Betaine HCL with Gentian Root | 650mg 90caps
  • Betaine HCL with Gentian Root | 650mg 90caps

Υδροχλωρική Βεταϊνη και Γεντιανή | Betaine HCL with Gentian Root | 650mg | 90caps

Vegan, Veg Caps

Κωδ. Προϊοντος: V471
32,00 €
με ΦΠΑ
Διαθέσιμο
Ποσότητα

  Πολιτική Απορρήτου

Η πολιτική προστασίας των προσωπικών δεδομένων των χρηστών και πελατών της ιστοσελίδας.

  Όροι αποστολής προϊοντων

Τα πάντα σχετικά με τους όρους αποστολής , παράδοσης και επιστροφής των προϊοντων μας

   Το στομάχι διαδραματίζει σαφέστατα κυρίαρχο ρόλο στο πεπτικό σύστημα του ανθρώπου. Παράγει υδροχλωρικό οξύ και ένζυμα για την επαρκή διάσπαση και απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών από τις τροφές. Το περιβάλλον υψηλής οξύτητας (χαμηλό pH) που επικρατεί στο στομάχι έχει και έναν ακόμα δευτερεύοντα ρόλο, την αποτροπή δημιουργίας μολύνσεων από μικροοργανισμούς, οι οποίοι εισβάλουν στον πεπτικό σωλήνα μέσω της τροφής και του αέρα που αναπνέουμε (αερομεταφερόμενα σωματίδια, σταγονίδια).

       Επιπλέον, τα οξέα του στομάχου αφομοιώνουν την πρωτεΐνη και περιορίζουν την πιθανότητα ανάπτυξης τροφικών αλλεργιών.

     Επομένως, σε περιπτώσεις χαμηλής παραγωγής στομαχικών οξέων (υποχλωρυδρια) υπάρχει αυξημένος κίνδυνος εμφάνισης δυσπεψίας, δυσαπορρόφησης θρεπτικών συστατικών, μολύνσεων και αλλεργιών(ευαισθησία σε τροφές). Η χαμηλή και ανεπαρκής παραγωγή στομαχικών οξέων συνδέεται με πληθώρα συμπτωμάτων.

Συμπτώματα που συνδέονται με υποχλωρυδρία.

Φούσκωμα/πρήξιμο ή δυσπεψία μετά το γεύμα, Διάρροια ή δυσκοιλιότητα, Μετεωρισμός/τυμπανισμός μετά το γεύμα, Τριχόπτωση στις γυναίκες, Δυσπεψία, Δυσφορία, Τροφικές αλλεργίες, Ναυτία, Παρατεταμένο αίσθημα πληρότητας μετά το γεύμα, Πόνος, κάψιμο και ξηρότητα στο στόμα.

    Η υδροχλωρική βεταϊνη (HCL) αποτελεί ένα δημοφιλές συμπλήρωμα για την ενίσχυση του πεπτικού συστήματος και ιδιαίτερα σε περιπτώσεις χαμηλής παραγωγής στομαχικών οξέων. Σε μορφή κάψουλας, η υδροχλωρική βεταϊνη καθιστά όξινα τα γαστρικά υγρά, αυξάνει την οξύτητα του στομάχου και επομένως χαμηλώνει το pH του.

   Άλλο θεραπευτικό μέσο για την χαμηλή παραγωγή στομαχικών οξέων, αποτελεί και η γεντιανή (Gentianalutea). Πρόκειται για ένα φυτό με κίτρινα άνθη, που φύεται συνήθως σε ορεινές περιοχές και βουνά της νότιας Ευρώπης, και αποτελεί ένα εξαιρετικά διαδεδομένο παραδοσιακό θεραπευτικό του πεπτικού συστήματος. Η γεντιανή ενεργοποιεί την παραγωγή οξέων, μέσω των γαστρικών βλεννογόνων. Επομένως, η υδροχλωρική βεταϊνη και η γεντιανή θεωρούνται ένας εύλογος και εύστοχος συνδυασμός για την αύξηση των γαστρικών οξέων και τη βελτίωση της υγείας του πεπτικού συστήματος.

Υποχλωρυδρία – Πρόκειται για την ανεπαρκή παραγωγή γαστρικών οξέων, με συνέπεια την κακή πέψη και απορρόφηση των τροφών. Το όξινο περιβάλλον του στομάχου διασφαλίζει την σωστή πέψη των μακροθρεπτικών συστατικών, καθώς και την απορρόφηση και αφομοίωση των βιταμινών και των μετάλλων. Επομένως, μακροπρόθεσμα, τα χαμηλά επίπεδα στομαχικών οξέων προκαλούν διατροφικές ανεπάρκειες (ελλείψεις ), όπως βιταμίνης Β12 και σιδήρου.

       Τα συμπτώματα της υποχλωρυδρίας περιλαμβάνουν ασυνήθιστο αίσθημα πληρότητας μετά από μικρό ή μέτριο γεύμα, ερευγμό (ρέψιμο), τυμπανισμό/ μετεωρισμό, πρωινή διάρροια, διάρροια μετά από βαριά γεύματα, δυσκοιλιότητα, δυσπεψία, αίσθηση ότι η τροφή παραμένει πολύ ώρα στο στομάχι.

       Η υποχλωρυδρία μπορεί επίσης να προκαλέσει την υπερανάπτυξη των βακτηρίων στο πεπτικό σύστημα. Αυτό συμβαίνει επειδή η έλλειψη όξινου περιβάλλοντος επιτρέπει τα παθογόνα βακτήρια να αναπτυχθούν και να επεκταθούν. Αυτό επίσης διαπιστώνεται όταν κατά τη διάρκεια δοκιμών χορηγούνται στους συμμετέχοντες αναστολείς της αντλίας πρωτονίων (protonpumpinhibitors), οι οποίοι μπλοκάρουν τη φυσική παραγωγή των γαστρικών υγρών.

Εντερικές μολύνσεις – Τα γαστρικά υγρά κατέχουν σημαίνοντα ρόλο στην αποστείρωση του περιβάλλοντος και την αποτροπή ανάπτυξης μολύνσεων από παράσιτα και παθογόνους οργανισμούς, οι οποίοι εισχωρούν στον πεπτικό σωλήνα από το εξωτερικό περιβάλλον. Συνεπώς, σε περιπτώσεις χαμηλής οξύτητας στο στομάχι, ο κίνδυνος ανάπτυξης εντερικών λοιμώξεων και μολύνσεων είναι ιδιαιτέρως αυξημένος. Τα συμπληρώματα υδροχλωρικής βεταϊνης περιορίζουν τον κίνδυνο των εντερικών μολύνσεων, καθώς χαμηλώνουν το pH του στομάχου.

         Η γεντιανή ασκεί αντιβακτηριακή δράση στο εσωτερικό του πεπτικού σωλήνα. Εργαστηριακές μελέτες απέδειξαν ότι η γεντιανή αποτρέπει την ανάπτυξη και την εξάπλωση του ελικοβακτηριδίου του πυλωρού (Helicobacterpylori), του Ε Coli (Escherichiacoli), της σαλμονέλας (Salmonellatyphimurium), του σταφυλόκοκκου (staphylococcusaureus) και της κάντιντα (Candidaablicans).

Αλλεργίες – Τα χαμηλά επίπεδα στομαχικών οξέων είναι πιθανό να προκαλέσουν την ατελή πέψη των μακροθρεπτικών συστατικών, όπως οι πρωτεΐνες. Με αυτόν τον τρόπο αναπτύσσονται και οι αλλεργίες. Η φτωχή πέψη των πρωτεϊνών αυξάνει την πιθανότητα οι πρωτεΐνες να «δέσουν» με την ανοσοσφαιρίνη Ige, συμβάλλοντας στην ενεργοποίηση αλλεργικών αντιδράσεων. Για παράδειγμα, διαπιστώθηκε ότι το 80% των παιδιών, που υπέφερε από άσθμα, παρουσίαζε παράλληλα χαμηλά επίπεδα γαστρικών οξέων, σε σχέση με υγιή παιδιά. Μάλιστα, πολλές έρευνες έχουν συσχετίσει την λήψη αντιόξινων φαρμακευτικών σκευασμάτων κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης με την εμφάνιση άσθματος στα παιδιά. Η θεραπεία με βεταϊνη HCL και η αποφυγή των αλλεργιογόνων συμβάλλει στον περιορισμό των συμπτωμάτων του άσθματος.

Πιθανή εφαρμογή / Ενδείξεις: Υποχλωρυδρία/ χαμηλή στομαχική οξύτητα, δυσπεψία, φούσκωμα, μετεωρισμός, Bακτηριακή Yπερανάπτυξη Λεπτού Εντέρου (SIBO), αλλεργίες, άσθμα.

V471
Μία χορτοφαγική κάψουλα παρέχει:
IngredientWeight%EC NRV
Betaine HCl (hydrochloride) 650mg
Gentian root powder (Gentiana lutea) 50mg
Hydroxypropylmethyl-cellulose capsule   100mg

✓ Κατάλληλο για χορτοφάγους και βίγκανς.
✓ Χωρίς προσθήκη γαλακτοκομικών, σιταριού, ζάχαρης, καλαμποκιού και σόγιας.
✓ Κατασκευάζεται χωρίς γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς.

1-3 κάψουλες ημερησίως παράλληλα με τα γεύματα. Λαμβάνετε τη μία κάψουλα στην αρχή του γεύματος (με τις πρώτες μπουκιές) και αυξάνετε σταδιακά μέχρι και 3 κάψουλες ημερησίως.

   Σε παιδιά ηλικίας 8-12 ετών, χορηγείτε μία κάψουλα ανά γεύμα, ή σύμφωνα με τις οδηγίες του ιατρού σας. Να μην χορηγείται σε παιδιά κάτω των 8 ετών.

Αντενδείξεις: Δεν συνιστάται η πρόσληψη της βεταϊνης HCL σε άτομα με στομαχικό έλκος ή καούρες (ξυνοστομαχία).

   Άτομα που λαμβάνουν φαρμακευτικά σκευάσματα (τα οποία μπορεί να προκαλέσουν έλκος), όπως η ασπιρίνη και τα μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη δεν πρέπει να λαμβάνουν βεταϊνη HCL.

   Η βεταϊνη HCL και η γεντιανή θεωρούνται γενικά ασφαλή ως προς τη πρόσληψη. Σε περίπτωση καούρας ή πόνου, διακόψτε αμέσως τη πρόσληψη.

   Δεν συνιστάται η χρήση του κατά τη διάρκεια της κύησης και της γαλουχίας.

Αλληλεπιδράσεις: Η βεταϊνη HCL αυξάνει τα επίπεδα οξύτητας του στομάχου και για αυτόν τον λόγο δεν πρέπει να λαμβάνεται παράλληλα με αναστολείς αντλίας πρωτονίων ή αντιόξινα φαρμακευτικά σκευάσματα.

Σημαντικές Προειδοποιήσεις

✓Συμπλήρωμα διατροφής

✓Να μη γίνεται υπέρβαση της συνιστώμενης ημερήσιας χρήσης.

✓Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατο μίας ισορροπημένης δίαιτας.

✓Το προϊόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου.

✓Συμβουλευτείτε τον γιατρό ή το θεραπευτή σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας.

✓Να φυλάσσεται κάτω των 30c και μακριά από τα μικρά παιδιά.

✓Μην το χρησιμοποιείτε αν η κάψουλα-περίβλημα είναι σπασμένη.

Σχόλια (0)