Σελήνιο | Selenium | 200ug | 30caps
  • Σελήνιο | Selenium | 200ug | 30caps

Σελήνιο | Selenium | 200ug | 30caps

Vegan, Kosher, Veg Caps

Κωδ. Προϊοντος: V345
14,00 €
με ΦΠΑ
Διαθέσιμο
Ποσότητα

  Πολιτική Απορρήτου

Η πολιτική προστασίας των προσωπικών δεδομένων των χρηστών και πελατών της ιστοσελίδας.

  Όροι αποστολής προϊοντων

Τα πάντα σχετικά με τους όρους αποστολής , παράδοσης και επιστροφής των προϊοντων μας

Η αναγκαιότητα του σεληνίου και η συμβολή του στον ανθρώπινο οργανισμό αναφέρθηκε πρώτη φορά το 1957, όταν οι Schwartz και Foltz απέδειξαν ότι τα ίχνη του διατροφικού σεληνίου αποτρέπουν την ηπατική νέκρωση σε περιπτώσεις ανεπάρκειας βιταμίνης Ε.

Κατά τις δεκαετίες 1960 και 1970, επιδημιολογικές μελέτες αποδεικνύουν την αντικαρκινική δράση του σεληνίου. Από την περίοδο που διαπιστώθηκε ότι η υπεροξειδάση του γλουτοθείου αποτελεί ένα ένζυμο του σεληνίου, ένα σύνολο  άλλων 18 ενζύμων και πρωτεϊνών του σεληνίου έχει ανακαλυφθεί.

Αντιοξειδωτική δράση – Το σελήνιο δρα πρωτίστως ως στοιχείο του αντιοξειδωτικού ενζύμου υπεροξειδάση του γλουτοθείου, το οποίο συνεργάζεται με την βιταμίνη Ε για την αποτροπή της καταστρεπτικής δράσης των ελευθέρων ριζών στις κυτταρικές μεμβράνες. Υψηλή συγκέντρωση σεληνίου βρίσκεται στην υπεροξείδαση του γλουτοθείου, που υπάρχει στο σπέρμα και τους όρχεις. Σύμφωνα με έρευνες και κλινικές δοκιμές η χορήγηση συμπληρώματος σεληνίου σε  υπογόνημους άνδρες  βελτίωσε την κινητικότητα του σπέρματος και αύξησε τις πιθανότητες σύλληψης/γονιμοποίησης.

Προστασία κυττάρων - Σύμφωνα με κλινικές δοκιμές πάνω σε 1300 άτομα, η πρόσληψη 200mcg σεληνίου ημερησίως για διάστημα 4.5 ετών, μείωσε τα ποσοστά  θανάτου από καρκίνο κατά 50% σε σύγκριση με όσους λάμβαναν ψευδοφάρμακο (placebo). Σύμφωνα με άλλη μελέτη, οι άνδρες που καταναλώνουν μέσα από τη διατροφή τους σελήνιο παρουσιάζουν κατά 65% λιγότερες πιθανότητες να νοσήσουν από καρκίνο του προστάτη.

Ενίσχυση του ανοσοποιητικού – Η εμπλοκή του σεληνίου στην παραγωγή της υπεροξιδάσης του γλουτοθείου επηρεάζει το σύνολο του ανοσοποιητικού συστήματος. Η χρήση συμπληρώματος σεληνίου συμβάλει στην ενίσχυση και /ή την αποκατάσταση της ανοσοποιητικής λειτουργίας του οργανισμού, καθώς ενεργοποιεί την παραγωγή των λευκών αιμοσφαιρίων  και ρυθμίζει τον θυρεοειδή.

Επίσης, σε πληθυσμιακές ομάδες, που παρουσιάζουν διατροφική έλλειψη και επομένως ανεπάρκεια σεληνίου, η χορήγηση συμπληρωμάτων μείωσε κατά πολύ τα ποσοστά εμφάνισης του ιού της ηπατίτιδας, κυρίως λόγω της ενίσχυσης του ανοσοποιητικού. Ακόμα και σε πληθυσμιακές ομάδες ηλικιωμένων, που δεν παρουσιάζουν ανεπάρκεια, το σελήνιο ενεργοποιεί την δράση των λευκών αιμοσφαιρίων, τα οποία αποτελούν πρωταρχικά στοιχεία του ανοσοποιητικού συστήματος.

Αντί-φλεγμονώδης δράση - Έχει διαπιστωθεί ότι σε φλεγμονώδεις καταστάσεις, όπως ρευματοειδή αρθρίτιδα, έκζεμα και ψωρίαση  τα επίπεδα του σεληνίου και της υπεροξειδάσης του γλουτοθείου στο σώμα είναι χαμηλά. Η υπεροξειδάση του θείου συγκεκριμένα είναι εξαιρετικά σημαντική για την μείωση των φλεγμονωδών προσταγλανδίνων και λευκοτριενίου.

Ρύθμιση του θυρεοειδούς – Το σελήνιο συντελεί στην παραγωγή της  θυρεοειδούς ορμόνης ( thyroid hormone). Σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες, το σελήνιο συμβάλλει αποτελεσματικά στη θεραπεία αυτοάνοσων νοσημάτων του θυρεοειδούς (θυρεοειδίτιδα).

Πρόληψη καταρράκτη – Η ανάπτυξη του καταρράκτη συνδέεται αποκλειστικά με την εκφυλιστική δράση των ελευθέρων ριζών. Ο φακός του ματιού έχει ανάγκη επαρκών ποσοτήτων υπεροξειδίου δισμουτάσης (SOD), καταλάσης και υπεροξειδάσης του γλουτοθείου. Σύμφωνα με μελέτες, οι πάσχοντες από καταρράκτη παρουσιάζουν χαμηλά επίπεδα σεληνίου.

Προστασία του καρδιαγγειακού – Η χρήση συμπληρωμάτων σεληνίου αυξάνει την HDL χοληστερόλη, μειώνει αντίστοιχα την LDL χοληστερόλη και αποτρέπει την συσσώρευση των αιμοπεταλίων (πήξη του αίματος). Τα ευεργετικά για το καρδιαγγειακό σύστημα αποτελέσματα αποτελούν απόρροια της αντιοξειδωτικής δράσης της υπεροξειδάσης του γλουτοθείου.

Εγκυμοσύνη και προ-γενετική φροντίδα – Έχει αποδειχθεί ότι το σελήνιο συμβάλλει στην φυσιολογική ανάπτυξη του εμβρύου. Τα χαμηλά επίπεδα σεληνίου συνδέονται άμεσα με τη γέννηση ελλειποβαρών βρεφών.

Πιθανή εφαρμογή/Ενδείξεις: Το σελήνιο έχει ένα ευρύ πεδίο δράσης και πιθανών εφαρμογών όπως: πρόληψη καρκίνου, καρδιαγγειακοί νόσοι, ανδρική υπογονημότητα, υγιής ανάπτυξη εμβρύων, ρύθμιση του θυρεοειδούς, αντιβιοτική δράση (κοξάκι), HIV, αυξημένα επίπεδα χοληστερόλης, φλεγμονώδεις καταστάσεις (ψωρίαση και άσθμα), αυτοάνοσα νοσήματα (πολλαπλή σκλήρωση, θυρεοειδίτιδα), καταρράκτης και ακμή.

Χρήσιμοι συνδυασμοί : Προστασία κυττάρων – βιταμίνη Ε, ά-λιποϊκό οξύ, συνένζυμο Q10, έλαιο λιναρόσπορου, μίξη μπλε τροφών (blue food blend).

Σημείωση: Η ανεπάρκεια του σεληνίου στους ανθρώπους είναι γνωστή ως η νόσος του Keshan. Η νόσος αυτή χαρακτηρίζεται από συμπτώματα όπως ξηρό, σπασμένο δέρμα, απώλεια μαλλιών, λεύκανση των στρωμάτων των νυχιών, χρώση δέρματος (μελάγχρωση),μυϊκές ενοχλήσεις και πόνος, καρδιομυοπάθεια. Συνηθισμένα είναι επίσης τα προβλήματα του ανοσοποιητικού συστήματος, παράλληλα με την εμφάνιση του ιού κοξάξι.

V345

Μία χορτοφαγική κάψουλα παρέχει: Selenium (methionine) 200ug. In a base of alfalfa, spirulina & bilberry.

✓ Κατάλληλο για χορτοφάγους και βιγκάνς.
✓ Χωρίς προσθήκη γαλακτοκομικών, σιταριού, ζάχαρης, καλαμποκιού και σόγιας.
✓ Κατασκευάζεται χωρίς γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς.

Μία κάψουλα ημερησίως με τροφή ή σύμφωνα με τις οδηγίες του γιατρού ή του θεραπευτή σας.

Αλληλεπιδράσεις: Ο χαλκός και το σελήνιο φαίνεται να αλληλεπιδρούν, καθώς η έλλειψη χαλκού, έχει ως αποτέλεσμα την μειωμένη δραστηριότητα της υπεροξειδάσης του γλουτοθείου. Πολλά τοξικά στοιχεία, όπως ο μόλυβδος, το κάδμιο, ο υδράργυρος και ο χαλκός παρουσιάζουν ανταγωνιστική προς το σελήνιο δράση.

Το σελήνιο επίσης αλληλεπιδρά με το αμινοξύ μεθιονίνη. Το διατροφικό σελήνιο βρίσκεται σε μορφή σεληνιομεθιονίνης. Επομένως η ισχύς του σεληνίου σε αυτή τη μορφή μειώνεται σε περίπτωση ανεπάρκειας μεθιονίνης. Η χρήση συμπληρωμάτων σεληνιομεθιονίνης βοηθά στην αποτροπή της παραπάνω καταστάσεως.

Η ανεπάρκεια βιταμίνης Ε και σεληνίου αυξάνει την καταστρεπτική δράση των ελευθέρων ριζών  στα πολυακόρεστα λιπαρά οξέα.

Σημαντικές Προειδοποιήσεις

✓Συμπλήρωμα διατροφής

✓Να μη γίνεται υπέρβαση της συνιστώμενης ημερήσιας χρήσης.

✓Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατο μίας ισορροπημένης δίαιτας.

✓Το προϊόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου.

✓Συμβουλευτείτε τον γιατρό ή το θεραπευτή σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας.

✓Να φυλάσσεται κάτω των 30c και μακριά από τα μικρά παιδιά.

✓Μην το χρησιμοποιείτε αν η κάψουλα-περίβλημα είναι σπασμένη.

Σχόλια (0)