Αγριο Ραπανάκι & Σκόρδο Σύμπλεγμα | Horseradish & Garlic Complex | 30 caps
  • Αγριο Ραπανάκι & Σκόρδο Σύμπλεγμα | Horseradish & Garlic Complex | 30 caps

Αγριο Ραπανάκι & Σκόρδο Σύμπλεγμα | Horseradish & Garlic Complex | 30 caps

Vegan, Veg Caps

Κωδ. Προϊοντος: V351
17,00 €
με ΦΠΑ
Διαθέσιμο
Ποσότητα

  Πολιτική Απορρήτου

Η πολιτική προστασίας των προσωπικών δεδομένων των χρηστών και πελατών της ιστοσελίδας.

  Όροι αποστολής προϊοντων

Τα πάντα σχετικά με τους όρους αποστολής , παράδοσης και επιστροφής των προϊοντων μας

       Το ραπανάκι (ArmotaciaRusticana) και το σκόρδο (AlliumSativum) χρησιμοποιούνταν ως φυσικά θεραπευτικά ενάντια στις μολύνσεις, αιώνες προτού γίνουν γνωστές, μέσω της σύγχρονης επιστήμης, οι εξαιρετικά σημαντικές και ευρείες αντιβακτηριακές και αντί-ιικές τους ιδιότητες. Ιστορικά, το ραπανάκι χρησιμοποιούνταν κατά τη περίοδο του μεσαίωνα για την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων του βήχα και του κρυολογήματος. Το 19Ο αιώνα ο διάσημος χημικός και μικροβιολόγος LouisPasteur αναγνώρισε τις αντιβιοτικές ιδιότητες του σκόρδου και το χρησιμοποίησε για την αντιμετώπιση των μολυσματικών ασθενειών.

       Το σκόρδο έχει ευρεία αντί-βακτηριακή δράση, κυρίως ενάντια σε μολυσματικά βακτήρια, όπως το Candidaalbicans (κάντιτα), το Escherichiacoli (Ε coli), και το Klebsiellapneumoniae (κλεμπσιέλλα). Παρομοίως, το ραπανάκι παρουσιάζει σημαντική δράση ενάντια στα Haemophilusinfluenzae (αιμόφιλος γρίπη), Moraxellacatarrhalis, Escherichiacoli (Ε coli), Pseudomonasaeruginosa( αεριογόνος ψευδομονάς), Streptococcuspyogenes (πυογενής στρεπτόκοκκος), Staphylococcusaureus(σταφυλόκοκκος). Το ραπανάκι χρησιμοποιείται επίσης για την αντιμετώπιση χρόνιων βακτηριακών μολύνσεων. Το πλεονέκτημα της χρήσης φυσικών αντιβιοτικών είναι ότι περιέχουν ένα ευρύ φάσμα φυσικών αντιμικροβιακών ουσιών με μηδαμινή βακτηριακή αντίσταση.

         Πολλά φυσικά συστατικά φυτών έχουν αντί-ιικές ιδιότητες, ενώ συχνά παρουσιάζουν ενισχυτική και συμπληρωματική δράση. Εκτός λοιπόν της αντί-ιικής τους ιδιότητας, παρουσιάζουν σημαντική αντιοξειδωτική δράση, εμποδίζουν την παραγωγή των ιών, την είσοδο τους στον οργανισμό και την αναπαραγωγή τους.

       Το σκόρδο συγκεκριμένα δρα ενάντια στους ιούς του έρπητα, της γρίπης και του ανθρώπινου ρινοϊού. Βελτιώνει το ανοσοποιητικό σύστημα, καθώς ενισχύει τη δραστηριότητά του και αυξάνει την αντίστασή του στις λοιμώξεις.

  • Ραπανάκι - το ραπανάκι είναι μία πικάντικη, σκληρή ρίζα με μακρά παράδοση χρήσης ως τρόφιμο και φάρμακο. Είναι γνωστό ότι καταπολεμά την καταρροή και τη συμφόρηση του αναπνευστικού συστήματος, λόγω της ήπιας αποσυμφορητικής του δράσης. Τα ισχυρά θειούχα χημικά, που περιέχει το ραπανάκι, καταπολεμούν (λεπταίνουν) τη βλέννα. Συνήθως χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με το σκόρδο για την ενίσχυση της αποσυμφορητικής του δράσης.

       Σύμφωνα με κλινικές δοκιμές, το ραπανάκι είναι ένα αποτελεσματικό θεραπευτικό μέσο ενάντια στις λοιμώξεις. Η θεραπευτική αγωγή με βότανα και ραπανάκι έχει παρόμοια αποτελέσματα με τη χρήση αντιβιοτικών για την αντιμετώπιση της οξείας ιγμορίτιδας, της βρογχίτιδας και των μολύνσεων του ουροποιητικού. Σε άλλη έρευνα διαπιστώθηκε η μείωση των μολύνσεων του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος κατά 50% σε σχέση με τη χρήση ψευδοφαρμάκου (placebo).

  • Σκόρδο - Κατά τη διάρκεια πληθώρας μελετών διερευνήθηκε η αποτελεσματικότητα του σκόρδου ενάντια σε λοιμώξεις του αναπνευστικού. Στα πλαίσια μίας αντίστοιχης έρευνας, 146 άτομα έλαβαν συμπλήρωμα σκόρδου (τυποποιημένο στο αντιβακτηριακό συστατικό την αλλισίνη) για διάστημα 12 εβδομάδων μεταξύ των μηνών Νοεμβρίου και Φεβρουαρίου. Ως αποτέλεσμα, το σκόρδο μείωσε σημαντικά τον αριθμό των κρυολογημάτων (σε 24 από 65) τη διάρκεια των συμπτωμάτων (σε 1.52 ημέρες από 5.01 ημέρες) και τον αριθμό των ημερών με επιβεβαιωμένη λοίμωξη ιού (111 από 366).

             Κατά τη διάρκεια μίας έρευνας σε 120 άτομα εξετάστηκε η επίδραση του συμπληρώματος σκόρδου στον πολλαπλασιασμό των ανοσοποιητικών κυττάρων, στο κοινό κρυολόγημα και τα συμπτώματα της γρίπης. Σε σχέση με τη χρήση ψευδοφαρμάκου (placebo), το σκόρδο αύξησε την παραγωγή των κυττάρων του ανοσοποιητικού (Τ και ΝΚ) και μείωσε τον αριθμό των συμπτωμάτων (21% λιγότερα), τον αριθμό των ημερών της λοίμωξης (61% λιγότερες) και τα περιστατικά κρυολογήματος (58% λιγότερα). Σε 172 παιδιά ηλικίας 7-16 ετών, στα οποία χορηγήθηκε συμπλήρωμα σκόρδου ή ψευδοφάρμακο (placebo), διαπιστώθηκε ότι οι λοιμώξεις του αναπνευστικού μειώθηκαν κατά 2 με 4 φορές σε όσους έλαβαν συμπλήρωμα σκόρδου. Επιπλέον, το σκόρδο ενίσχυσε την γενικότερη υγεία και έγινε πολύ καλά αποδεκτό από τον οργανισμό χωρίς παρενέργειες.  

  • Ψευδάργυρος – Σύμφωνα με 15 εκτεταμένες έρευνες σε 1300 και πλέον άτομα, η πρόσληψη ψευδάργυρου μείωσε τα συμπτώματα και την ένταση του κοινού κρυολογήματος. Η λήψη ψευδαργύρου σε 24 ώρες από την έναρξη των συμπτωμάτων, μείωσε τη διάρκεια των συμπτωμάτων από 7 ημέρες περίπου στις μισές. Ο ψευδάργυρος έχει αποδειχθεί ότι ενισχύει το ανοσοποιητικό και δρα απευθείας ενάντια στους ιούς.
  • Βιταμίνη C – Σε ανάλυση 31 κλινικών δοκιμών για την αποτελεσματικότητα της βιταμίνης C στην πρόληψη και τη θεραπεία του κοινού κρυολογήματος, διαπιστώθηκε ότι η πρόσληψη συμπληρώματος βιταμίνης C είχε ως αποτέλεσμα την μετριοπαθή αλλά σταθερή μείωση των συμπτωμάτων της ασθένειας. Κατά τη διάρκεια της ανάλυσης, εξετάστηκαν επίσης 5 κλινικές δοκιμές, στα πλαίσια των οποίων χορηγήθηκε βιταμίνη C σε άτομα με έντονη σωματική καταπόνηση (όπως σκιέρ και μαραθωνοδρόμοι). Σε αυτά τα άτομα μειώθηκε ο κίνδυνος εμφάνισης των συμπτωμάτων του κοινού κρυολογήματος κατά 50%.

         Έχει επίσης διερευνηθεί η συνδυασμένη χρήση βιταμίνης C και ψευδάργυρου. Η συνδυασμένη πρόσληψη 1000mg βιταμίνης C και 10mg ψευδαργύρου από άτομα με συμπτώματα κρυολογήματος, είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση της διάρκειας της καταρροής (συνάχι) κατά 9-27% σε διάστημα 5 ημερών.

Πιθανή εφαρμογή / Ενδείξεις:

Λοιμώξεις του αναπνευστικού, συμφόρηση του αναπνευστικού, καταρροή, συνάχι, κρύωμα και γρίπη. Ιγμορίτιδα, χρόνιες λοιμώξεις, λοιμώξεις του ουροποιητικού.

Χρήσιμοι συνδυασμοί:

Οργανικό έλαιό μαύρων σπόρων (blackseedoil ) και Daily synbiotic.

V351

Μία χορτοφαγική κάψουλα παρέχει:


Ingredient
Weight%EC NRV
Vitamin C ( as magnesium & zinc ascorbate) 333.3 mg 416
Horseradish (Amoraciarustican) extract 200mg
(Equivalent to 1000 mg dry root)
Zinc (as ascorbate) 10mg 100
Garlic extract (Allium sativum) (4.5% Alliin) 50mg
(Equivalent to 6000 mg fresh bulb)
NRV = θρεπτική αναφορά, αποτελούν κατευθυντήρια γραμμή για τις καθημερινές ποσότητες βιταμινών και ανόργανων συστατικών που καθορίζονται από την ΕΕ.

✓ Κατάλληλο για χορτοφάγους και βιγκάνς.
✓ Χωρίς προσθήκη γαλακτοκομικών, σιταριού, ζάχαρης, καλαμποκιού και σόγιας.
✓ Κατασκευάζεται χωρίς γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς.
Μία έως τρεις κάψουλες ημερησίως μετά τα γεύματα ή σύμφωνα με τις οδηγίες του γιατρού ή του θεραπευτή σας.

Αντενδείξεις και ασφάλεια:

Δεν συνιστάται η χρήση του σε παιδιά κάτω των 12 ετών.

Δεν συνιστάται η χρήση του κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και της γαλουχίας.

Να αποφεύγεται η χρήση του από άτομα με στομαχικά και εντερικά έλκη.

Να μην λαμβάνεται από άτομα που ακολουθούν φαρμακευτική αγωγή με αντιπηκτικά.

Το σκόρδο μπορεί να μειώσει την αρτηριακή πίεση. Πιθανή αλληλεπίδραση με αντιυπερτασιακά φάρμακα.

Σημαντικές Προειδοποιήσεις

✓Συμπλήρωμα διατροφής

✓Να μη γίνεται υπέρβαση της συνιστώμενης ημερήσιας χρήσης.

✓Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατο μίας ισορροπημένης δίαιτας.

✓Το προϊόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου.

✓Συμβουλευτείτε τον γιατρό ή το θεραπευτή σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας.

✓Να φυλάσσεται κάτω των 30c και μακριά από τα μικρά παιδιά.

✓Μην το χρησιμοποιείτε αν η κάψουλα-περίβλημα είναι σπασμένη.



Σχόλια (0)