



Η Chyavanaprash αποτελεί μια εξαιρετικά θρεπτική μαρμελάδα, που χρησιμοποιείται εδώ και χιλιάδες χρόνια στην Αγιουρβέδα, καθώς προσφέρει πληθώρα ευεργετικών συστατικών για την ανθρώπινη υγεία.
Organic & Vegan
Η Chyavanaprash αποτελεί μια παραδοσιακή μαρμελάδα βοτάνων της αγιουρβέδα με βάση το amalaki, ένα φρούτο πλούσιο σε αντιοξειδωτικά. Τονώνει, θρέφει και ενδυναμώνει το σώμα, παρέχοντας ενέργεια, ζωτικότητα και ισχυρό ανοσοποιητικό.
Κατάσταση υγείας: έλλειψη ζωτικότητας, έλλειψη ενέργειας, αδύναμο ανοσοποιητικό και αναπαραγωγικό σύστημα
Τρόπος δράσης: η Chyavanaprash αποτελεί ένα θρεπτικό, αναζωογονητικό και τονωτικό σκεύασμα που ενδυναμώνει ολόκληρο το σώμα, το μυαλό και ιδιαιτέρως το αναπαραγωγικό σύστημα. Προσδίδει ενέργεια, ενισχύει το ανοσοποιητικό και παρέχει σημαντική αντιοξειδωτική προστασία στα κύτταρα. Κατάλληλο για όλη την οικογένεια.
Η μαρμελάδα Chyavanaprash έχει ως βάση το φρούτο amalaki (emplica officinalis) και περιέχει επίσης πολλά άλλα βότανα. Το amalaki, επίσης γνωστό και ως amla, φημίζεται για την πλούσια αντιοξειδωτική του δράση και την περιεκτικότητα του σε βιταμίνη C. Πολύ σημαντικό είναι επίσης ότι το amalaki περιέχει και τανίνες παράλληλα με βιταμίνη C, οι οποίες συμβάλλουν στη διατήρηση της βιταμίνης ακόμα και κατά τη διάρκεια της επεξεργασίας του φρούτου, γεγονός εξαιρετικά χρήσιμο για την παρασκευή του chyavanaprash.
Ο συνδυασμός του amla με τα τονωτικά βότανα ashwagandha, shatavari, haritaki και guduchi δρουν από κοινού ως αναζωογονητικά προσαρμογόνα στοιχεία, προκειμένου να ενισχύσουν την ικανότητα αντίστασης του οργανισμού στο καταβολικό στρες. Παράλληλα, προστατεύουν το ανοσοποιητικό σύστημα και συμβάλλουν στην παραγωγή της αιμογλοβίνης και των ερυθρών αιμοσφαιρίων.
Αποτελεί επίσης ένα εξαιρετικό συμπλήρωμα κατά τη φάση της ανάρρωσης από ασθένειες.
Το Gokshura, το Purnanava και το Shatavari αποτελούν φυσικά βότανα ενδυνάμωσης και τόνωσης του αναπαραγωγικού συστήματος
Το jaggery παράγεται από φρέσκο χυμό ζαχαροκάλαμου, από το οποίο έχουν απομακρυνθεί τα υγρά με τη διαδικασία του βρασμού και της εξάτμισης. Παρόλο που πρόκειται για το ίδιο φυτό απ’ όπου προέρχεται και η ζάχαρη, αποτελεί ένα εντελώς διαφορετικό προϊόν με 50 φορές περισσότερα μέταλλα από τη ζάχαρη. Είναι πλούσιο σε μεταλλικά άλατα, φώσφορο, ασβέστιο, μαγνήσιο, κάλιο και σίδηρο. Σύμφωνα με τον Asthamga Hridayam «το jaggery περιέχει γλυκές ιδιότητες, ελέγχει τα συστήματα vata και pitta, ρυθμίζει την κυκλοφορία του αίματος και ενισχύει την εσωτερική δύναμη του σώματος.
Πότε να πάρω Chyavanaprash?
Κατά την αγιουρβέδα η chyavanaprash προτείνεται να λαμβάνεται κατά τις πρωινές ώρες ή μερικές φορές πρωί και βράδυ. Για την ενίσχυση του οργανισμού, του ανοσοποιητικού συστήματος και την υποστήριξη των φυσικών συστημάτων του σώματος, κυρίως μετά από περιόδους έντονου στρες ή ασθένειας, ενδείκνυται η μακροχρόνια κατανάλωση chyavanaprash. Ειδάλλως, είναι προτιμότερο να καταναλώνεται εποχιακά ως τονωτικό κατά τη διάρκεια του χειμώνα.
Μπορείτε να το συνδυάσετε με Ghee για τα απαραίτητα λιπαρά οξέα που χρειάζεται ο οργανισμός.
Ειδικές μνείες
Δεν υπάρχουν κριτικές πελατών προς το παρόν.