ΝΑC+ | 60caps
  • ΝΑC+ | 60caps

N-ακετυλοκυστεϊνη | ΝΑC+ | 60caps

Vegetarian, Veg Caps

Κωδ. Προϊοντος: V374
31,50 €
με ΦΠΑ
Διαθέσιμο
Ποσότητα

  Πολιτική Απορρήτου

Η πολιτική προστασίας των προσωπικών δεδομένων των χρηστών και πελατών της ιστοσελίδας.

  Όροι αποστολής προϊοντων

Τα πάντα σχετικά με τους όρους αποστολής , παράδοσης και επιστροφής των προϊοντων μας

Η Ν-ακετυλοκυστεϊνη (NAC) αποτελεί τον πρόδρομο των αμινοξέων λ-κυστεϊνη και αναχθεν γλουτοθείο(GSH). Ιστορικά, χρησιμοποιείται ως βλεννολυτικό σε χρόνιες ασθένειες του αναπνευστικού, όπως επίσης και ως αντίδοτο για την τοξίνωση του ήπατος οφειλόμενη σε κατάχρηση φαρμάκων (παρακεταμόλη). Προσφάτως, έρευνες απέδειξαν ότι η NAC αποτελεί ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό και ένα πιθανό θεραπευτικό στοιχείο στην αντιμετώπιση της παθολογικής μορφής του τζόγου, του εθισμού στα ναρκωτικά, των καρδιαγγειακών νοσημάτων, της τοξίνωσης του οργανισμού από βαρέα μέταλλα και άλλες ασθένειες, που χαρακτηρίζονται από την καταστρεπτική δράση των ελευθέρων ριζών. Παράλληλα, έχει αποδειχθεί ότι η NAC συμβάλλει στην αντιμετώπιση της γρίπης, του συνδρόμου Sjorgen, της ηπατίτιδας C και της επιληψίας.

Το σκεύασμα NAC+  της Viridian συμβάλλει στην αντιμετώπιση των παραπάνω ασθενειών και επιπροσθέτως έχει σχεδιαστεί ειδικά για να στοχεύσει τον τομέα της αυτοπεποίθησης, της θέλησης, της λαιμαργίας, του εθισμού, των παθών, της εξάρτησης, της παρορμητικής συμπεριφοράς και συγχρόνως να παράσχει θρεπτική και βοτανική υποστήριξη για την καλύτερη αντιμετώπιση των συμπτωμάτων. Το παρόν σκεύασμα υποστηρίζει επίσης  ουσιαστικά και βασικά την αποτοξίνωση του ήπατος και την ρύθμιση της γλυκαιμίας.

Nac και εθισμός – Η αποτελεσματικότητα του NAC οφείλεται κυρίως στην ιδιότητά του να ενεργοποιεί τη σύνθεση του γλουτοθείου, να ενισχύει τη δραστηριότητα του γλουτοθείου –S-τρανσφεράση, να υποστηρίζει την αποτοξίνωση του ήπατος αποτρέποντας την ξενοβιοτική βιομετάλαξη, και να καταπολεμά αποτελεσματικά τη δράση των ελευθέρων ριζών. Σύμφωνα με προκλινικές μελέτες, τα επίπεδα γλουτοθείου στο εσωτερικό του επικλινούς πυρήνα συμβάλλουν στην ανάπτυξη της συμπεριφοράς ανάγκης επιβεβαίωσης (Kalivas and Volkow 2005: Mc Farland et al.2003). Ο επικλινής πυρήνας αποτελεί μία ομάδα νευρώνων μέσα στον προσθεγκέφαλο. Θεωρείται ότι διαδραματίζει σημαίνοντα ρόλο στα συναισθήματα ανάγκης επιβεβαίωσης, ευχαρίστησης-γέλιου, φόβου και εθισμού. Αποκαθιστώντας την εξωκυτταρική συγκέντρωση γλουταμινικού οξέος/γλουταμικά στον επικλινή πυρήνα εμποδίζεται η ανάπτυξη παρορμητικής συμπεριφοράς και περιορίζονται οι λαιμαργίες και τα πάθη. Μελέτες που αφορούν την εξάρτηση από την κοκαΐνη, αναφέρουν ότι η NAC αυξάνει τα εξωκυτταρικά επίπεδα γλουταμινικού οξέος  και μειώνει τη συναπτική απελευθέρωση της. Έρευνες από το 2007 αποκαλύπτουν επιπλέον στοιχεία για τη επιρροή της NAC  στους υποδοχείς των γλουταμικών. Τα παραπάνω αποδείχθηκαν  κατά τη διάρκεια μίας εξαιρετικά ενδιαφέρουσας μελέτης για την επίδραση της NAC στην παθολογική μορφή του τζόγου (Grant, 2007). Σύμφωνα με την εν λόγω μελέτη, η πρόσληψη συμπληρώματος NAC (1200-1500mg ημερησίως) είχε ως αποτέλεσμα την καταπολέμηση του πάθους του τζόγου. Επομένως, καταλήγουμε στην υπόθεση ότι η παρορμητική συμπεριφορά αναζήτησης επιβράβευσης (ανάγκη επιβεβαίωσης) και ο εθισμός είναι δυνατό να αντιμετωπιστούν σε κάποια βασικά σημεία τους μέσω φαρμακευτικής αγωγής.

Λ-γλουταμίνη – Αποτελεί ένα από τα τρία βασικά αμινοξέα που συμβάλλουν στην σύνθεση του γλουτοθείου. Το γλουτοθείο αποτελεί ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό και αποτοξινωτικό του ήπατος, το οποίο αποτελείται από γλουταμικό οξύ, κυστεϊνη και γλυσίνη. Μελέτες, οι οποίες επιβεβαιώθηκαν με έρευνες και κλινικές δοκιμές σε πάσχοντες, αποδεικνύουν ότι η πρόσληψη συμπληρώματος γλουταμίνης  μειώνει την κατανάλωση αλκοόλ. Η γλουταμίνη μετατρέπεται σε γλουταμικό οξύ στον εγκέφαλο. Ως βασικός νευροδιαβιβαστής συμβάλλει στην βελτίωση της λειτουργίας του πνεύματος και των αντανακλαστικών, ενώ δρα παράλληλα ως ήπιο αντικαταθλιπτικό.

Κανέλα – Έρευνες αποδεικνύουν ότι η κανέλλα συμβάλλει στην ρύθμιση της γλυκαιμίας και  της ινσουλίνης. Παράλληλα με το χρώμιο, η κανέλλα ενισχύει το γλυκαιμίκό έλεγχο, σταθεροποιεί την διάθεση και καταπολεμά τα πάθη και την ανάγκη «διεγερτικών».

Χρώμιο - Είναι αποτελεσματικό τόσο σε  περιπτώσεις υπογλυκαιμίας, όσο  και σε περιπτώσεις υπεργλυκαιμίας. Το χρώμιο συνεργάζεται με την ινσουλίνη για την πρόσληψη της γλυκόζης στα κύτταρα. Χωρίς την παρουσία χρωμίου, η δράση της ινσουλίνης καταστέλλεται και τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα αυξάνονται. Η πρόσληψη συμπληρωμάτων χρωμίου περιορίζει την επιθυμία για υδατάνθρακες και σταθεροποιεί τη διάθεση σε όσους παρουσιάζουν συμπτώματα κατάθλιψης (Doherty JC, 2005).

Πιθανή εφαρμογή/Ενδείξεις: Εθισμός – παθολογικός τζόγος, ναρκωτικά, αλκοολισμός, τροφικές διαταραχές και παρόμοιες παθήσεις που σχετίζονται με συμπεριφορά αναζήτησης επιβράβευσης-επιβεβαίωσης. Η NAC αποτελεί ισχυρό θρεπτικό συστατικό και μέσο αποτοξίνωσης του ήπατος. Δρα επίσης βλεννολυτικά αντιμετωπίζοντας την υπερβολικά βλέννα και τα συμπτώματα καταρροής, ρινίτιδας, βρογχίτιδας. Καθώς μειώνει την ομοκυστείνη και τις λιποπρωτείνες, συμβάλλει σημαντικά στην βελτίωση της υγείας της καρδιάς. Η NAC είναι επίσης αποτελεσματική σε περιπτώσεις δηλητηρίασης του οργανισμού από βαρέα μέταλλα, όπως ο χρυσός, το ασήμι, ο υδράργυρος, ο χαλκός, ο μόλυβδος και το αρσένιο

Χρήσιμοι συνδυασμοί: Εθισμός – Rhodiola rosea (ρύθμιση του στρες), Λινέλαιο (παροχή απαραίτητων λιπαρών οξέων για τη σύνθεση  νευροδιαβιβαστών), φυτοθρεπτικά συστατικά (ψευδάργυρος, βιταμίνες του συμπλέγματος Β και αντιοξειδωτικά, τα οποία επίσης εμπλέκονται στη σύνθεση των νευροδιαβιβαστών και των ορμονών).

V374
Δύο χορτοφαγικές κάψουλες παρέχουν: N-Acetyl L-Cysteine(NAC)  800mg, L-Glutamine 200mg, Cinnamon Extract (30:1) 60mg, Chromium (chloride) 400ug. In a base of alfalfa, spirulina and bilberry.

✓ Κατάλληλο για χορτοφάγους.
✓ Χωρίς προσθήκη γαλακτοκομικών, σιταριού, ζάχαρης, καλαμποκιού και σόγιας.
✓ Κατασκευάζεται χωρίς γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς.
Δύο έως τέσσερις ημερησίως με τροφή ή σύμφωνα με τις οδηγίες του γιατρού ή του θεραπευτή σας.

Αντενδείξεις: Αντενδείκνυται σε όσους πάσχουν  από  πεπτικό  έλκος. Δεν συνιστάται η χρήση του κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και της γαλουχίας.

Αλληλεπιδράσεις: Δεν συνιστάται η χρήση σε συνδυασμό με αντιρετροϊκά, φάρμακα για την αντιμετώπιση της καούρας, χημειοθεραπείας, νιτρογλυκερίνη (για τα αιμοφόρα αγγεία).


Ασφάλεια: Η χρήση της NAC είναι γενικότερα ασφαλής και γίνεται καλά ανεκτή από τον ανθρώπινο οργανισμό ακόμα και σε υψηλές δόσεις. Έχουν αναφερθεί παρενέργειες, όπως ναυτία, τάση προς εμετό, αναγούλα, πονοκέφαλος, ξηρότητα στόματος, ζαλάδα, κοιλιακός πόνος. Ωστόσο οι παρενέργειες αυτές είναι σπάνιες.

Σημαντικές Προειδοποιήσεις

✓Συμπλήρωμα διατροφής

✓Να μη γίνεται υπέρβαση της συνιστώμενης ημερήσιας χρήσης.

✓Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατο μίας ισορροπημένης δίαιτας.

✓Το προϊόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου.

✓Συμβουλευτείτε τον γιατρό ή το θεραπευτή σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας.

✓Να φυλάσσεται κάτω των 30c και μακριά από τα μικρά παιδιά.

✓Μην το χρησιμοποιείτε αν η κάψουλα-περίβλημα είναι σπασμένη.

Σχόλια (0)