Για την Στοματική Φροντίδα | 60caps
  • Για την Στοματική Φροντίδα | 60caps

Για την Στοματική Φροντίδα | Oral Care Complex | 60caps

Vegan, Kosher, Veg Caps

Κωδ. Προϊοντος: V367
44,50 €
με ΦΠΑ
Διαθέσιμο
Ποσότητα

  Πολιτική Απορρήτου

Η πολιτική προστασίας των προσωπικών δεδομένων των χρηστών και πελατών της ιστοσελίδας.

  Όροι αποστολής προϊοντων

Τα πάντα σχετικά με τους όρους αποστολής , παράδοσης και επιστροφής των προϊοντων μας

Η ουλίτιδα είναι μία φλεγμονή των ούλων, η οποία συνήθως προκαλείται από βακτήρια. Η περιοδοντίτιδα αποτελεί μία βαθύτερη και πλέον σοβαρή φλεγμονή των ούλων και του ιστού, που περιβάλει και υποστηρίζει τα δόντια. Και οι δύο παθήσεις δρουν προοδευτικά και είναι πιθανό να προκαλέσουν τελικά την απώλεια του βαθύτερου οστού, που υποστηρίζει το δόντι. Μετά την ηλικία των 30 ετών η περιοδοντική ασθένεια είναι υπεύθυνη για την απώλεια περισσοτέρων δοντιών  από ότι καθαυτή η τερηδόνα (οδοντικές κουφάλες). Σοβαρές περιπτώσεις περιοδοντίτιδας συχνά χρήζουν χειρουργικής επέμβασης για την αποκατάσταση του ιστού των ούλων.

Η ουλίτιδα συνήθως είναι ανώδυνη, παρόλο που τα ούλα είναι συνήθως κόκκινα, πρησμένα και ματώνουν εύκολα. Είναι πιθανό το στόμα να έχει άσχημη γεύση ή επίμονη κακοσμία. Σε προχωρημένα στάδια ουλίτιδας τα ούλα υποχωρούν αφήνοντας εκτεθειμένες τις ρίζες των νεύρων και χαλαρά τα δόντια. Αυτό μπορεί να αποτελεί μία ένδειξη περιοδοντίτιδας.

Το σύμπλεγμα οδοντικής φροντίδας της Viridian (Oral Care Complex) έχει ειδικά σχεδιαστεί για την βαθύτερη υποστήριξη της υγείας του στόματος και των ούλων. Πρόκειται για έναν συνδυασμό πυκνογενόλης, συνενζύμου Q10 εστέρος βιταμίνης C σε μία βάση πράσινου τσαγιού.

Πυκνογενόλη

Αποτελεί ένα φυσικό φυτικό εκχύλισμα, προερχόμενο από τον φλοιό του παραθαλάσσιου πεύκου, το οποίο φύεται αποκλειστικά κατά μήκος της ακτής της νοτιοδυτικής Γαλλίας στη Les Landes de Gascogne. Αυτό το παρθένο και φυσικό δασικό περιβάλλον αποτελεί τη μοναδική πηγή πυκνογενόλης.

Η πυκνογενόλη αντιπροσωπεύει ένα φυσικό συνδυασμό γενετικά προγραμματισμένων αναλογιών προκυανιδίνων, βιοφλαβονοειδών και οργανικών οξέων. Το εκχύλισμα διακρίνουν τέσσερις βασικές ιδιότητες: είναι ισχυρό αντιοξειδωτικό, δρα ως φυσικό αντι-φλεγμονώδες, συνδυάζεται με το κολλαγόνο και την ελαστίνη και τελικά συμβάλλει στην παραγωγή του ενδοθηλίου νιτρικού οξειδίου, το οποίο δρα αγγειοδιασταλτικά.

Σε 35 χρόνια εκτεταμένων ερευνών, περισσότερα από 190 επιστημονικά άρθρα και κλινικές δοκιμές επιβεβαιώνουν την ασφάλεια της πυκνογενόλης, την απουσία τοξικότητας και την κλινική αποτελεσματικότητά του. 

      Συγκεκριμένα στοιχεία που αφορούν στη στοματική υγιεινή περιλαμβάνουν:

  • Η πυκνογενόλη (ανάλογα με τη δοσολογία) επιταχύνει την επούλωση των πληγών και μειώνει το σχηματισμό ουλών και σημαδιών.
  • Έχει αποδειχθεί εργαστηριακά ότι η πυκνογενόλη έχει αντιμικροβιακή δράση.  
  • Κατά τη διάρκεια κλινικών δοκιμών η χρήση τσίχλας με πυκνογενόλη περιόρισε το μάτωμα των ούλων και το σχηματισμό πλάκας στα δόντια.

Συνένζυμο Q10

Πρόκειται για ένα στοιχείο που βρίσκεται φυσικά στο κέντρο παραγωγής ενέργειας των κυττάρων , τα μιτοχόνδρια. Το συνένζυμο Q10 (CoQ10) εμπλέκεται στο σχηματισμό ενός σημαντικού μορίου, την τριφωσφορική αδενοσίνη ΑΤΡ. Η ΑΤΡ λειτουργεί ως η κύρια πηγή ενέργειας των κυττάρων και καθοδηγεί πολλές βιολογικές διεργασίες συμπεριλαμβανομένης της σύσπασης των μυών και της παραγωγής πρωτεΐνης. Έχει επίσης αντιοξειδωτική δράση.

Η ασθένεια των ούλων αποτελεί διαδεδομένο πρόβλημα, που συνδέεται άμεσα με την αιμορραγία, το πρήξιμο και τον πόνο των ούλων. Προκαταρκτικές έρευνες συνδέουν την εμφάνιση ουλίτιδας με την έλλειψη συνενζύμου Q10. Σύμφωνα με ορισμένους ερευνητές η εν λόγω έλλειψη έχει άμεση σχέση με την ικανότητα του σώματος να αποκαθιστά το κατεστραμμένο ιστό των ούλων.

Στα πλαίσια διεξαγωγής κλινικών ερευνών, σε μία ομάδα ατόμων χορηγήθηκε 50mg CoQ10 ημερησίως για διάστημα τριών εβδομάδων. Σε άλλη ομάδα για το ίδιο διάστημα χορηγήθηκε ένα ψευδοφάρμακο. Τα αποτελέσματα στην ομάδα που έλαβε το συνένζυμο Q10 ήταν σαφώς θεαματικότερα στην αντιμετώπιση των συμπτωμάτων της ουλίτιδας.

Εστερας βιταμίνης C

Άτομα με έλλειψη βιταμίνης C παρουσιάζουν αυξημένο  κίνδυνο εμφάνισης περιοδοντικής ασθένειας. Όταν σε μία ομάδα ατόμων  με προβλήματα περιοδοντίτιδας, που φυσιολογικά καταναλώνουν 20-35mg βιταμίνης C ημερησίως, χορηγήθηκαν επιπλέον 70mg βιταμίνης C ημερησίως, ο περιοδοντικός ιστός παρουσίασε αντικειμενική βελτίωση σε διάστημα μόλις 6 εβδομάδων. Επομένως τα άτομα που λαμβάνουν μικρές ποσότητες βιταμίνης C (π.χ. άτομα που καταναλώνουν μικρές ποσότητες φρούτων και λαχανικών) θεωρείται σκόπιμο να λαμβάνουν διατροφικά συμπληρώματα βιταμίνης C  για την βελτίωση της στοματικής τους υγείας.

Κατά τη διάρκεια ενός προγράμματος, χορηγήθηκε σε άτομα με προβλήματα περιοδοντίτιδας συμπλήρωμα βιταμίνης C με φλαβονοειδή. Με την ολοκλήρωση του προγράμματος, η υγεία των ούλων των συμμετεχόντων είχε βελτιωθεί. Η βελτίωση ήταν μικρότερη σε όσους χορηγήθηκε μόνο βιταμίνη C χωρίς φλαβονοειδή.

Προκαταρκτικές μελέτες αναφέρουν ότι τα φλαβονοειδή  από μόνα τους είναι δυνατόν να μειώσουν τη φλεγμονή των ούλων.

Πράσινο τσάι

Σύμφωνα με αρχαιολογικές μελέτες οι άνθρωποι κατανάλωναν φύλλα τσαγιού σε βραστό νερό πριν από 500.000 χρόνια. Στοιχεία αποδεικνύουν ότι η Ινδία και η Κίνα ήταν από τις πρώτες χώρες που καλλιεργούσαν τσάι. 

Σήμερα εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπων σε ολόκληρο τον κόσμο πίνουν τσάι, ενώ έρευνες αποδεικνύουν τα πολλαπλά οφέλη του πράσινου κυρίως τσαγιού (Camellia sinesis) στην υγεία. Το πράσινο τσάι καταναλώνεται αιώνες τώρα στην Κίνα, την Ινδία και την Ταϊλάνδη.      

Στην παραδοσιακή κινεζική και ινδική ιατρική οι θεραπευτές χρησιμοποιούσαν το πράσινο τσάι ως διεγερτικό, διουρητικό, στυπτικό (για τον έλεγχο της αιμορραγίας και την επούλωση των πληγών) και τη βελτίωση της καρδιακής λειτουργίας. Άλλη παραδοσιακή χρήση του πράσινου τσαγιού αποτελεί η αντιμετώπιση του μετεωρισμού (φούσκωμα,αέρια), η ρύθμιση της θερμοκρασίας και του σακχάρου, η ενίσχυση της πεπτικής διαδικασίας και η βελτίωση των διανοητικών διεργασιών.

Οι ευεργετικές για την υγεία ιδιότητες του πράσινου τσαγιού οφείλονται  κυρίως στις πολυφαινόλες, χημικές  ενώσεις με ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Για την ακρίβεια, η αντιοξειδωτική δράση των πολυφαινόλων  είναι μεγαλύτερη από αυτή της βιταμίνης C.

Οι πολυφαινόλες που περιέχει το πράσινο τσάι ονομάζονται κατεχίνες. Το πράσινο τσάι περιέχει έξι βασικές ενώσεις κατεχίνων, τις κατεχίνες, τις γαλλοκατεχίνες, τις επικατεχίνες, τις επιγαλλοκατεχίνες, το άλας γαλλικού οξέος (εστέρας) επικατεχίνης και το άλας γαλλικού οξέος (εστέρας) απιγαλλοκατεχίνης (ΕGCG).

Το πράσινο τσάι περιέχει επίσης αλκαλοειδή, όπως καφεΐνη, θεοβρωμίνη και θεοφυλλίνη. Τα εν λόγω αλκαλοειδή προσδίδουν στο τσάι τις διεγερτικές του ιδιότητες.

Σύμφωνα με έρευνες, οι κατεχίνες του πράσινου τσαγιού περιορίζουν την καταστρεπτική δράση της περιοδοντίτιδας, η οποία προκαλείται από τη δράση της πορφυρομόνους ουλίτιδας (Porphyromonas gingivalis). Η παθογόνος Porphyromonas gingivalis βρίσκεται στην στοματική κοιλότητα (όπου και εμπλέκεται σε διάφορες μορφές περιοδοντικών ασθενειών και παθήσεων), στο κόλον, στο γαστρεντερικό και στον αναπνευστικό σωλήνα.

V367
Δύο χορτοφαγικές κάψουλες παρέχουν: Pycnogenol 50mg, Coenzyme Q10 50mg, Ester-C 500mg, Providing:
395mg ascorbic acid (vitamin C), 48mg calcium, 4.5mg threonic acid. In a base of Green tea.

✓ Κατάλληλο για χορτοφάγους.
✓ Χωρίς προσθήκη γαλακτοκομικών, σιταριού, ζάχαρης, καλαμποκιού και σόγιας.
✓ Κατασκευάζεται χωρίς γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς.

Δύο κάψουλες ημερησίως με τροφή ή σύμφωνα με τις οδηγίες του γιατρού ή του θεραπευτή σας.

Σημαντικές Προειδοποιήσεις

✓Συμπλήρωμα διατροφής

✓Να μη γίνεται υπέρβαση της συνιστώμενης ημερήσιας χρήσης.

✓Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατο μίας ισορροπημένης δίαιτας.

✓Το προϊόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου.

✓Συμβουλευτείτε τον γιατρό ή το θεραπευτή σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας.

✓Να φυλάσσεται κάτω των 30c και μακριά από τα μικρά παιδιά.

✓Μην το χρησιμοποιείτε αν η κάψουλα-περίβλημα είναι σπασμένη.

Σχόλια (0)