Organic & Vegan Chyavanaprash | Βιολογικό Τσαϊβαναπρας | 250gr
 • Organic & Vegan Chyavanaprash | Βιολογικό Τσαϊβαναπρας | 250gr
 • Organic & Vegan Chyavanaprash | Βιολογικό Τσαϊβαναπρας | 250gr
 • Organic & Vegan Chyavanaprash | Βιολογικό Τσαϊβαναπρας | 250gr

Organic & Vegan Chyavanaprash | Βιολογικό Τσαϊβαναπρας | 250gr

Organic & Vegan

Κωδ. Προϊοντος: B198
28,50 €
με ΦΠΑ
Διαθέσιμο
Ποσότητα

  Πολιτική Απορρήτου

Η πολιτική προστασίας των προσωπικών δεδομένων των χρηστών και πελατών της ιστοσελίδας.

  Όροι αποστολής προϊοντων

Τα πάντα σχετικά με τους όρους αποστολής , παράδοσης και επιστροφής των προϊοντων μας

Η Chyavanaprash (τσαϊβαναπρας) αποτελεί μια εξαιρετικά θρεπτική μαρμελάδα, που χρησιμοποιείται εδώ και χιλιάδες χρόνια στην Αγιουρβέδα, καθώς προσφέρει πληθώρα ευεργετικών συστατικών για την ανθρώπινη υγεία.

Στη σανσκριτική γλώσσα ο όρος «prash» αναφέρεται σε μια ιδιαιτέρα παρασκευασμένη τροφή. Λέγεται ότι δυο αρχαίοι σοφοί της Αγιουρβέδα επινόησαν αυτήν τη συγκεκριμένη συνταγή προκειμένου να επαναφέρουν τη νεότητα του ηλικιωμένου σοφού Chyawan. Έτσι προέκυψε και το όνομα Chyawanprash. Με τη μεταφορά του ονόματος από τα σανσκριτικά στα αγγλικά προέκυψαν πολλές παραλλαγές του, όπως chyavanaprash, chyavanaprasan και chyavanaprjasha.

Το Botanica προσφέρει την εν λόγω παρασκευή με την ονομασία Chyavanaprash.

Η Chyavanaprash αποτελεί μια παραδοσιακή μαρμελάδα βοτάνων της αγιουρβέδα με βάση το amalaki, ένα φρούτο πλούσιο σε αντιοξειδωτικά. Τονώνει, θρέφει και ενδυναμώνει το σώμα, παρέχοντας ενέργεια, ζωτικότητα και ισχυρό ανοσοποιητικό.

 • Αναζωογονεί όλους τους ιστούς του σώματος.
 • Προσδίδει γενικότερη δύναμη, ενέργεια και αντοχή
 • Ενισχύει τη μυϊκή μάζα
 • «Χτίζει» ojas, ενισχύει την υγιή αντίσταση του ανοσοποιητικού και τη νεότητα.
 • Συμβάλλει στην υγιή λειτουργία της καρδιάς και του αναπνευστικού συστήματος.
 • Τονώνει το αναπαραγωγικό σύστημα
 • Ηρεμεί την agni (πεπτική φλόγα)
 • Υποστηρίζει τη διαδικασία αποβολήςτων τοξινών
 • Ενισχύει τη λειτουργία του ουροποιητικού συστήματος

Σε έναν οργανισμό με ισχυρό πεπτικό σύστημα, «χτίζει» δύναμη και μάζα χωρίς να ερεθίζει τη kapha. Μάλιστα, η chyavanaprash ηρεμεί την vata, την pitta και την kapha, καθώς θεωρείται rasayana (αναζωογονητικό) για όλους τους ιστούς του σώματος. Επίσης, συμβάλλει στην υγιή διαδικασία της γήρανσης και ενισχύει την υγεία, την ευφυΐα και τη μνήμη. Παράλληλα, τονώνει την καρδιά και έχει ευεργετική επίδραση στο πεπτικό,το ουροποιητικό, το αναπνευστικό και το αναπαραγωγικό σύστημα.

Κατάσταση υγείας: έλλειψη ζωτικότητας, έλλειψη ενέργειας, αδύναμο ανοσοποιητικό και αναπαραγωγικό σύστημα

Τρόπος δράσης: η Chyavanaprash αποτελεί ένα θρεπτικό, αναζωογονητικό και τονωτικό σκεύασμα που ενδυναμώνει ολόκληρο το σώμα, το μυαλό και ιδιαιτέρως το αναπαραγωγικό σύστημα. Προσδίδει ενέργεια, ενισχύει το ανοσοποιητικό και παρέχει σημαντική αντιοξειδωτική προστασία στα κύτταρα. Κατάλληλο για όλη την οικογένεια.

Χαρακτηριστικό πλεονέκτημα: εύπεπτος συνδυασμός βιολογικών φυτοθρεπτικών συστατικών.

 • Παρέχει θρέψη και ζωτικότητα σε όλο το σώμα.
 • Καθιερωμένο στο χρόνο ως ένα κορυφαίο αναζωογονητικό σκεύασμα.
 • Γνωστό για την ιδιότητα του να δυναμώνει και να προστατεύει τον οργανισμό.

Η μαρμελάδα Chyavanaprash έχει ως βάση το φρούτο amalaki (emplica officinalis) και περιέχει επίσης πολλά άλλα βότανα. Το amalaki, επίσης γνωστό και ως amla, φημίζεται για την πλούσια αντιοξειδωτική του δράση και την περιεκτικότητα του σε βιταμίνη C. Πολύ σημαντικό είναι επίσης ότι το amalaki περιέχει και τανίνες παράλληλα με βιταμίνη C, οι οποίες συμβάλλουν στη διατήρηση της βιταμίνης ακόμα και κατά τη διάρκεια της επεξεργασίας του φρούτου, γεγονός εξαιρετικά χρήσιμο για την παρασκευή του chyavanaprash.

Ο συνδυασμός του amla με τα τονωτικά βότανα ashwagandha, shatavari, haritaki και guduchi δρουν από κοινού ως αναζωογονητικά προσαρμογόνα στοιχεία, προκειμένου να ενισχύσουν την ικανότητα αντίστασης του οργανισμού στο καταβολικό στρες. Παράλληλα, προστατεύουν το ανοσοποιητικό σύστημα και συμβάλλουν στην παραγωγή της αιμογλοβίνης και των ερυθρών αιμοσφαιρίων.

Αποτελεί επίσης ένα εξαιρετικό συμπλήρωμα κατά τη φάση της ανάρρωσης από ασθένειες. Η πεπτική φωτιά των φλογερών μπαχαρικών (μακροπίπερο, κάρδαμο, πιπερόριζα) συμβάλλει στην απορρόφηση των συστατικών, ενισχύοντας τις τονωτικές ιδιότητες των βοτάνων, ενδυναμώνοντας τους μύες, θρέφοντας τους πνεύμονες, επαναφέροντας το ροδαλό χρώμα στα μάγουλα και βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής γενικότερα.

Το Gokshura, το Purnanava και το Shatavari αποτελούν φυσικά βότανα ενδυνάμωσης και τόνωσης του αναπαραγωγικού συστήματος, καθώς ενισχύουν τη χαμηλή λίμπιντο και τη σεξουαλική αδυναμία.

Το jaggery παράγεται από φρέσκο χυμό ζαχαροκάλαμου, από το οποίο έχουν απομακρυνθεί τα υγρά με τη διαδικασία του βρασμού και της εξάτμισης. Παρόλο που πρόκειται για το ίδιο φυτό απ’ όπου προέρχεται και η ζάχαρη, αποτελεί ένα εντελώς διαφορετικό προϊόν με 50 φορές περισσότερα μέταλλα από τη ζάχαρη. Είναι πλούσιο σε μεταλλικά άλατα, φώσφορο, ασβέστιο, μαγνήσιο, κάλιο και σίδηρο. Σύμφωνα με τον Asthamga Hridayam «το jaggery περιέχει γλυκές ιδιότητες, ελέγχει τα συστήματα vata και pitta, ρυθμίζει την κυκλοφορία του αίματος και ενισχύει την εσωτερική δύναμη του σώματος.

Πότε να πάρω Chyavanaprash?

Κατά την αγιουρβέδα η chyavanaprash προτείνεται να λαμβάνεται κατά τις πρωινές ώρες ή μερικές φορές πρωί και βράδυ. Για την ενίσχυση του οργανισμού, του ανοσοποιητικού συστήματος και την υποστήριξη των φυσικών συστημάτων του σώματος, κυρίως μετά από περιόδους έντονου στρες ή ασθένειας, ενδείκνυται η μακροχρόνια κατανάλωση chyavanaprash. Ειδάλλως, είναι προτιμότερο να καταναλώνεται εποχιακά ως τονωτικό κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Μπορείτε να το συνδυάσετε με Ghee για τα απαραίτητα λιπαρά οξέα που χρειάζεται ο οργανισμός.

Ενέργεια σύμφωνα με την Αγιουρβέδα

 • Γεύση: γλυκιά, στυφή, πικάντικη, πικρή, έντονη
 • Θερμοκρασία: ζεστή
 • Επίδραση: εξισορροπεί και τα τρία doshas
 • Ενεργειακή δράση: θρεπτική

Είναι τα συστατικά οργανικής καλλιέργειας (βιολογικά);

Πρόκειται για μία πολύ σημαντική παράμετρο, όταν πρόκειται να επιλέξει κανείς ένα σκεύασμα. Όταν λοιπόν το σκεύασμα βοτάνων περιέχει γενετικά τροποποιημένα συστατικά ή τοξικά κατάλοιπα από τα χημικά λιπάσματα, η ουσία που προοριζόταν για την θρέψη και την ενίσχυση της υγείας μας, μπορεί να αποβεί επιβλαβής. Η αγορά οργανικών σκευασμάτων αποτελεί τον καλύτερο τρόπο για να προστατέψει κανείς το σώμα του από τις επικίνδυνες τοξίνες.

B198
100% βιολογικής καλλιέργειας συστατικά /
100% organic ingredients: jaggery, coconut 9%, Amla fruit 5.4%, Cardamon pods 1.2%, Long Pepper fruit, Ashwagandha root, Haritaki fruit, Vasaka leaf/root, Kantakari plant, Gokshura fruit, Punarnava plant, Sati rhizomes, Vidari root, Guduchi stem, Musta rhizomes, Shatavari root, Bilva root/stem bark. Made in India.
✓Suitable for vegans & vegetarians.
✓Made without genetically modified organisms.Οδηγίες: λαμβάνετε 1-2 κουταλάκια του γλυκού ημερησίως ως έχει ή διαλυμένο σε νερό για ένα χλιαρό και νόστιμο ρόφημα. Μπορείτε επίσης να το αναμίξετε σε ζεστό γάλα της επιλογής σας ή τσάι βοτάνων. Απλώστε το στο ψωμί σαν μαρμελάδα ή αναμίξτε το σε χυλό. Είναι ένα υπέροχο προϊόν και για παιδιά 5-12 ετών. Μπορούν να λαμβάνουνμισό κουταλάκι του γλυκού 2 φορές ημερησίως.

Η Chyavanaprash έχει μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα όταν καταναλώνεται καθημερινά.Σχόλια (0)