Βρομελίνη | Bromelain | 500mg 30caps
  • Βρομελίνη | Bromelain | 500mg 30caps

Βρομελίνη | Bromelain | 500mg | 30caps

Vegan, Kosher, Veg Caps

Κωδ. Προϊοντος: V475
16,00 €
με ΦΠΑ
Διαθέσιμο
Ποσότητα

  Πολιτική Απορρήτου

Η πολιτική προστασίας των προσωπικών δεδομένων των χρηστών και πελατών της ιστοσελίδας.

  Όροι αποστολής προϊοντων

Τα πάντα σχετικά με τους όρους αποστολής , παράδοσης και επιστροφής των προϊοντων μας

Ο ανανάς χρησιμοποιείται ως θεραπευτικό/φαρμακευτικό φυτό σε πολλούς πολιτισμούς, ενώ η χημική σύσταση της βρομελίνης είναι γνωστή από το 1876. Η βρομελίνη καθιερώθηκε ως θεραπευτικό συστατικό το 1957, όταν ο Heinicke ανακάλυψε υψηλές συγκεντρώσεις βρομελίνης στον ανανά. Η βρομελίνη αποτελεί ένα από μια ομάδα θειούχων πρωτεολυτικών ενζύμων (ένζυμα που διασπούν την πρωτεΐνη). Είναι επίσης γνωστή για την αντιφλεγμονώδη δράση της και την ιδιότητά της να καταπολεμά και να ανακουφίζει τις μολύνσεις του άνω αναπνευστικού.

Αντιφλεγμονώδης: Η βρομελίνη συμβάλλει στην επούλωση πληγών και στην αποκατάσταση τραυματισμών, όπως το στραμπούλιγμα, το διάστρεμμα, οι μώλωπες, οι μυϊκές βλάβες και πόνοι, το πρήξιμο και οι αθλητικές κακώσεις. Σύμφωνα με μελέτες, έχει αποδειχθεί ότι η βρομελίνη μειώνει δραματικά το μετεγχειρητικό πρήξιμο, κυρίως λόγω της περιεκτικότητάς της σε φιβρίνη/ινήνη (fibrin), η οποία έχει την τάση να ξεχωρίζει την περιοχή της φλεγμονής, με αποτέλεσμα  να μπλοκάρει τα αιμοφόρα αγγεία  και να προκαλεί κατακράτηση στους ιστούς και οίδημα.

Ιγμορίτιδα/βρογχίτιδα: Η βρομελίνη δρα εξαιρετικά ευεργετικά σε περιπτώσεις ιγμορίτιδας, κυρίως λόγω των αντιφλεγμονωδών ιδιοτήτων της. Σύμφωνα με έρευνες, το 87% των ασθενών, που δέχθηκαν θεραπεία χορήγησης βρομελίνης, είχαν καλά έως και εξαιρετικά αποτελέσματα στην καταπολέμηση των συμπτωμάτων της ασθένειας.

Σε περιπτώσεις βρογχίτιδας, η βρομελίνη παρουσιάζει σπασμολυτικές (καταστέλλει το βήχα) και βλεννολυτικές ιδιότητες. Επίσης, έχει παρατηρηθεί σημαντική βελτίωση και στους πνεύμονες, κυρίως λόγω της ιδιότητας της να υγροποιεί και να αποβάλλει τις βρογχικές εκκρίσεις (απόχρεμψη).

Ενίσχυση του πεπτικού συστήματος: Η βρομελίνη χρησιμοποιείται επιτυχώς ως πεπτικό ένζυμο μετά από παγκρεατομή σε περιπτώσεις παγκρεατικής ανεπάρκειας και άλλες παθήσεις των εντέρων. Εξαιτίας του ph της, η βρομελίνη παρουσιάζει εξαιρετική δράση τόσο στο στομάχι όσο και στο λεπτό έντερο. Έχει επίσης αποδειχθεί ότι αντικαθιστά επαρκώς την πεψίνη και την τρυψίνη  σε περιπτώσεις ανεπάρκειας.

Παράλληλα, η βρομελίνη έχει θεραπευτική δράση στο γαστρικό έλκος. Σύμφωνα με εκτεταμένες μελέτες για την επίδραση της βρομελίνης στη γαστρική βλέννη, αποδείχθηκε ότι η βρομελίνη αυξάνει την πρόσληψη θείου κατά 50% και γλυκοζαμίνης κατά 30-90%, συμβάλλοντας έτσι στην αποκατάσταση της γαστρικής βλέννης  και την αντιμετώπιση του έλκους.

Αντιβιοτική: Η βρομελίνη παρουσιάζει εξαιρετικές αντιβιοτικές ιδιότητες, ενώ παράλληλα ενισχύει την δράση των συμβατικών αντιβιοτικών σκευασμάτων.

Ενίσχυση του καρδιαγγειακού: Αποτελεί φυσικό διαλύτη του αίματος, ενισχύοντας την ομαλή ροή του. Σε αυτή της την ιδιότητα οφείλονται, σύμφωνα με κλινικές δοκιμές, και τα θετικά αποτελέσματα της βρομελίνης στην αντιμετώπιση των συμπτωμάτων της στηθάγχης και της θρομβοφλεβίτιδας.

Παράλληλα, η βρομελίνη  έχει την ιδιότητα να διαλύει την αρτηριοσκληρωτική (αθηρωματική) πλάκα, ενώ ενισχύει την διαπερατότητα των αγγείων επιτρέποντας στο οξυγόνο και τα θρεπτικά συστατικά να εισχωρήσουν και αυξάνοντας τη ροή του αίματος.

Πιθανή εφαρμογή/Ενδείξεις: Φλεγμονή, αρθρίτιδα, μώλωπες, αθλητικές κακώσεις, τραύμα, ανακούφιση του πόνου, ενίσχυση της πέψης, σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα, μολύνσεις, ιγμορίτιδα, τενοντίτιδα, βρογχίτιδα, άσθμα, περίσσεια παραγωγή βλέννας.

Η ινολυτική ιδιότητα της βρομελίνης αποδεικνύεται εξαιρετικά αποτελεσματική στην αντιμετώπιση της φλεβίτιδας και άλλων διαταραχών του κυκλοφορικού συστήματος.

Χρήσιμοι συνδυασμοί: ιγμορίτιδα – Oregon grape root, σύμπλεγμα κερκιτίνης, εστέρας C, σκόρδο.

V475
Μία χορτοφαγική κάψουλα παρέχει: Bromelain 2000 GDU/gram 500mg.

✓ Κατάλληλο για χορτοφάγους και βίγκανς.
✓ Χωρίς προσθήκη γαλακτοκομικών, σιταριού, ζάχαρης, καλαμποκιού και σόγιας.
✓ Κατασκευάζεται χωρίς γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς.

Μία έως τρεις κάψουλες ημερησίως με τροφή ή σύμφωνα με τις οδηγίες του γιατρού ή του θεραπευτή σας.

Όταν η βρομελίνη λαμβάνεται αμέσως μετά το γεύμα, δρα ως ενισχυτικό της πέψης. Για την αντιμετώπιση άλλων παθήσεων συνιστάται η πρόσληψη της βρομελίνης αρκετή ώρα πριν ή μετά τα γεύματα.

Πολλοί επιστημονικοί όροι έχουν χρησιμοποιηθεί κατά καιρούς για την περιγραφή των ιδιοτήτων της βρομελίνης. Οι επικρατέστεροι είναι οι μονάδες (R.U), οι μονάδες (G.D.U.) και οι μονάδες (M.C.U.). Σύμφωνα με αυτές, 1 γραμμάριο βρομελίνης έχει θεσπιστεί στα 2000MCU, το οποίο ισοδυναμεί με 1200GDU ή 8 γραμμάρια με 100,000R.U.     

Η βρομελίνη θεωρείται μη τοξική και χωρίς παρενέργειες. Επομένως, μπορεί να χορηγηθεί ασφαλώς σε δόσεις 200 με 2000mg ημερησίως για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Η βρομελίνη είναι αποτελεσματική και στην μικρή δόση των 160mg/ημερησίως. Ωστόσο, οι ερευνητές συμφωνούν ότι η βρομελίνη παρουσιάζει θεαματικότερα αποτελέσματα σε δόσεις άνω των 500mg ημερησίως, ενώ όσο αυξάνεται η δόση, τόσο μεγαλύτερη η αποτελεσματικότητα της βρομελίνης.

Δεν έχουν παρατηρηθεί παρενέργειες σε κλινικές δοκιμές πάνω σε ανθρώπους. Ωστόσο, με τη πρόσληψη βρομελίνης έχει αναφερθεί αύξηση του καρδιακού ρυθμού.

Αντενδείξεις: Όπως όλα τα συστατικά των τροφίμων, ένα μικρό μέρος του πληθυσμού, ιδιαιτέρως όσοι παρουσιάζουν ευαισθησία στη βρώση του ανανά, είναι πιθανό να παρουσιάσουν ευαισθησία και στο διατροφικό συμπλήρωμα βρομελίνης.

Αλληλεπιδράσεις: Δεν υπάρχουν έρευνες για την αλληλεπίδραση της βρομελίνης με τα αιμολυτικά φαρμακευτικά σκευάσματα, γι'αυτό θα πρέπει να αποφεύγεται η πρόσληψη συμπληρωμάτων βρομελίνης από άτομα που λαμβάνουν φαρμακευτικά αγωγή με αιμολυτικά, για να αποφευχθούν φαινόμενα εκτεταμένης αιμορραγίας.

Σημαντικές Προειδοποιήσεις

✓Συμπλήρωμα διατροφής

✓Να μη γίνεται υπέρβαση της συνιστώμενης ημερήσιας χρήσης.

✓Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατο μίας ισορροπημένης δίαιτας.

✓Το προϊόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου.

✓Συμβουλευτείτε τον γιατρό ή το θεραπευτή σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας.

✓Να φυλάσσεται κάτω των 30c και μακριά από τα μικρά παιδιά.

✓Μην το χρησιμοποιείτε αν η κάψουλα-περίβλημα είναι σπασμένη.

Σχόλια (0)