Σύμπλεγμα Ψευδαργύρου | Balance Zinc Complex | 90caps
  • Σύμπλεγμα Ψευδαργύρου | Balance Zinc Complex | 90caps

Σύμπλεγμα Ψευδαργύρου | Balanced Zinc Complex | 90caps

Vegan, Kosher, Veg Caps

Κωδ. Προϊοντος: V358
29,50 €
με ΦΠΑ
Διαθέσιμο
Ποσότητα

  Πολιτική Απορρήτου

Η πολιτική προστασίας των προσωπικών δεδομένων των χρηστών και πελατών της ιστοσελίδας.

  Όροι αποστολής προϊοντων

Τα πάντα σχετικά με τους όρους αποστολής , παράδοσης και επιστροφής των προϊοντων μας

Ο ψευδάργυρος βρίσκεται σχεδόν σε κάθε κύτταρο του σώματός μας και αποτελεί συστατικό 200 και άνω ενζύμων. Για την ακρίβεια, συμμετέχει σε περισσότερες ενζυμικές αντιδράσεις από οποιαδήποτε άλλο μέταλλο. Ο μέσος ανθρώπινος οργανισμός  περιέχει 1.4 με 2.5γρ ψευδαργύρου, ο οποίος βρίσκεται αποθηκευμένος κατά 65% στους μυς, στα ερυθρά και στα λευκά αιμοσφαίρια. Υψηλές συγκεντρώσεις ψευδαργύρου υπάρχουν στα οστά, το δέρμα, τα νεφρά, το ήπαρ, το πάγκρεας, τον αμφιβληστροειδή και τον προστάτη.

Ενίσχυση του ανοσοποιητικού – Ο ψευδάργυρος συμμετέχει σχεδόν σε κάθε λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος. Συμβάλλει σημαντικά στην παραγωγή της θυμολίνης ορού (ορμόνη του θυρεοειδή αδένα). Καθώς μεγαλώνουμε, τα επίπεδα θυμολίνης μειώνονται. Η μείωση των εν λόγω ορμονών έχουν ως αποτέλεσμα  την αποδυνάμωση του ανοσοποιητικού  συστήματος.

Αντιβιοτική δράση – Ο ψευδάργυρος, όπως και η βιταμίνη C, έχουν άμεση αντιβιοτική δράση. Η δράση αυτή περιλαμβάνει  την προστασία και από το κοινό κρυολόγημα. Σύμφωνα με κλινικές δοκιμές, η πρόσληψη συμπληρώματος ψευδαργύρου σε μορφή λειχόμενου δισκίου(παστίλιας) είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση των συμπτωμάτων της ασθένειας κατά 7 ημέρες.

Αντιφλεγμονώδης – Ο ψευδάργυρος  έχει έντονη αντιοξειδωτική δράση, συμβάλλοντας σημαντικά στο σχηματισμό του ισχυρού αντιοξειδωτικού υπεροξειδίου δισμουτάσης (SOD).

Ανδρική σεξουαλική λειτουργία – Ο ψευδάργυρος συμμετέχει σχεδόν σε κάθε λειτουργία του ανδρικού αναπαραγωγικού συστήματος, όπως ο ορμονικός μεταβολισμός, η σύνθεση, η παραγωγή και η κινητικότητα του σπέρματος.

Ακμή – Σύμφωνα με πληθώρα ερευνών και κλινικών δοκιμών, ο ψευδάργυρος παρουσιάζει αποτελέσματα όμοια με αυτά της τετρακυκλίνης στην αντιμετώπιση της επιφανειακής και της βαθύτερης ακμής. Είναι απαραίτητος για την αποτελεσματική απελευθέρωση και χρήση της βιταμίνης Α από το ήπαρ. Η βιταμίνη Α αποτελεί θρεπτικό συστατικό εξαιρετικά ευεργετικό σε περιπτώσεις αντιμετώπισης της ακμής.

Νόσος αλτσχάϊμερ -  Η έλλειψη ψευδαργύρου αποτελεί μία από τις πλέον συνηθισμένες  ελλείψεις θρεπτικών συστατικών στους υπερήλικες. Αποτελεί μάλιστα σημαντικό παράγοντα ανάπτυξης της νόσου αλτσχάϊμερ. Η σημαντικού βαθμού έλλειψη ψευδαργύρου από τον ανθρώπινο οργανισμό έχει ως αποτέλεσμα την καταστροφή των νευρικών κυττάρων και την δυσλειτουργία του συνόλου του νευρικού συστήματος. Σε άτομα που πάσχουν από αλτσχάϊμερ, τα επίπεδα ψευδαργύρου στον εγκέφαλο και το εγκεφαλονωτιαίο υγρό  είναι εξαιρετικά χαμηλά.

Ο ρόλος του χαλκού

Ο χαλκός περιέχεται στο παρόν σκεύασμα, επειδή ο ψευδάργυρος είναι πιθανόν να εξουδετερώσει τα επίπεδα χαλκού  στον οργανισμό, εάν δεν τηρηθούν οι απαιτούμενες αναλογίες των δύο συστατικών (σχεδόν 10:1 ). Έχει αποδειχθεί ότι η σχετική ή απόλυτη ανεπάρκεια χαλκού  και η αυξημένη αναλογία ψευδαργύρου έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση της χοληστερόλης στο αίμα, βλάβες του μυοκαρδίου και των αρτηριών και αυξημένα ποσοστά θνησιμότητας.

Ο χαλκός συμμετέχει επίσης στο σχηματισμό του υπεροξειδίου δυσμουτάσης (SOD) μαζί με το ψευδάργυρο. Παράλληλα, η έλλειψη χαλκού προκαλεί σιδηροπενική αναιμία, καθώς ο χαλκός είναι απαραίτητος για την απορρόφηση και χρήση του σιδήρου από τον οργανισμό. Επίσης, ο χαλκός αποτελεί σημαντικό στοιχείο για την ενεργοποίηση ενός ενζύμου, την οξειδάση της λυσύλης, η οποία είναι απαραίτητη στον σχηματισμό της ελαστίνης και του κολλαγόνου, στοιχείων ζωτικής σημασίας για την υγεία των μαλλιών, του δέρματος, των οστών, των αιμοφόρων αγγείων και των αρθρώσεων.

Ο ρόλος της βιταμίνης Α

Η βιταμίνη Α προστίθεται στη συνταγή με σκοπό την ενίσχυση της συνεργίας-αλληλεπίδραση των στοιχείων και την τόνωση του ανοσοποιητικού συστήματος, της όρασης και την υγεία του δέρματος .

Πιθανή εφαρμογή/Ενδείξεις: Δερματικά προβλήματα: ακμή, έκζεμα, ψωρίαση. Μετεγχειρητική θεραπεία, μολύνσεις από ιούς, προστάτη, προστασία των οστών-οστεοπόρωση. Ενίσχυση των αισθήσεων (όραση, ακοή, γεύση, όσφρηση), υπογλυκαιμία, εκφυλισμός του αμφιβληστροειδούς, ανορεξία, αλκοολισμός, μετατραυματική θεραπεία, αποκατάσταση εγκαυμάτων, χαμηλά επίπεδα οξέων στομάχου, παγκρεατική ανεπάρκεια, χρήση αντισυλληπτικών χαπιών.

Χρήσιμοι συνδυασμοί: Για την αντιμετώπιση του προεμμηνορυσιακού συνδρόμου λαμβάνετε το παρόν σκεύασμα σε συνδυασμό με απαραίτητα λιπαρά οξέα, Dong Quai και βιταμίνες του συμπλέγματος Β.

Για τον προστάτη συνδυάστε με Saw Palmento και άλλα αντιοξειδωτικά.

Ο ψευδάργυρος, ο χαλκός, τα απαραίτητα λιπαρά οξέα, το γαϊδουράγκαθο και η σπιρουλίνα συμβάλλουν στην αποτοξίνωση και την δερματική υγεία.

V358
Μία χορτοφαγική κάψουλα παρέχει: Zinc (picolinate) 15mg, Copper (citrate) 1mg, Natural beta carotene/carotenoid mix 900ug. In a base of alfalfa, spirulina & bilberry.

✓ Κατάλληλο για χορτοφάγους και βιγκάνς.
✓ Χωρίς προσθήκη γαλακτοκομικών, σιταριού, ζάχαρης, καλαμποκιού και σόγιας.
✓ Κατασκευάζεται χωρίς γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς.
Μία έως τρεις κάψουλες ημερησίως με τροφή ή σύμφωνα με τις οδηγίες του γιατρού ή του θεραπευτή σας.

Αντενδείξεις: Οι υψηλές δόσεις ψευδαργύρου αποδυναμώνουν το ανοσοποιητικό σύστημα. Δεν συνιστάται η ημερήσια πρόσληψη άνω των 150mg για διάστημα μεγαλύτερο της μίας εβδομάδος.

Αλληλεπιδράσεις: Ο ψευδάργυρος δεν αλληλεπιδρά αρνητικά με καμία φαρμακευτική ουσία. Για καλύτερη απορρόφηση  μη λαμβάνεται το ψευδάργυρο παράλληλα με φυτικές ίνες.

Σημαντικές Προειδοποιήσεις

✓Συμπλήρωμα διατροφής

✓Να μη γίνεται υπέρβαση της συνιστώμενης ημερήσιας χρήσης.

✓Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατο μίας ισορροπημένης δίαιτας.

✓Το προϊόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου.

✓Συμβουλευτείτε τον γιατρό ή το θεραπευτή σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας.

✓Να φυλάσσεται κάτω των 30c και μακριά από τα μικρά παιδιά.

✓Μην το χρησιμοποιείτε αν η κάψουλα-περίβλημα είναι σπασμένη.

Σχόλια (0)