Κάλιο με Κιτρικό Μαγνήσιο | Potassium with Magnesium Citrate | 90caps
  • Κάλιο με Κιτρικό Μαγνήσιο | Potassium with Magnesium Citrate | 90caps

Κάλιο με Κιτρικό Μαγνήσιο | Potassium with Magnesium Citrate | 90caps

Vegan, Kosher, Veg Caps

Κωδ. Προϊοντος: V342
29,00 €
με ΦΠΑ
Διαθέσιμο
Ποσότητα

  Πολιτική Απορρήτου

Η πολιτική προστασίας των προσωπικών δεδομένων των χρηστών και πελατών της ιστοσελίδας.

  Όροι αποστολής προϊοντων

Τα πάντα σχετικά με τους όρους αποστολής , παράδοσης και επιστροφής των προϊοντων μας

Το κάλιο και το μαγνήσιο κατέχουν σημαντικό ρόλο στον μεταβολισμό της ενέργειας. Το κάλιο είναι ένας σημαντικός ηλεκτρολύτης, που συμβάλλει στην ρύθμιση και τη διανομή των υγρών του σώματος, στην εξισορρόπηση των οξέων, στη σωστή λειτουργία των κυττάρων (μυϊκών και νευρικών), της καρδιάς, των νεφρών και των επινεφριδίων.

Το μαγνήσιο έρχεται δεύτερο, μετά το κάλιο, σε συγκέντρωση στα κύτταρα του σώματος και  συμμετέχει σε πάνω από 300 ενζυμικές αντιδράσεις. Συμβάλλει στη δράση του νατρίου και του καλίου για τη  ρύθμιση των υγρών του σώματος.

Κάλιο 

Υγεία των νεύρων – Με την εξισορρόπηση των υγρών του σώματος, διασφαλίζεται το υγιές ηλεκτρικό φορτίο στο εσωτερικό των κυττάρων. Κατά την νευρική και μυϊκή σύσπαση το κάλιο απομακρύνεται από το κύτταρο και εισχωρεί το νάτριο μεταβάλλοντας το ενεργειακό φορτίο.
Λειτουργία των μυών - Η δράση του καλίου στη νευρική μετάδοση επηρεάζει σαφώς την υγιή λειτουργία των μυών και το ρυθμό κόπωσής τους.
Ρύθμιση ενέργειας – Το κάλιο είναι απαραίτητο για την μετατροπή  του σακχάρου του αίματος σε γλυκόζη. Οι μύες χρησιμοποιούν γλυκόζη ως πρωταρχική πηγή ενέργειας. Επομένως τα πρώτα σημάδια έλλειψης καλίου είναι η κόπωση και η μυϊκή αδυναμία.
Μείωση της αρτηριακή πίεσης- Σε ανάλυση 19 κλινικών δοκιμών, κατά την οποία συμμετείχαν 586 άτομα, απεδείχθη ότι η πρόσληψη καλίου είχε σημαντικά αποτελέσματα στη μείωση της αρτηριακής πίεσης. Σύμφωνα με έρευνες, οι περισσότεροι ηλικιωμένοι άνω των 65 ετών δεν αντιδρούν καλά σε αγωγή με φαρμακευτικά σκευάσματα. Επομένως, τα συμπληρώματα καλίου αποτελούν μία ενδεδειγμένη εναλλακτική για την αντιμετώπιση της αρτηριακής πίεσης, καθώς, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των ερευνών, η πρόσληψη 2.5γρ καλίου για διάστημα 4 εβδομάδων μείωσε σημαντικά τα επίπεδα της συστολικής και της διαστολικής πίεσης. 

Μαγνήσιο

Παραγωγή ενέργειας – Το μαγνήσιο συμμετέχει σε εκατοντάδες ενζυμικές αντιδράσεις, συμπεριλαμβανομένης της παραγωγής της τριφοσφωρικής αδενοσίνης και της ενίσχυσης της δράσης του νατρίου και του καλίου. Η υποβόσκουσα έλλειψη μαγνησίου μπορεί να προκαλέσει  σύνδρομο χρόνιας κόπωσης. Πολλοί από τους πάσχοντες από το σύνδρομο χρόνιας κόπωσης απεδείχθη ότι είχαν χαμηλά ποσοστά μαγνησίου στα ερυθρά αιμοσφαίρια.
Προστασία του καρδιαγγειακού - Το μαγνήσιο  είναι γνωστό για την ιδιότητά του να μπλοκάρει/εμποδίζει την είσοδο του ασβεστίου στα κύτταρα της καρδιάς και των μυών, με αποτέλεσμα τη βελτίωση της αγγειακής αντοχής και της γενικότερης καρδιακής λειτουργίας.

Έχει αποδειχθεί ότι το μαγνήσιο συμβάλλει σημαντικά στην αντιμετώπιση πολλών παθήσεων του καρδιαγγειακού όπως η οξεία απόφραξη μυοκαρδίου, η στηθάγχη, η αρρυθμία, η καρδιομυοπάθεια, η καρδιακή συμφόρηση, η διαλείπουσα χωλότητα και η υπέρταση.

Βρόγχο-ηρεμιστικό - Το μαγνήσια ηρεμεί το μαλακό ιστό των βρόγχων, διευκολύνοντας την αναπνοή. Η ιδιότητά του αυτή είναι εξαιρετικά σημαντική σε παθήσεις όπως η χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ).
Ινομυαλγία – Πρόκειται για μία χρόνια ασθένεια, που χαρακτηρίζεται από έντονο πόνο και κόπωση του μυοσκελετικού συστήματος. Η έλλειψη μαγνησίου μπορεί να προκαλέσει παράγοντα  ανάπτυξης της νόσου.

Πιθανή εφαρμογή/Ενδείξεις: Υπέρταση, σύνδρομο χρόνιας κόπωσης, ενίσχυση διατροφής των αθλούμενων, ινομυαλγία, αποφρακτικές πνευμονοπάθειες, χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ), διαταραχές του νευρο-μυο-σκελετικού συστήματος, υποκαλαιμία (χαμηλά επίπεδα καλίου), ημικρανίες, οστεοπόρωση, νεφρολιθίαση, απώλεια ακοής, γλαύκωμα, εγκυμοσύνη (αποτελεσματικό σε περιπτώσεις προεκλαμψίας), προεμμηνορροιακό σύνδρομο.

Χρήσιμοι συνδυασμοί:

Καρδιαγγειακό σύστημα – έλαιο σπόρων λιναριού (λινέλαιο), αντιοξειδωτικά, πυκνογενόλη/εκχύλισμα σπόρων σταφυλιού, λευκαγκάθα, συνένζυμο Q10.

Χρόνια κόπωση – έλαιο σπόρων λιναριού (λινέλαιο), έλαιο σπόρων κάνναβης, βιταμίνη Β5, ροδιόλα (Rhodiola), σχισάντρα (schisandra), συνένζυμο Q10.

Σημείωση: Η κιτρική μορφή των μετάλλων αποτελεί μία οργανική παρουσίαση για την διασφάλιση της αποτελεσματικής μεταφοράς και χρήσης στο σώμα. Τα κιτρικά συγκεκριμένα αποτελούν στοιχεία του κύκλου του Krebs. Στοιχεία αποδεικνύουν τα εν λόγω μέταλλα απορροφούνται, χρησιμοποιούνται και γίνονται  καλύτερα αποδεκτά από τον οργανισμό, σε σχέση με τα ανόργανα μέταλλα.

V342
Μία χορτοφαγική κάψουλα παρέχει: Potassium (citrate) 99mg, Magnesium (citrate) 50mg. In a base of alfalfa, spirulina & bilberry.

✓ Κατάλληλο για χορτοφάγους και βιγκάνς.
✓ Χωρίς προσθήκη γαλακτοκομικών, σιταριού, ζάχαρης, καλαμποκιού και σόγιας.
✓ Κατασκευάζεται χωρίς γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς.

Μία κάψουλα ημερησίως με τροφή ή σύμφωνα με τις οδηγίες του γιατρού ή του θεραπευτή σας.

Αντενδείξεις: Οι πάσχοντες από ασθένειες των νεφρών και του καρδιαγγειακού συνιστάται να συμβουλεύονται τον ιατρό τους πριν τη χρήση συμπληρωμάτων καλίου/μαγνησίου.

Αλληλεπιδράσεις: Το κάλιο και το μαγνήσιο αλληλεπιδρούν σε πολλά συστήματα του ανθρωπίνου σώματος. Συνιστάται προσοχή σε όσους ακολουθούν φαρμακευτική αγωγή με διουρητικά και αναστολείς ACE ( μείωσης της αρτηριακής πίεσης).

Σημαντικές Προειδοποιήσεις

✓Συμπλήρωμα διατροφής

✓Να μη γίνεται υπέρβαση της συνιστώμενης ημερήσιας χρήσης.

✓Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατο μίας ισορροπημένης δίαιτας.

✓Το προϊόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου.

✓Συμβουλευτείτε τον γιατρό ή το θεραπευτή σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας.

✓Να φυλάσσεται κάτω των 30c και μακριά από τα μικρά παιδιά.

✓Μην το χρησιμοποιείτε αν η κάψουλα-περίβλημα είναι σπασμένη.

Σχόλια (0)