικό τμήμα του ραβδοειδούς σωματίου του αμφιβληστροειδούς του ματιού αποτελείται κατά 60% περίπου από εικοσιδυεξανοϊκό οξύ (DHA). Το ποσοστό αυξάνεται ραγδαία στους ιστούς του αμφιβληστροειδούς, ιδιαίτερα κατά το δεύτερο μισό της εγκυμοσύνης. Οι κυτταρικές μεμβράνες του αμφιβληστροειδούς και του οπτικού φλοιού αναπτύσσονται δραματικά κατά το τελευταίο τρίμηνο της εγκυμοσύνης (περίοδος ραγδαίας ανάπτυξης των ματιών) και κατά τους πρώτους 6 μήνες ζωής του βρέφους.

Ανάπτυξη του εγκεφάλου–Πέρα από την ανάπτυξη, τα μάτια και ο εγκέφαλος χρήζουν άφθονων αποθεμάτων εικοσιδυεξανοϊκού οξέος (DHA) για την ομαλή λειτουργία τους. Τα κύτταρα του αμφιβληστροειδούς, του εγκεφάλου και άλλων μερών του νευρικού συστήματος συνδέονται και μεταφέρουν ηλεκτρικά κύματα στέλνοντας οπτικές πληροφορίες από τον αμφιβληστροειδή στον εγκέφαλο και μηνύματα από τον εγκέφαλο σε όλο το σώμα. Η χρήση συμπληρωμάτων εικοσιδυεξανοϊκού οξέος (DHA) εξασφαλίζει την βέλτιστη σύνθεση των κυτταρικών μεμβρανών, που χρειάζονται για την πλέον αποτελεσματική μετάδοση αυτών των μηνυμάτων.

Διανοητική λειτουργία – Σύμφωνα με μελέτες τα πρόωρα νεογνά υστερούν, καθώς δεν βιώνουν ολόκληρο το πιο σημαντικό για την εγκεφαλική ανάπτυξη 3Ο τρίμηνο της κύησης και επομένως δεν δέχονται το προερχόμενο από την μητέρα εικοσιδυεξανοϊκό οξύ (DHA) σε αυτή την φάση που το έχουν εξαιρετική ανάγκη. Αυτά τα νεογνά, όταν στην παιδική ηλικία δοκιμάστηκαν σε διανοητικά τεστ, σημείωσαν πολύ χαμηλότερη βαθμολογία από τα παιδιά που είχαν θηλάσει. Επίσης, συγκεκριμένες μαθησιακές δυσκολίες συνδέονται άμεσα με τα χαμηλά επίπεδα εικοσιδυεξανοϊκού οξέος (DHA) στον οργανισμό.

Δυσλεξία-Η δυσλεξία, ένα είδος μαθησιακής δυσκολίας που χαρακτηρίζεται από αδυναμία αναγνώρισης και κατανόησης γραπτών λέξεων, σχετίζεται με την χαμηλή πρόσληψη εικοσιδυεξανοϊκού οξέος (DHA). Έρευνες (Stordy, 1995) απέδειξαν ότι η χορήγηση συμπληρωμάτων εικοσιδυεξανοϊκού οξέος (DHA) σε ενήλικες δυσλεκτικούς βελτίωσε τη νυχτερινή τους όραση και την προσαρμογή των ματιών σε συνθήκες σκότους. Επιπλέον, σύμφωνα με ανέκδοτα στοιχεία, η πρόσληψη συμπληρωμάτων εικοσιδυεξανοϊκού οξέος (DHA) βελτιώνει την ικανότητα ανάγνωσης και συμπεριφοράς των δυσλεκτικών.

Σύνδρομο Διάσπασης (Ελλειμματικής) Προσοχής/Υπερκινητικότητα–Τα παιδιά με Σύνδρομο Διάσπασης Προσοχής συνήθως παρουσιάζουν χαμηλά επίπεδα εικοσιδυεξανοϊκού οξέος (DHA) και βιώνουν τα συμπτώματα της ανεπάρκειας/έλλειψης απαραίτητων λιπαρών οξέων, όπως η υπερκινητικότητα και η ελλειμματική προσοχή. Διεξάγονται έρευνες για την αποτελεσματικότητα της χρήσης συμπληρωμάτων εικοσιδυεξανοϊκού οξέος στην καταπολέμηση των συμπτωμάτων του συνδρόμου διάσπασης προσοχής.

Πιθανή εφαρμογή/Ενδείξεις :

Φυλλικό οξύ: Το φυλλικό οξύ συνιστάται κυρίως για την αποτροπή βλαβών στο νευρικό σύστημα και την ομαλή ανάπτυξή του.

Επίσης για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της αθηροσκλήρωσης (μειώνει τα αυξημένα επίπεδα της ομοκυστείνης), της οστεοπόρωσης και της δυσπλασίας του τραχήλου .

Παράλληλα, ενδείκνυται για την αντιμετώπιση της κατάθλιψης, της αναιμίας, της νόσου του Κρον, την κόπωση, το σύνδρομο ακαθησίας (restlesslegsyndrome), την επιληψία και την υπογονιμότητα.

Εικοσιδυεξανοϊκό οξύ (DHA): Το DHAείναι απαραίτητο για την ανάπτυξη του εγκεφάλου και των ματιών.

Ενδείκνυται επίσης και για την προστασία του καρδιαγγειακού συστήματος, την μείωση της χοληστερόλης και των τριγλυκεριδίων, την αντιμετώπιση της ρευματοειδούς αρθρίτιδας και άλλων διαταραχών, όπως το Σύνδρομο Διάσπασης (Ελλειμματικής) Προσοχής/Υπερκινητικότητας και η Δυσλεξία.

Η έλλειψη εικοσιδυεξανοϊκού οξέος (DHA) συνδέεται συχνά με μία ομάδα διαταραχών εκ γενετής, τις λεγόμενες υπεροξυσωματικές, οι οποίες προκαλούν την καταστροφή του προστατευτικού υμένα γύρω από τα νεύρα.

Χρήσιμοι συνδυασμοί:

Διατροφή εγκυμοσύνης-Έλαιο σπόρων κάνναβης, «Highfive» πολυβιταμίνες/μέταλα

Κατάθλιψη–Βιταμίνες του συμπλέγματος Β (Β complex), Rhodiola, ψευδάργυρος (Zinccomplex).

Οστεοπόρωση–Σκόνη ασβεστίου/ μαγνησίου και βοριου ( Calcium/ MagnesiumandBoronpowder), βιταμίνες του συμπλέγματος Β (Bcomplex), απαραίτητα λιπαρά οξέα.

Καρδιαγγειακό–Έλαιο λιναρόσπορου, σπόροι σταφυλιών/πυκνογενόλη, μούρα λευκαγκάθας (Hawthornberry) πολυβιταμίνες/μέταλα, αντιοξειδωτική συνταγή (Antioxidantformula).

Δυσπλασία τραχύλου–αντιοξειδωτικά, σπόροι σταφυλιών/πυκνογενόλη, απαραίτητα λιπαρά οξέα, β καροτίνη, ιχνοστοιχεία, Oregongraperoot.

Σημείωση: Πρόκειται για μία εξαγνισμένη μορφή εικοσιδυεξανοϊκού οξέος (DHA), που προέρχεται από μικρό-φύκια και προσομοιάζει στο Εικοσιδυεξανοϊκό οξύ (DHA), που βρίσκεται στο μητρικό γάλα. Αυτή η αποκλειστικά φυτική πηγή εικοσιδυεξανοϊκού οξέος (DHA) δεν περιέχει εικοσαπεντανοικό οξύ (ΕΡΑ), που συναντάται στα ιχθυέλαια και δεν συνιστάται για γυναίκες εγκυμονούσες, σε γαλουχία και σε βρέφη

V207
Μία χορτοφαγική κάψουλα παρέχει: Folic acid 400ug, DHA 10mg. In a base of alfalfa, spirulina & bilberry.

✓ Κατάλληλο για χορτοφάγους.
✓ Χωρίς προσθήκη γαλακτοκομικών, σιταριού, ζάχαρης, καλαμποκιού και σόγιας.
✓ Κατασκευάζεται χωρίς γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς.
Μία έως τρεις κάψουλες ημερησίως με τροφή ή σύμφωνα με τις οδηγίες του γιατρού ή του θεραπευτή σας.

Αντενδείξεις: Υψηλές δόσεις φυλλικού οξέος θα πρέπει να λαμβάνονται με εξαιρετική προσοχή από άτομα που πάσχουν από επιληψία, καθώς είναι πιθανό να αυξήσουν το κίνδυνο προσβολής/αποπληξίας.

Σε περίπτωση που ακολουθείτε φαρμακευτική αγωγή για το διαβήτη ή το καρδιαγγειακό συμβουλευτείτε τον ιατρό σας για την πρόσληψη συμπληρωμάτων DHA ή άλλων ωμέγα λιπαρών οξέων σε δόσεις άνω των 3-4γρ.

Αλληλεπιδράσεις: Το φυλλικό οξύ αλληλεπιδρά με την βιταμίνη Β12, το S αδενοξύ μεθειονίνη (SAM) και τη χολίνη.

Τα αντισυλληπτικά χάπια, τα αντι-πηκτικά, θρομβολυτικά, το αλκοόλ, πολλά φάρμακα χημειοθεραπείας, η σουλφασαλαζίνη και τα βαρβιτουρικά εμποδίζουν την απορρόφηση και τη δράση του φυλλικού οξέος.

Το Εικοσιδυεξανοϊκό οξύ (DHA) βρίσκεται συνήθως παράλληλα με άλλα απαραίτητα λιπαρά οξέα σε ιχθυέλαια. Η ταυτόχρονη πρόσληψη συμπληρωμάτων βιταμίνης Ε προστατεύει το Εικοσιδυεξανοϊκό οξύ (DHA) από την οξείδωση.


Σημαντικές Προειδοποιήσεις

✓Συμπλήρωμα διατροφής

✓Να μη γίνεται υπέρβαση της συνιστώμενης ημερήσιας χρήσης.

✓Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατο μίας ισορροπημένης δίαιτας.

✓Το προϊόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου.

✓Συμβουλευτείτε τον γιατρό ή το θεραπευτή σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας.

✓Να φυλάσσεται κάτω των 30c και μακριά από τα μικρά παιδιά.

✓Μην το χρησιμοποιείτε αν η κάψουλα-περίβλημα είναι σπασμένη.

Σχόλια (0)