Συμβιωτικοί σακχαρομύκητες boulardii | Synbiotic Saccharomyces boulardi 30caps
  • Συμβιωτικοί σακχαρομύκητες boulardii | Synbiotic Saccharomyces boulardi 30caps

Συνβιοτικοί σακχαρομύκητες boulardii | Synerbio Saccharomyces Boulardii | 30caps

Vegan, Veg Caps

Προβιοτικά με Πρεβιοτικά

Κωδ. Προϊοντος: V469
32,00 €
με ΦΠΑ
Διαθέσιμο
Ποσότητα

  Πολιτική Απορρήτου

Η πολιτική προστασίας των προσωπικών δεδομένων των χρηστών και πελατών της ιστοσελίδας.

  Όροι αποστολής προϊοντων

Τα πάντα σχετικά με τους όρους αποστολής , παράδοσης και επιστροφής των προϊοντων μας

Ο μη παθογόνος σακχαρομύκητας boulardii χρησιμοποιείται τα τελευταία 30 χρόνια στην πρόληψη και τη θεραπεία των παθήσεων του πεπτικού συστήματος, όπως η διάρροια, οι παρενέργειες των αντιβιοτικών, η βακτηριακή μόλυνση, τα παράσιτα και η διάρροια των ταξιδιωτών.

Ο σακχαρομύκητας boulardii ανακαλύφθηκε και απομονώθηκε από τον γάλλο μικροβιολόγο Henry Boulard το 1920 στη φλούδα του φυτού λίτσι (lychee), το οποίο χρησιμοποιούνταν στην παραδοσιακή ιατρική για την αντιμετώπιση της διάρροιας. Έκτοτε, έχει αποδειχθεί η αποτελεσματικότητά του και μέσω πρόσφατων κλινικών μελετών, που συνηγορούν στο γεγονός ότι ο σακχαρομύκητας boulardii περιορίζει τα συμπτώματα διάρροιας από τη χρήση αντιβιοτικών. Ο εν λόγω σακχαρομύκητας παρουσιάζει φυσική αντοχή στη δράση των αντιβιοτικών.

Η αντιφλεγμονώδης δράση του σακχαρομύκητα boulardii οφείλεται εν μέρει στην ικανότητά του να αποτρέπει την ανάπτυξη των βλαβερών βακτηρίων (κάντιτα, e coli,  παράσιτα) στο έντερο, καθώς εξισορροπεί τα επίπεδα των ωφέλιμων βακτηρίων και αποκαθιστά την υγεία του γαστρεντερικού συστήματος. Αυτός ο αξιοθαύμαστος μύκητας (ζύμη) αποτελεί ένα από τα επιτεύγματα της προβιοτικής θεραπείας.  

Ο σακχαρομύκητας boulardii έχει τις παρακάτω  ιδιότητες:

Ѵ   εξισορρόπηση των πεπτικών εκκρίσεων

Ѵ     επιβίωση από τη διαδικασία γαστρικής διέλευσης.

Ѵ    αντοχή σε όλα τα αντιβακτηριακά αντιβιοτικά

Ѵ    αποτροπή ανάπτυξης παθογόνων καταστάσεων

Ѵ    άμεσος ανταγωνιστής της κάντιτα (candida ablicans) και του clostridium difficile.

ѵ     Αύξηση των ευεργετικών βακτηρίων μπίφιντους

ѵ      Καταπολέμηση των βακτηριακών τοξινών.

Ѵ     Αποτροπή της φλεγμονώδους διαδικασίας που προκαλείται από τις τοξίνες του εντέρου (εντεροτοξίνες).

Ѵ     Αύξηση των ενζύμων στις μικρολάχνες και τους μεταφορείς θρεπτικών συστατικών.

Ѵ    πρόληψη και αντιμετώπιση της διάρροιας που οφείλεται σε λήψη αντιβιοτικών.

Ѵ     Αντιμετώπιση της οξείας διάρροιας σε ενήλικες και παιδιά.

Ѵ     Πρόληψη  της διάρροιας των ταξιδιωτών.

Ѵ    Μείωση των πιθανοτήτων επανεμφάνισης της μόλυνσης Clostridium difficile.

Ѵ    Μείωση των πιθανοτήτων υποτροπίασης της νόσου του Cron και της ελκώδους κολίτιδας.

Ѵ    Βελτίωση των συμπτωμάτων για τους πάσχοντες από το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου.

Δράση ενάντια στα βακτήρια, την κάντιτα και τα παράσιτα–Τα προβιοτικά βακτήρια παρουσιάζουν συγκεκριμένα πλεονεκτήματα, σε σχέση με άλλου είδους θεραπείες, όσων αφορά την αντιμετώπιση των μολύνσεων σε βλεννώδεις επιφάνειες (βλεννογόνους), όπως ο γαστρεντερικός σωλήνας και ο κόλπος. Τα προβιοτικά είναι άμεσα, ασφαλή, έχουν αντιμικροβιακή δράση σε πολλούς μηχανισμούς του σώματος και ενεργοποιούν το αμυντικό σύστημα του σώματος ενάντια στα παθογόνα στοιχεία. Ο σακχαρομύκητας boulardii είναι ανθεκτικός στα αντιβιοτικά και μπορεί να χρησιμοποιηθεί παράλληλα με θεραπείες για την βελτίωση της αποτελεσματικότητάς τους και την ελαχιστοποίηση των παρενεργειών τους.

Φλεγμονώδης νόσος του εντέρου (ΙΒD)-Η αντιφλεγμονώδης δράση του σακχαρομύκητα boulardii έχει αποδειχθεί σε πληθώρα πειραματικών μελετών. Επιπλέον, κλινικές έρευνες σε ανθρώπους αναφέρουν ότι ο εν λόγω σακχαρομύκητας συμβάλλει στην αντιμετώπιση της φλεγμονώδους νόσου του εντέρου. Σε πάσχοντες από τη νόσο του Crohn με συμπτώματα διάρροιας, η χορήγηση σακχαρομύκητα boulardii (250mg τρεις φορές ημερησίως για διάστημα 10 ημερών) παράλληλα με τη συνήθη θεραπεία, είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση στη συχνότητα  των περισταλτικών κινήσεων του εντέρου και την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων γενικότερα. Επομένως o σακχαρομύκητας boulardii είναι πιθανό να αποτελεί μία χρήσιμη θεραπεία ενάντια στη νόσο του Crohn.

Σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου με κυρίαρχο σύμπτωμα τη διάρροια (IBS-D)-Το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου (IBS) χαρακτηρίζεται από συμπτώματα όπως το κοιλιακό άλγος (πόνος), η δυσφορία, η δυσκοιλιότητα και/ή η διάρροια, το φούσκωμα και ο μετεωρισμός. Πρόκειται για μία σχετικά συχνή πάθηση που εκτιμάται ότι ταλαιπωρεί το 20% του γενικού πληθυσμού. Έρευνες συνηγορούν στο γεγονός ότι η διαταραχή της μικροχλωρίδας του εντέρου, που συντελείται στους πάσχοντες από το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου, συμβάλλει στην ανάπτυξη και άλλων ασθενειών και κλινικών συμπτωμάτων.

Διάρροια ταξιδιωτών (ΔΤ)-Η διάρροια των ταξιδιωτών εκτιμάται ότι επηρεάζει το 60%, όσων ταξιδεύουν στις αναπτυσσόμενες χώρες, ενώ σε όρους συχνότητας και οικονομικών επιπτώσεων αποτελεί το «νούμερο ένα» πρόβλημα των διεθνών ταξιδίων. Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν ναυτία, τάση προς έμετο, κοιλιακές κράμπες, πυρετό και διάρροια. Συνήθως αυτά υποχωρούν χωρίς αγωγή μετά από τέσσερις ημέρες. Ωστόσο, πολλοί ασθενείς έχουν συμπτώματα για εβδομάδες, ενώ σε κάποιους εξελίσσεται σε σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου (IBS).

Παρενέργειες που οφείλονται στη χρήση αντιβιοτικών–Η χρήση αντιβιοτικών αποτελεί την πλέον συνήθη και κύρια αιτία μείωσης των υγιεινών βακτηρίων του εντέρου και αύξησης των παθογόνων βακτηρίων. Η χρήση αντιβιοτικών σχετίζεται με την εμφάνιση του χρόνιου λειτουργικού άλγους και του συνδρόμου ευερέθιστου εντέρου (IBS). Η διάρροια ως παρενέργεια από τη  πρόσληψη αντιβιοτικών αποτελεί σύνηθες φαινόμενο και επηρεάζει το 30% των ενηλίκων και το 40% των παιδιών. Τα συμπτώματα ξεκινούν συνήθως στην αρχή της θεραπείας και μπορεί να διαρκέσουν έως και δύο μήνες από τη διακοπή της θεραπείας. Η διάρροια- ως αποτέλεσμα πρόσληψης αντιβιοτικών- θεωρείται το άμεσο αποτέλεσμα της διατάραξης της φυσιολογικής μικροχλωρίδας του εντέρου και ιδιαιτέρως  της μόλυνσης από το παθογόνο βακτήριο κλοστρίδιο difficile.

Ανοσία-Η ιδιότητα των προβιοτικών να προστατεύουν τον οργανισμό και να αντιμετωπίζουν τις γαστρεντερικές λοιμώξεις οφείλεται στην ενίσχυση των μηχανισμών άμυνας του γαστρεντερικού συστήματος. Σε παιδιά με οξεία γαστρεντερίτιδα η χορήγηση 250mg boulardi δύο φορές ημερησίως για 7 ημέρες είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση των CD8 λεμφοκυττάρων και της ανοσοσφαιρίνης Α και την μείωση αντίστοιχα των επιπέδων της αντιδρώσας C πρωτεΐνης, αποδεικνύοντας έτσι την ενίσχυση του ανοσοποιητικού. Επίσης παρατηρήθηκε μείωση στη συχνότητα των εντερικών κενώσεων σε ασθενείς που έλαβαν σακχαρομύκητα boulardi.

Λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος–Για να διαπιστωθεί η αποτελεσματικότητα του σακχαρομύκητα boulardii στην αντιμετώπιση των λοιμώξεων του ουροποιητικού σε παιδιά, διεξήχθη μία μελέτη για τη δράση του σακχαρομύκητα ενάντια στο Ε coli , το οποίο αποτελεί συνήθη γενεσιουργό αιτία σοβαρών και επαναλαμβανόμενων λοιμώξεων του ουροποιητικού. Σε  σύνολο 24 παιδιών (14 αγόρια και 10 κορίτσια) με μέσο όρο ηλικίας τα 8.6 έτη, χορηγήθηκε σακχαρομύκητας boulardi (5 δισ. ημερησίως) για διάστημα 5 ημερών. Το αποτέλεσμα ήταν οι αποικίες του e coli και των μυκήτων σε δείγματα κοπράνων να περιοριστούν σημαντικά μετά τη θεραπεία, αποδεικνύοντας ότι ο σακχαρομύκητας boulardiι συμβάλλει στην πρόληψη και την αντιμετώπιση των λοιμώξεων του ουροποιητικού. Ωστόσο είναι απαραίτητες περαιτέρω μελέτες.

Πρεβιοτικό FS2-60-Πρόκειται για ένα πρεβιοτικό ευρέως φάσματος που αποτελείται από ολιγοσακχαρίτες και φυτική ινουλίνη. Το πρεβιοτικό FS2-60 δρα συνεργιστικά με τα προβιοτικά.

Τα πρεβιοτικά είναι φυσικές φυτικές ίνες, που εξισορροπούν τα επίπεδα των ωφέλιμων βακτηρίων στο έντερο και ενισχύουν τη δράση των προβιοτικών, παρέχοντας το κατάλληλο υπόστρωμα-υποδομή για την ανάπτυξή τους. Ένα πρεβιοτικό ευρέως φάσματος παρέχει μία μίξη πρεβιοτικών μικρής αλυσίδας/αλύσου (π.χ. ολιγοσακχαρίτες) και μακράς αλυσίδας /αλύσου (π.χ. ινουλίνη). Τα πρεβιοτικά μικρής και μακράς αλυσίδας/αλύσου δρουν σε διαφορετικά σημεία του παχέος εντέρου (κόλον) παρέχοντας τροφή ευρέως φάσματος στα βακτήρια στο σύνολο του παχέος εντέρου. Τα πρεβιοτικά ευρέου φάσματος παρέχουν προστασία σε όλο το μήκος του παχέος εντέρου και αποτελούν τον τύπο των πρεβιοτικών, που έχουν μελετηθεί επισταμένως από την επιστημονική κοινότητα. Ένα προβιοτικό συμπλήρωμα διατροφής, το οποίο αναδεικνύει καλά μελετημένα στελέχη των βακτηρίων και περιλαμβάνει επιπλέον πρεβιοτικά, καλείται «συνβιοτικό». Τα συνβιοτικά προϊόντα είναι ανώτερα από τα προβιοτικά και τα πρεβιοτικά, καθώς βελτιώνουν την επιβίωση και την εγκατάσταση των προβιοτικών συμπληρωμάτων στο γαστρεντερικό σωλήνα. Επιπλέον, ένα συνβιοτικό μπορεί επιλεκτικά να προκαλέσει την ανάπτυξη πολλών ειδών ωφέλιμων βακτηρίων, βελτιώνοντας έτσι τη συνολική υγεία του γαστρεντερικού συστήματος.

Πιθανή εφαρμογή: Ενίσχυση της καθημερινής υγείας του πεπτικού συστήματος, διάρροια, βακτηριακές μολύνσεις, κάντιτα, μολύνσεις από παράσιτα, παρενέργειες των αντιβιοτικών (πρόληψη και αντιμετώπιση), σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου με κυρίαρχο σύμπτωμα τη διάρροια (IBS-D), φλεγμονώδης νόσος του εντέρου, διάρροια των ταξιδιωτών.

V469
Μία χορτοφαγική κάψουλα παρέχει:
IngredientWeight%EC NRV
Saccharomyces boulardii (250mg) 5 billion
Synbiotic daily blend of good bacteria 1.5 Billion
Lactobacillus acidophilus DDS-1
Bifidobacterium breve ATCC 15700
Bifidobacterium infantis ATCC 15697
Bifidobacterium longum ATCC15707
(Guaranteed at time of manufacture)
Prebiotic FS2-60* 270mg
*Full spectrum prebiotic oligosaccharide and plant-derived inulin)
Vegan Capsule

* Πρεβιοτικό ευρέως φάσματος με φρουκτοολιγοσακχαρίτες και φυτικής προέλευσης ινουλίνη.

✓ Κατάλληλο για χορτοφάγους και βίγκανς.
✓ Χωρίς προσθήκη γαλακτοκομικών, σιταριού, ζάχαρης, καλαμποκιού και σόγιας.
✓ Κατασκευάζεται χωρίς γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς.


Μία έως δύο κάψουλες δύο φορές την ημέρα ημερησίως με τροφή ή σύμφωνα με τις οδηγίες του γιατρού ή του θεραπευτή σας. Για ταξίδια πάρτε μία κάψουλα ημερησίως πέντε ημέρες πριν την αναχώρηση και συνεχίστε για όλη τη διάρκεια του ταξιδιού. 

Αντενδείξεις: Συνιστάται η ιατρική παρακολούθηση σε άτομα που λαμβάνουν αγωγή με ανοσοκατασταλτικά φαρμακευτικά σκευάσματα ή βρίσκονται σε ανοσοκαταστολή, όπως βρέφη, ηλικιωμένοι και πάσχοντες από σοβαρές ασθένειες.

Η πρόσληψη προβιοτικών θεωρείται ασφαλής κατά τη διάρκεια της κύησης και της γαλουχίας.

Αλληλεπιδράσεις: Συμβάλλει στην αντιμετώπιση της διάρροιας και των πεπτικών διαταραχών που προκαλούνται από τη χρήση αντιβιοτικών (ευεργετική αλληλεπίδραση).

Σημαντικές Προειδοποιήσεις

✓Συμπλήρωμα διατροφής

✓Να μη γίνεται υπέρβαση της συνιστώμενης ημερήσιας χρήσης.

✓Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατο μίας ισορροπημένης δίαιτας.

✓Το προϊόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου.

✓Συμβουλευτείτε τον γιατρό ή το θεραπευτή σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας.

✓Να φυλάσσεται κάτω των 30c και μακριά από τα μικρά παιδιά.

✓Μην το χρησιμοποιείτε αν η κάψουλα-περίβλημα είναι σπασμένη.

Σχόλια (0)