Συνένζυμο των Βιταμινών του Συμπλέγματος Β | Co-enzyme B Complex | 30 caps
 • Συνένζυμο των Βιταμινών του Συμπλέγματος Β | Co-enzyme B Complex | 30 caps

Συνένζυμο των Βιταμινών του Συμπλέγματος Β | Co-enzyme B Complex | 60 caps

Vegan, Kosher, Veg Caps

Κωδ. Προϊοντος: V229
43,00 €
με ΦΠΑ
Διαθέσιμο
Ποσότητα

  Πολιτική Απορρήτου

Η πολιτική προστασίας των προσωπικών δεδομένων των χρηστών και πελατών της ιστοσελίδας.

  Όροι αποστολής προϊοντων

Τα πάντα σχετικά με τους όρους αποστολής , παράδοσης και επιστροφής των προϊοντων μας

Οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β είναι υδατοδιαλυτές, παρόμοιες ως προς τη δομή, αλλά με διαφορετική χημική σύσταση. Είναι γνωστές για τις ιδιότητές τους να ενισχύουν τον μεταβολισμό, ωστόσο κάθε μία από αυτές παρουσιάζει τις δικές της ξεχωριστές ιδιότητες. Οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β βρίσκονται κυρίως σε ομάδες παρά μεμονωμένες στην τροφή.

     Ο φυσιολογικός ρόλος των βιταμινών του συμπλέγματος Β είναι οι ενζυμικές αντιδράσεις όπως η παραγωγή ενέργειας, η παραγωγή ορμονών, η μεθυλίωση, η λειτουργία του νευρικού συστήματος και η φυσιολογική λειτουργία του οργανισμού.

   Η βιταμίνες του συμπλέγματος Β, που περιέχονται στα διατροφικά συμπληρώματα, χρειάζεται να μετατραπούν στην ενεργή τους μορφή στο ήπαρ. Γενικότερα, ένας υγιής οργανισμός είναι απόλυτα ικανός να κάνει αυτήν την μετατροπή. Ωστόσο, σε κάποιους άλλους οργανισμούς η διαδικασία αυτή είναι εξαιρετικά δύσκολη, όπως σε όσους πάσχουν από παθήσεις του ήπατος, χρόνια κόπωση, χρόνια μυαλγία ή απλώς δεν αντιδρούν στην πρόσληψη βιταμίνης Β, λόγω γενετικών μεταλλάξεων. Επομένως, κάποιοι θα επιλέξουν να λάβουν απευθείας την ενεργή μορφή της βιταμίνης Β.

     Σε κάποιες περιπτώσεις λαμβάνουμε συμπληρώματα διατροφής με βιταμίνες του συμπλέγματος Β, όταν οι ανάγκες δεν καλύπτονται από τη διατροφή. Όπως στην περίπτωση μίας ασθένειας, αδυναμίας ή πάθησης (νοητική λειτουργία, ενέργεια, αποτοξίνωση, κυτταρική αναδόμηση, καρδιαγγειακή υγεία, υγεία του νευρικού συστήματος και στρες). Οι βιταμίνες Β6, Β12 και φυλλικό οξύ (Β9) υποστηρίζουν την ανακύκλωση της ομοκυστεϊνης, κατ’ επέκταση περιορίζουν τα αυξημένα επίπεδα ομοκυστεϊνης στον εγκέφαλο και ως επακόλουθο, ενισχύουν τη νοητική λειτουργία.

     Θεωρείται ότι η πρόσληψη συμπληρωμάτων βιταμίνης Β5 σε περιόδους άγχους και στρες, συμβάλλει στην καλύτερη αντιμετώπιση και διαχείρισή του, καθώς η βιταμίνη Β5 επηρεάζει τη δομή και τη λειτουργία του επινεφριδιακού φλοιού .Οι μεταβολές στη λειτουργία του επινεφριδιακού φλοιού ενισχύονται από τη μείωση των συγκεντρώσεων χοληστερόλης μετά από έλλειψη βιταμίνης Β5. Η βιταμίνη Β6 είναι απαραίτητη για την μετατροπή της L-dopa (λ- ντόπα/λεβοντόπα) σε ντοπαμίνη. Επιπλέον, σε πειραματικές μελέτες διαπιστώθηκε ότι η έλλειψη βιταμίνης Β6 είχε ως συνέπεια την μείωση των επιπέδων σεροτονίνης, διαπίστωση που αποδεικνύει ότι ο φυσιολογικός μεταβολισμός της ντοπαμίνης και της σεροτονίνης των νευροδιαβιβαστών ενισχύει την ικανότητα του ατόμου να αντιμετωπίζει και να διαχειρίζεται το άγχος.

     Παρομοίως, τα χαμηλά επίπεδα βιταμίνης Β6, Β12 και φυλλικού οξέος σχετίζονται άμεσα με υψηλές συγκεντρώσεις ομοκυστεϊνης. Σε έρευνα για τα αποτελέσματα της αναπλήρωσης των εν λόγω βιταμινών, διαπιστώθηκε βελτίωση στους δείκτες του καρδιαγγειακού συστήματος και μείωση των επιπέδων της ομοκυστεϊνης. Επιπλέον, η ανακύκλωση της ομοκυστεϊνης για την παραγωγή μεθιονίνης και S αδενοσύλμεθειονίνης (SAM), εμπλέκεται σε διαφορετικούς ρυθμιστικούς γενετικούς μηχανισμούς, που περιλαμβάνουν και τον μηχανισμό ανάπτυξης του εγκεφάλου. Το μούδιασμα των χεριών και των ποδιών, η μυϊκή αδυναμία και ο περιορισμένος κινητικός συγχρονισμός αποτελούν ενδείξεις εκφυλισμού της μυελίνης στο νωτιαίο μυελό, κάτι που σχετίζεται άμεσα με ανεπάρκεια βιταμίνης Β12.

        Στα πλαίσια των ερευνών NationalDietandNutritionSurveys διαπιστώθηκε ότι ο πληθυσμός του Ηνωμένου Βασιλείου προσλαμβάνει βιταμίνες του συμπλέγματος Β, αλλά οι ποσότητες δεν είναι επαρκής. Επομένως, η ανεπάρκεια βιταμινών Β είναι σπάνια, όμως δεν επιτυγχάνεται η βέλτιστη ποσότητα πρόσληψης.

       Το συνένζυμο Q10 παράγεται φυσικά στο σώμα μέσω του μηχανισμού σύνθεσης της χοληστερόλης από το ένζυμο HMG-CoA αναγωγάση στο ήπαρ. Το συνένζυμο Q10 δρα στο εσωτερικό των μιτοχονδρίων στην παραγωγή ενέργειας, μέσω της αλυσίδας μεταφοράς ηλεκτρονίων. Επιπλέον, το Q10 αποτελεί ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό , λόγω της ιδιότητάς του να αποθηκεύει ηλεκτρόνια και να αναστέλλει την καταστρεπτική δράση των ελευθέρων ριζών, που παράγονται κατά την οξειδωτική φωσφορυλίωση (παραγωγή ενέργειας) στο εσωτερικό των μεμβρανών των μιτοχονδρίων. Τα χαμηλά επίπεδα Q10 σχετίζονται με καρδιαγγειακά προβλήματα, χαμηλή ενέργεια και μυαλγίες. Είναι γνωστό ότι οι στατίνες αποτρέπουν την παραγωγή της χοληστερόλης και επομένως του συνένζυμου Q10. Συνεπώς, η πρόσληψη συμπληρωμάτων συνένζυμου Q10 θεωρείται σημαντική για όσους λαμβάνουν φαρμακευτική αγωγή με στατίνες.

Ο πολυμορφισμός του ενζύμου MTHFR προκαλεί επιβράδυνση στη διαδικασία της μεθυλίωσης ή και παύση του κύκλου μεθυλίωσης. Επομένως, ελλοχεύει αυξημένος κίνδυνος υπερομοκυστεινουρίας και χρόνιων παθήσεων, που σχετίζονται άμεσα με υπερβολικά επίπεδα ομοκυστείνης στο κυκλοφορικό.

Ο μειωμένος βαθμός μεθυλίωσης σχετίζεται με :

 • Αυξημένα επίπεδα ομοκυστείνης
 • Καρδιαγγειακές παθήσεις και επεισόδια
 • Κατάθλιψη
 • Μειωμένη λειτουργία του ήπατος
 • Μειωμένη έκφραση DNA
 • Μειωμένη λειτουργία των μιτοχονδρίων
 • Νόσος Πάρκινσον
 • Αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα και αυτοάνοσα νοσήματα
 • Διαταραχές της εμμήνου ρύσεως
 • Διαταραχές της νοητικής λειτουργία και νευροεκφυλιστικές παθήσεις
 • Άνοια και νόσος αλτσχάιμερ
 • Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος (ΔΑΦ)
 • Γενετικές ανωμαλίες
 • Διαβήτης
 • Νεφροπάθειες
 • Οστεοπόρωση
 • Νευροψυχιατρικές διαταραχές

Συνεπώς, η πρόσληψη μεθυλιωμένων και φωσφορυλιωμένων βιταμινών του συμπλέγματος Β συμβάλλουν στην φυσιολογική επίτευξη του κύκλου μεθυλίωσης και τη βελτίωση της λειτουργίας μεθυλίωσης.

Υπερομοκυστεϊνουρία -

Κατάθλιψη - Κατά τη διάρκεια ερευνών εκτιμήθηκαν τα επίπεδα φυλλικού οξέος και βιταμίνης Β12 σε άτομα πάσχοντα από κατάθλιψη. Τα αποτελέσματα έδειξαν χαμηλά επίπεδα φυλλικού οξέος και βιταμίνης Β12 στο πλάσμα και στα ερυθρά αιμοσφαίρια.

Νοητική Υγεία - Τα αρνητικά συμπτώματα της σχιζοφρένειας, που δεν αντιμετωπίζονται επαρκώς με τα αντιψυχωτικά φαρμακευτικά σκευάσματα, έχουν συσχετισθεί με μειωμένα επίπεδα φυλλικού οξέος στο αίμα.

Υγεία του νευρικού συστήματος – Το συνένζυμο Q10 αποτελεί ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό, που εξουδετερώνει τις πιθανές αρνητικές συνέπειες των ελευθέρων ριζών, οι οποίες παράγονται από την οξειδωτική φωσφορυλίωση στο εσωτερικό των μεμβρανών των μιτοχονδρίων.

Υγεία του καρδιαγγειακού συστήματος – Θεωρείται ότι η ευεργετική δράση του συνένζυμου Q10 στην καρδιά οφείλεται εν μέρει στην παραγωγή αερόβιας ενέργειας. Για αυτόν τον λόγο, διεξήχθη μελέτη για την διερεύνηση των βιοχημικών δεικτών σε άτομα πάσχοντα από ασθένειες του μυοκαρδίου.

Πόνος σχετικός με τη λήψη στατίνων – Σε ομάδα ατόμων που εκδηλώνει μυϊκούς πόνους από τη λήψη φαρμακευτικής αγωγής με στατίνες, χορηγήθηκε 50mgCoQ10, δύο φορές ημερησίως, για διάστημα 30 ημερών. Το αποτέλεσμα έδειξε βελτίωση σε ποσοστό 75% στον πόνο και την ενόχληση στην εκτέλεση των καθημερινών δραστηριοτήτων εξαιτίας του πόνου.

Ασφάλεια: Περιστατικό τοξίνωσης από βιταμίνες του συμπλέγματος Β είναι σχετικά δύσκολο να προκύψει, καθώς απεκκρίνονται φυσιολογικά μέσω των νεφρών. Επομένως, δεν έχουν αναφερθεί παρενέργειες από την πρόσληψη βιταμινών Β στη δοσολογία που προτείνεται στο παρόν προϊόν.

Αντενδείξεις: Δεν συνιστάται η πρόσληψη από άτομα πάσχοντα από ασθένειες των νεφρών ή περιορισμένη λειτουργία των νεφρών, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του ιατρού.

Κύηση και γαλουχία: Δεν συνιστάται η πρόσληψη κατά τη διάρκεια της κύησης και της γαλουχίας,

Αλληλεπιδράσεις: Υπάρχει η υποψία ότι η βιταμίνη Β5, επειδή συμβάλλει στη σύνθεση της ακετυλοχολίνης, αυξάνει την επίδραση των φαρμάκων – αναστολέων της ακετυλοχολινεστεράσης. Υπάρχουν ενδείξεις για αυξημένα επίπεδα βιταμίνης Β12 στον ορό μετά από πρόσληψη φαινυτοϊνης, φαινοβαρβιτόνης ή βαλπροϊκού νατρίου. Δεν συνιστάται η πρόσληψη των συμπληρωμάτων χωρίς να προηγηθεί εξέταση αίματος. Η καρβαμαζεπίνη, οι αναστολείς των γαστρικών οξέων και η μετφορμίνη συντελούν στη μείωση των επιπέδων της βιταμίνης Β12. Το αντί-συλληπτικό χάπι αυξάνει τις ανάγκες του οργανισμού σε βιταμίνες Β2 και Β5.

 

V229

Μία χορτοφαγική κάψουλα παρέχει:

Βιταμίνη Β1 (θειαμίνη HCI)

30mg

Βιταμίνη Β2 (ριβοφλαβίνη)

25mg

Βιταμίνη Β2 (5 φωσφορική ριβοφλαβίνη)

5mg

Βιταμίνη Β3 (νιασιναμιδη)

25mg

NADH (φωσφορικό νικοτιναμιδο-αδενινο-δινουκλεοτίδιο)

5mg

Βιταμίνη Β5 (παντοθενικό οξύ)

30mg

Βιταμίνη Β6 (πυριδοξίνη)

20mg

Βιταμίνη Β12 (μεθυλοκοβαλαμίνη)

5mg

Βιταμίνη Β12 (5- 5-δεοξυ-αδενοσυλ-κοβαλαμίνη 

200cmg

Φυλλικό οξύ (5-μεθυλο-τετραυδροφυλλικό οξύ)

200mg

Χολίνη (Όξινη τρυγική )

20mg

Ινοσιτόλη

20mg

Βιταμίνη C (ασκορβικό μαγνήσιο)

150mg

Βιοτίνη (d-βιοτίνη)

300mg

Μαγνήσιο (οξείδιο, ασκορβικό)

100mg

Συνένζυμο Q10

10mg

✓ Κατάλληλο για χορτοφάγους και βιγκάνς.
✓ Χωρίς προσθήκη γαλακτοκομικών, σιταριού, ζάχαρης, καλαμποκιού και σόγιας.
✓ Κατασκευάζεται χωρίς γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς.
Μία κάψουλα ημερησίως με τροφή ή σύμφωνα με τις οδηγίες του γιατρού ή του θεραπευτή σας.

Ασφάλεια: Περιστατικό τοξίνωσης από βιταμίνες του συμπλέγματος Β είναι σχετικά δύσκολο να προκύψει, καθώς απεκκρίνονται φυσιολογικά μέσω των νεφρών. Επομένως, δεν έχουν αναφερθεί παρενέργειες από την πρόσληψη βιταμινών Β στη δοσολογία που προτείνεται στο παρόν προϊόν.

Αντενδείξεις: Δεν συνιστάται η πρόσληψη από άτομα πάσχοντα από ασθένειες των νεφρών ή περιορισμένη λειτουργία των νεφρών, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του ιατρού.

Κύηση και γαλουχία: Δεν συνιστάται η πρόσληψη κατά τη διάρκεια της κύησης και της γαλουχίας,

Αλληλεπιδράσεις: Υπάρχει η υποψία ότι η βιταμίνη Β5, επειδή συμβάλλει στη σύνθεση της ακετυλοχολίνης, αυξάνει την επίδραση των φαρμάκων – αναστολέων της ακετυλοχολινεστεράσης. Υπάρχουν ενδείξεις για αυξημένα επίπεδα βιταμίνης Β12 στον ορό μετά από πρόσληψη φαινυτοϊνης, φαινοβαρβιτόνης ή βαλπροϊκού νατρίου. Δεν συνιστάται η πρόσληψη των συμπληρωμάτων χωρίς να προηγηθεί εξέταση αίματος. Η καρβαμαζεπίνη, οι αναστολείς των γαστρικών οξέων και η μετφορμίνη συντελούν στη μείωση των επιπέδων της βιταμίνης Β12. Το αντί-συλληπτικό χάπι αυξάνει τις ανάγκες του οργανισμού σε βιταμίνες Β2 και Β5.


Σημαντικές Προειδοποιήσεις

✓Συμπλήρωμα διατροφής

✓Να μη γίνεται υπέρβαση της συνιστώμενης ημερήσιας χρήσης.

✓Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατο μίας ισορροπημένης δίαιτας.

✓Το προϊόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου.

✓Συμβουλευτείτε τον γιατρό ή το θεραπευτή σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας.

✓Να φυλάσσεται κάτω των 30c και μακριά από τα μικρά παιδιά.

✓Μην το χρησιμοποιείτε αν η κάψουλα-περίβλημα είναι σπασμένη.


Σχόλια (0)