Βιταμίνη Β5 | Vitamin B5 | 350mg | 30caps
  • Βιταμίνη Β5 | Vitamin B5 | 350mg | 30caps

Βιταμίνη Β5 | Vitamin B5 | 350mg | 30caps

Παντοθενικό οξύ - Pantothenic Acid

Vegan, Kosher, Veg Caps

Κωδ. Προϊοντος: V200
10,50 €
με ΦΠΑ
Διαθέσιμο
Ποσότητα

  Πολιτική Απορρήτου

Η πολιτική προστασίας των προσωπικών δεδομένων των χρηστών και πελατών της ιστοσελίδας.

  Όροι αποστολής προϊοντων

Τα πάντα σχετικά με τους όρους αποστολής , παράδοσης και επιστροφής των προϊοντων μας

Η βιταμίνη Β5 (παντοθενικό οξύ) βρίσκεται σε αφθονία σχεδόν σε κάθε είδος τροφής. Για τον λόγο αυτό άλλωστε έχει πάρει το όνομά της από την ελληνική λέξη παντός, που σημαίνει παντού. Πρόκειται για μία υδατοδιαλυτή (water soluble) βιταμίνη, εξαιρετικά σημαντική στην παραγωγή των ορμονών των επινεφριδίων και τον σχηματισμό των αντισωμάτων. Επίσης, συμβάλλει στην απορρόφηση των βιταμινών και την μετατροπή των λιπών, των υδατανθράκων και των πρωτεϊνών σε ενέργεια.

 Δράση ενάντια στο στρες - Η βιταμίνη Β5 αποτελεί το κυρίως θρεπτικό συστατικό για τα επινεφρίδια, τα οποία με την συμβολή της βιταμίνης συνθέτουν τα γλυκοκορτικοειδή. Για αυτόν τον λόγω άλλωστε η βιταμίνη Β5 είναι γνωστή και ως βιταμίνη αντί-στρες. Πολλοί γιατροί και διατροφολόγοι συχνά συνιστούν την πρόσληψη 250mg παντοθενικού οξέος δύο φορές ημερησίως για την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων των αλλεργιών.

Παραγωγή ενέργειας – Το παντοθενικό οξύ (βιταμίνη Β5) είναι εξαιρετικά σημαντικό για την απελευθέρωση της ενέργειας μέσω της παραγωγής του συνενζύμου Α( CoA) και της ακυλοφόρου πρωτεΐνης (ACP). Πρόκειται για δύο στοιχεία γνωστά για την συμβολή τους στην χρήση των πρωτεϊνών, του λίπους και των υδατανθράκων από τον οργανισμό.

Μνήμη – Κατέχει σημαίνοντα ρόλο στον σχηματισμό της ακετυλοχολίνης, η οποία αποτελεί ένα νευροδιαβιβαστή – κλειδί για τη μνήμη και την εγκεφαλική λειτουργία.

Ακμή - Το παντοθενικό οξύ, καθώς συμμετέχει στη σύνθεση της χοληστερόλης και των στεροειδών ορμονών, θεωρείται εξαιρετικά χρήσιμο στην αντιμετώπιση της ακμής. Σύμφωνα με έρευνες η αυξημένη πρόσληψη παντοθενικού οξέος είχε σημαντικά αποτελέσματα στην μείωση του σμήγματος, και τη βελτίωση της όψης του δέρματος.

Αρθρίτιδα – Σύμφωνα με έρευνες, η πρόσληψη συμπληρώματος διατροφής με παντοθενικό οξύ (βιταμίνη Β5) καταπολεμά και καταπραΰνει τον πόνο και τη δυσκαμψία σε περιπτώσεις ρευματοειδούς αρθρίτιδας. Σε άτομα με χαμηλά επίπεδα βιταμίνης Β5, η πρόσληψη συμπληρώματος είχε αντικειμενικά σημαντικά αποτελέσματα στα συμπτώματα της ρευματοειδούς αρθρίτιδας, όπως τη πρωινή δυσκαμψία, το βαθμό ανικανότητας, και την ένταση του πόνου. Τα παραπάνω αποτελέσματα οφείλονται στην ενίσχυση του μηχανισμού των επινεφριδίων μέσω της αποκατάστασης της παραγωγής κορτιζόλης.

Πιθανή εφαρμογή/Ενδείξεις:Χρόνια κόπωση, ενίσχυση των βεβαρημένων επινεφριδίων, κόπωση μετά από ιώσεις, νεύρο-μυϊκές παθήσεις, αλλεργίες, αθλητικές επιδόσεις, ακμή, αμνησία, αρθρίτιδα, ενίσχυση της μνήμης, χρόνιο άλγος και φλεγμονή.

Η σύζευξη των τοξινών με ακετυλοσυνένζυμο Α  αποτελεί τη πρωταρχική μέθοδο μέσω της  οποίας το σώμα αποβάλλει το σουλφοναμίδιο.

Χρήσιμοι συνδυασμοί:

Χρόνιο στρες – Ροδιόλα, Σχισάντρα, εστέρας βιταμίνης C, γλυκύριζα, πολυβιταμινούχο σκεύασμα με μέταλλα High five, ασβέστιο/μαγνήσιο/ψευδάργυρο.

Αρθρίτιδα - γλυκοζαμίνη/χονδροϊτίνη, αντιοξειδοτικά, έλαιο σπόρων λιναριού, ιχνοστοιχεία, boswellia (ινδικό λιβάνι/ βενζόι).

Κόπωση – Συνένζυμο Q10, ροδιόλα, σχιζάντρα (κινέζικα μούρα), ασβέστιο/μαγνήσιο/ψευδάργυρο, απαραίτητα λιπαρά οξέα, σίδηρο (σε περίπτωση αναιμίας), κάλλιο/μαγνήσιο.

Σημείωση: Μετά από χρόνιο στρες, τα συμπτώματα της έλλειψης βιταμίνης Β5 περιλαμβάνουν ατροφία των επινεφριδίων, κόπωση, αίσθημα καύσους στα πόδια, κεφαλαλγίες, διαταραχές ύπνου, ναυτία και κοιλιακές διαταραχές.

V200
Μία χορτοφαγική κάψουλα παρέχει: d-Ca pantothenate (Vitamin B5) 350mg. In a base of alfalfa, spirulina & bilberry.

✓ Κατάλληλο για χορτοφάγους και βιγκάνς.
✓ Χωρίς προσθήκη γαλακτοκομικών, σιταριού, ζάχαρης, καλαμποκιού και σόγιας.
✓ Κατασκευάζεται χωρίς γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς.

Μία έως τρεις κάψουλες ημερησίως με τροφή ή σύμφωνα με τις οδηγίες του γιατρού ή του θεραπευτή σας.

Αντενδείξεις: Το παντοθενικό οξύ δεν παρουσιάζει καμία τοξική παρενέργεια και επομένως δύναται να χορηγηθεί σε υψηλές δόσεις. Η βιταμίνη Β5 δεν χρειάζεται να καταναλωθεί με άλλες βιταμίνες του συμπλέγματος Β, καθώς δεν φαίνεται να προκαλεί ανισορροπία στο σύμπλεγμα των βιταμινών Β.

Λαμβάνετε μέχρι και 2000mg ημερησίως για την  αντιμετώπιση της αρθρίτιδας.

Η υψηλότερη ασφαλής δόση παντοθενικού οξέος ανέρχεται στα 1000mg (μακροχρόνια και βραχυπρόθεσμη χρήση). Οι εξαιρετικά υψηλές δόσεις των 10.000mg είναι δυνατό να προκαλέσουν διάρροια και γαστρεντερικές διαταραχές.

Αλληλεπιδράσεις:Το παντοθενικό οξύ συνεργάζεται με την καρνιτίνη και το συνένζυμο Q10 για τη μεταφορά και τη χρήση των λιπαρών οξέων. Δεν υπάρχουν γνωστές αλληλεπιδράσεις με φαρμακευτικά σκευάσματα.


Σημαντικές Προειδοποιήσεις

✓Συμπλήρωμα διατροφής

✓Να μη γίνεται υπέρβαση της συνιστώμενης ημερήσιας χρήσης.

✓Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατο μίας ισορροπημένης δίαιτας.

✓Το προϊόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου.

✓Συμβουλευτείτε τον γιατρό ή το θεραπευτή σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας.

✓Να φυλάσσεται κάτω των 30c και μακριά από τα μικρά παιδιά.

✓Μην το χρησιμοποιείτε αν η κάψουλα-περίβλημα είναι σπασμένη.

Σχόλια (0)