Φυσική Βιταμίνη Ε | Natural Vitamin E | 400IU | 90caps
  • Φυσική Βιταμίνη Ε | Natural Vitamin E | 400IU | 90caps

Φυσική Βιταμίνη Ε | Natural Vitamin E | 400IU | 90caps

Vegan, Kosher, Veg Caps

Κωδ. Προϊοντος: V297
44,00 €
με ΦΠΑ
Διαθέσιμο
Ποσότητα

  Πολιτική Απορρήτου

Η πολιτική προστασίας των προσωπικών δεδομένων των χρηστών και πελατών της ιστοσελίδας.

  Όροι αποστολής προϊοντων

Τα πάντα σχετικά με τους όρους αποστολής , παράδοσης και επιστροφής των προϊοντων μας

Η βιταμίνη Ε αποτελεί το πιο σημαντικό λιποδυαλιτό αντιοξειδοτικό που υπάρχει στους ιστούς των ανθρώπων και των ζώων. Βρίσκεται στις λιπώδης περιοχές των κυττάρων, όπως στις κυτταρικές μεμβράνες και τον εγκέφαλο. Δρα προστατευτικά ενάντια στην οξείδωση που, προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες, τα βαρέα μέταλλα και οι περιβαλλοντικές τοξίνες. Η βιταμίνη Ε προστατεύει την υγεία και την ακεραιότητα των νευρικών κυττάρων, που είναι πλούσια σε λιπίδια. Υποστηρίζει την λειτουργία του ανοσοποιητικού, καθώς συμβάλλει στη ρύθμιση του θυρεοειδούς αδένα ιδιαίτερα σε περιόδους έντονου οξειδωτικού στρες και χρόνιων παθήσεων.

Νευρικό σύστημα - Η βιταμίνη Ε συμβάλλει σημαντικά στην δομή και τη λειτουργία του νευρικού συστήματος. Σύμφωνα με μελέτες, οι ιστοί του ανθρωπίνου σώματος, όπως ο εγκέφαλος και ο νωτιαίος μυελός απορροφούν και χρησιμοποιούν καλύτερα τη φυσική βιταμίνη Ε και όχι τις συνθετικές βιταμίνες. Μελέτες στην νόσο όψιμης δυσκινησίας (νευρολογική διαταραχή) έδειξαν ότι οι ασθενείς που κατανάλωναν καθημερινά μέχρι και 1200 IU βιταμίνης Ε για ένα μήνα, παρουσίασαν σημαντική βελτίωση.

Εγκεφαλική Λειτουργία - Πλήθος μελετών έχει αποδείξει την πολύτιμη συμβολή της βιταμίνης Ε σε πολλές νευρολογικές διαταραχές και παθήσεις, όπως όψιμη δυσκινησία, νόσο αλτσχάιμερ, πάρκινσον και νοητική δυσλειτουργία. Προσφάτως, μια ομάδα ερευνητών επανεξέτασαν και εκτίμησαν 380 μελέτες πάνω στη νόσο αλτσχάιμερ. Τα συμπεράσματά τους εγκρίθηκαν από  την Αμερικανική Ακαδημία Νευρολογίας και την Εταιρία Αλτσαχαίμερ. Η χορήγηση υψηλών δόσεων βιταμίνης Ε (1000 IU δύο φορές την ημέρα) αποτέλεσε ένα από τα πιο σημαντικά συμπεράσματά τους για την καταπολέμηση των ασθενειών.

Καρδιαγγειακό σύστημα - Η βιταμίνη Ε αποτελεί σημαντικό αρωγό της υγείας έναντι των καρδιακών νοσημάτων και των εγκεφαλικών επεισοδίων. Σύμφωνα με μία έρευνα του Cambridge, η οποία διεξήχθη σε 2000 ασθενείς καρδιαγγειακών νοσημάτων, η χορήγηση 400 ή 800 IU  βιταμίνης Ε ημερησίως για 510 ημέρες μείωσε κατά 47% τα κρούσματα θανάτων από καρδιαγγειακές παθήσεις. Η προστατευτική δράση της βιταμίνης Ε οφείλεται και στην ιδιότητά της να ρυθμίζει τις αντιδράσεις του νιτρικού οξειδίου.    

Εμμηνόπαυση - Σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες, η βιταμίνη Ε είναι εξαιρετικά αποτελεσματική στην ανακούφιση των συμπτωμάτων της εμμηνόπαυσης (εφίδρωση, εξάψεις κ.α). Για αυτόν τον λόγο, πολλοί διατροφολόγοι συνιστούν την κατανάλωση μέχρι και 800 IU/ ημερησίως στα διαιτολόγιά τους.

Δέρμα - Η επιδερμίδα, η οποία αποτελεί το πρώτο στρώμα άμυνας του σώματος απέναντι στις ελεύθερες ρίζες, περιέχει πλήθος αντιοξειδοτικών, όπως βιταμίνη  Ε, καροτενοειδή, βιταμίνη C και γλουτοθείο. Μελέτες αποδεικνύουν ότι η βιταμίνη Ε περιορίζει την καταστροφική δράση της υπεριώδους UV ηλιακής ακτινοβολίας και του όζοντος και μειώνει σημαντικά το κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του δέρματος. Επίσης, επιταχύνει την επούλωση των πληγών  και καταπολεμά τις ρυτίδες του προσώπου.

Πιθανή εφαρμογή / Ενδείξεις: νευρολογικές διαταραχές (νόσος πάρκινσον, αλτσχάιμερ, όψιμη δυσκινησία, νοητική δυσλειτουργία), διαβήτης, εκφυλισμός των νευρικών κυττάρων, φυματώδης και ερυθυματώδης λύκος (δερματική ασθένεια), πολλαπλή σκλήρωση, καρδιαγγειακά νοσήματα, ινοκυστική νόσος του μαστού, επούλωση τραυμάτων, ηλιακή προστασία, καρκίνος, εμμηνόπαυση.

Αλληλεπιδράσεις: Η βιταμίνη Ε συνδυάζεται άψογα και με πολλά άλλα αντιοξειδοτικά συστατικά και ιδιαιτέρως με την βιταμίνη C και το σελήνιο. Επίσης συμβάλλει ενεργά στην λειτουργία της βιταμίνης Α, στον μεταβολισμό της βιταμίνης Β12 και στην προστασία των λιπαρών οξέων από την υπεροξίδοση των λιπιδίων

Χρήσιμοι συνδυασμοί:

Vascular protection (προστασία των αγγείων) – σπόρος σταφυλιού/ πυκνογενόλη, απαραίτητα λιπαρά οξέα, σύμπλεγμα αντιοξειδοτικών, μούρα λευκαγκάθας/γαϊδουράγκαθου, συνένζυμο Q10, φυλικό οξύ/DHA, μούρα bilberry, βιταμίνη C.

Brain /Nerve protection (προστασία του εγκεφάλου και του νευρικού συστήματος) - σπόρος σταφυλιού, απαραίτητα λιπαρά οξέα, σύμπλεγμα αντιοξειδοτικών, ginko biloba, βιταμίνες του συμπλέγματος Β.

Σημείωση: η φυσική βιταμίνη Ε παρουσιάζει περισσότερα πλεονεκτήματα από τη συνθετική. Είναι πιο σταθερή και έχει μεγαλύτερη βιοδιαθεσιμότητα. Προτιμάτε την  d-α-τοκοφερόλη, καθώς αυτή αποτελεί τη φυσική μορφή της βιταμίνης Ε. Το πρόθεμα dl- υποδηλώνει μια συνθετική βιταμίνη Ε.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι η βιταμίνη Ε σε συνδυασμό με την ασπιρίνη καταπολεμούν τις ασθένειες του καρδιαγγειακού.

V297
Μία χορτοφαγική κάψουλα παρέχει: Natural Vitamin E (d-alpha tocopheryl succinate) (400iu) 330mg
In a base of alfalfa, spirulina & bilberry.

✓ Κατάλληλο για χορτοφάγους.
✓ Χωρίς προσθήκη γαλακτοκομικών, σιταριού, ζάχαρης, καλαμποκιού και σόγιας.
✓ Κατασκευάζεται χωρίς γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς.

Μία έως τρεις κάψουλες ημερησίως με τροφή ή σύμφωνα με τις οδηγίες του γιατρού ή του θεραπευτή σας.

Αντενδείξεις: Η βιταμίνη Ε ενισχύει τη δράση των αντιπηκτικών φαρμάκων, όπως το Coumadin και το Warfarin. Η βιταμίνη Ε έχει χαμηλή τοξικότητα.

Αλληλεπιδράσεις: Η βιταμίνη Ε συνδυάζεται άψογα και με πολλά άλλα αντιοξειδοτικά συστατικά και ιδιαιτέρως με την βιταμίνη C και το σελήνιο. Επίσης συμβάλλει ενεργά στην λειτουργία της βιταμίνης Α, στον μεταβολισμό της βιταμίνης Β12 και στην προστασία των λιπαρών οξέων από την υπεροξίδοση των λιπιδίων.


Σημαντικές Προειδοποιήσεις

✓Συμπλήρωμα διατροφής

✓Να μη γίνεται υπέρβαση της συνιστώμενης ημερήσιας χρήσης.

✓Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατο μίας ισορροπημένης δίαιτας.

✓Το προϊόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου.

✓Συμβουλευτείτε τον γιατρό ή το θεραπευτή σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας.

✓Να φυλάσσεται κάτω των 30c και μακριά από τα μικρά παιδιά.

✓Μην το χρησιμοποιείτε αν η κάψουλα-περίβλημα είναι σπασμένη.Σχόλια (0)