Διαφήμιση

Κατηγορίες

Ενημερωτικό δελτίο

H ιστορία...Δεν υπάρχουν προϊόντα.

H ιστορία...
Η i+m NATURKOSMETIK BERLIN εν συντομία.
Η εταιρία i+m Naturkosmetik Berlin ιδρύθηκε πριν από 37 χρόνια και έχει γίνει μια από τις πλέον καθιερωμένες μάρκες φυσικών καλλυντικών στη Γερμανία. Η γυναίκα που την ίδρυσε, Inge Stamm, συγκαταλέγεται ανάμεσα στους πιο εξειδικευμένους δημιουργούς φυσικών καλλυντικών της χώρας. Από το 2013 οι περιβαλλοντικοί ακτιβιστές Jorg von Kruse και Bernhard von Glasenapp έχουν πάρει τα ηνία της εταιρίας και την οδηγούν μπροστά. «Θέλουμε να συνεχίσει η εταιρία, και στο μέλλον, με βάση την πολιτική της, να αποτελεί κυρίαρχο όνομα ανάμεσα στις μάρκες καλλυντικών στη Γερμανία, συμβάλλοντας στην οικοδόμηση μιας κοινωνίας που στηρίζεται στην αειφορία και το κοινό καλό, μέσω των πρωταρχικών μας αρχών, που είναι ΔΙΚΑΙΑ , ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ VEGAN» ,σημειώνει ο Jorg von Kruse.

i+m NATURKOSMETIK BERLIN τα πρώτα χρόνια
Πρωτοποριακό πνεύμα, ιδεαλισμός και αγάπη για την φύση και τη ανθρωπότητα.
Το 1978, η Inge Stamm ανέπτυξε και παρήγαγε τα πρώτα i+m προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας ως εναλλακτική λύση στα καλλυντικά της αγοράς εκείνη την εποχή. Χρησιμοποίησε φυσικές πρώτες ύλες και καθόλου δευτερογενή συσκευασία. Τα τρία διαφορετικά μονοπάτια της καριέρας της –χημικός, μαία και φυσικοπαθητικός- της έδωσαν μια εις βάθος κατανόηση της επίδρασης της φύσης στους ανθρώπους. «Σαν πιστοποιημένη χημικός γνώριζα για τα εκχυλίσματα βοτάνων και ήξερα πως να φτιάξω μια απαλή κρέμα. Έμαθα για τα βότανα και τα φαρμακευτικά φυτά κατά τη διάρκεια της εργασίας μου ως επαγγελματίας φυσικοπαθητικός και σαν μαία παρατήρησα ότι τα νεογέννητα άρχισαν βαθμιαία να αντιδρούν στα τυποποιημένα προϊόντα φροντίδας που χρησιμοποιούσαμε. Δε μπορούσα να βρω πουθενά στην αγορά μια κρέμα που να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες μου. Έτσι, 35 χρόνια πριν, άρχισα να αναπτύσσω μια νέα σειρά καλλυντικών χωρίς συντηρητικά, ορυκτέλαια ή συνθετικά συστατικά.» επισημαίνει η Inge Stamm.

Τις πρώτες μέρες της i+m, η Inge Stamm συνεχίζει να εργάζεται ως μαία σε νυχτερινές βάρδιες. Φτάνει στο χώρο παραγωγής το πρωί και κοιμάται σε ένα ράντζο για λίγες ώρες πριν σηκωθεί για να επιβλέπει την παραγωγή. Τα πρώτα προϊόντα που διατέθηκαν στην αγορά είχαν μεγάλη επιτυχία και οι συνιδρύτριες Inge και Monika έπρεπε να επιλέξουν γρήγορα ένα εμπορικό σήμα. Επέλεξαν το i+m Naturliche Hautpflege (φυσική φροντίδα επιδερμίδας) από τα αρχικά των ονομάτων τους. Η Monika ήταν στην εταιρία μέχρι το 1988.

Το 1978, εκείνοι που επέλεγαν έναν περιβαλλοντικά συνειδητό και βιώσιμο τρόπο ζωής αποτελούσαν, ακόμα, εξαιρέσεις και η εξεύρεση φυσικών, βιολογικών πρώτων υλών ήταν μια πρόκληση. Το πρωτοποριακό έργο της Inge Stamm άνοιξε το δρόμο για την ανάπτυξη – και τη σύγχρονη αντίληψη- των φυσικών καλλυντικών.
Το 2007 η Inge Stamm συμμετείχε στη μελλοντική διαμόρφωση της i+m Naturkosmetik Berlin σε συνεργασία με τους Jorg von Kruse και Berhhard von Glasenapp- δυο ιδεαλιστές που ασχολούνταν ως οικονομικοί εμπειρογνώμονες. Μετά από μια δεκαετία στην επαγγελματική συμβουλευτική και το εμπορικό δίκαιο, οι δυο φίλοι άρχισαν σοβαρά να αμφισβητούν τα συμβατικά επιχειρηματικά μοντέλα. Και οι δύο ήθελαν να ζήσουν με έναν πιο περιβαλλοντικά συνειδητό και βιώσιμο τρόπο και να αντιληφθούν αυτές τις αξίες μέσα από τη δική τους εταιρία. Στην πρώτη συνάντηση τους με την Inge Stamm, ήταν ήδη πεπεισμένοι ότι επιθυμούν να συμβάλλουν στη διαμόρφωση του μελλοντικού χάρτη αυτής της εταιρίας. Μαζί, λοιπόν, ανέπτυξαν τη μάρκα και δημιούργησαν μια συνεκτική έννοια, που βασίζεται στην οικολογία, στο σχεδιασμό και στην καθαρή χορτοφαγία.
Αφού η Inge Stamm συνταξιοδοτήθηκε επάξια το 2013, η επιχείρηση άρχισε να δίνει ακόμα μεγαλύτερη έμφαση στην αειφορία και την κοινωφέλεια, ενώ παράλληλα καθόρισε τον οικολογικό και vegan προσανατολισμό της. «Το όραμα μιας βιώσιμης οικονομίας που διαφυλάσσει το περιβάλλον και τους φυσικούς πόρους δεν απαιτεί μόνο περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση. Πρέπει να αλλάξουμε τις οικονομικές δομές, με το να απομακρυνθούμε από τον εγωισμό και τον ανταγωνισμό και να εφαρμόσουμε μια δίκαιη λειτουργία αλληλεπίδρασης, που θα έχει ως στόχο το κοινό καλό», λέει ο Bernhard von Glasenapp.
Σ΄ αυτό το πνεύμα, το 2014 έγιναν τα αποκαλυπτήρια του νέου σχεδιασμού των προϊόντων: ΔΙΚΑΙΑ , ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ VEGAN. Και ενώ το ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ και VEGAN αντανακλούν αυτές τις αξίες της εταιρίας που εφαρμόζονται ήδη, το ΔΙΚΑΙΑ συμβολίζει νέους στόχους και οράματα. Η ομάδα άρχισε να δουλεύει πάνω σ’ αυτά αμέσως από εκείνη τη χρονιά. Η i+m άνοιξε το πρώτο καταφύγιο γυναικών στη Δημοκρατία της Ζάμπια, άρχισε να δωρίζει το 40% των κερδών της σε οικολογικά-κοινωνικά προγράμματα φιλανθρωπικού χαρακτήρα και παρουσίασε ένα νέο ολοκληρωμένο σύστημα συμμετοχής των εργαζομένων στα κέρδη. «Και είμαστε ακόμα πολύ μακριά από την εξάντληση των αναπτυξιακών δυνατοτήτων της i+m Naturkosmetik Berlin- η υλοποίηση και η επέκταση των αξιών μας θα συνεχίσει να αποτελεί την προτεραιότητα μας και στο μέλλον», δηλώνει ο Jorg von Kruse.

Η αντίληψή μας για τα καλλυντικά

Ομορφιά – Θετική στάση απέναντι στον εαυτό σας
«Ερωτευμένοι με τη φύση σας» - Από την ίδρυση μας, το 1978, αυτήν η αρχή ήταν θεμελιώδης για μας και τα καλλυντικά μας. Δεν αναφερόμαστε μόνο στη φυσική προέλευση των προϊόντων μας, αλλά και σε μια φυσική, ατομική κατανόηση της ομορφιάς. Για εμάς, ο πρωταρχικός παράγοντας, που προάγει την ομορφιά, είναι η θετική στάση του κάθε ατόμου προς τον εαυτό του. Τα καλλυντικά δε μπορούν να κάνουν θαύματα. Μπορούν, όμως, να αποτελέσουν μια χειρονομία αγάπης προς τον εαυτό σας, καθώς υποστηρίζουν τον τρόπο που λειτουργεί η επιδερμίδα από μόνη της και την προστατεύουν από τις επιβλαβείς επιδράσεις του περιβάλλοντος.

Εφαρμογή – Μοναδική όσο εσείς
Όπως η ομορφιά έχει πολλά πρόσωπα, έτσι και η κάθε επιδερμίδα έχει διαφορετικές ανάγκες. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν πιστεύουμε στις συστηματική έννοια των καλλυντικών ή στις αυστηρές κατευθυντήριες γραμμές εφαρμογής τους. Κάτι τέτοιο, δε λαμβάνει υπόψη τον κάθε τύπο επιδερμίδας ξεχωριστά και δίνει την ψευδαίσθηση μιας τεχνογνωσίας, που απομακρύνει τον πελάτη. Γι’ αυτό και αποφεύγουμε συγκεκριμένους ισχυρισμούς και κατευθυντήριες γραμμές σχετικά με τον τρόπο χρήσης των προϊόντων μας. Αντιθέτως, πιστεύομε ότι οι πελάτες μας βρίσκονται σε αρμονία με το σώμα τους και μπορούν να αποφασίσουν τι είναι καλύτερο για αυτούς. Αυτό ήταν και το ήθος της ιδρύτριας, Inge Stamm : «Δοκιμάστε το και δείτε τι λειτουργεί καλύτερα σε σας». Εξάλλου, εσείς είστε ο ειδικός πάνω στο σώμα σας. Ωστόσο, χάρη στην πολύχρονη εμπειρία μας και τη γνώση σχετικά με τα φαρμακευτικά φυτά, μπορούμε να σας προσφέρουμε προτάσεις και χρήσιμες συμβουλές.

Οι συνταγές μας: δείχνοντας εμπιστοσύνη στη δύναμη των φυτών.
Γνωρίζουμε ότι όσο πιο φυσικές είναι οι πρώτες ύλες τόσο καλύτερο είναι και το αποτέλεσμα. Αυτός είναι ο λόγος που χρησιμοποιούμε μόνο βιολογικά έλαια ψυχρής έκθλιψης στα προϊόντα της i+m. Δε θερμαίνουμε αυτά τα έλαια ούτε και εξουδετερώνουμε το άρωμα ή το χρώμα τους με χημική επεξεργασία- πρακτική που, δυστυχώς, χρησιμοποιείται συχνά ακόμη και στη βιομηχανία φυσικών καλλυντικών. Η ψυχρή έκθλιψη είναι ο μόνος τρόπος να διατηρήσουμε πλήρως τα πολύτιμα ενεργά συστατικά των φυτών. Οι συνταγές μας έχουν γίνει εντελώς vegan εδώ και χρόνια, κάτι το οποίο μας καθιστά πρωτοπόρους στη βιομηχανία των vegan καλλυντικών. Η ιδρύτρια, Inge Stamm, πάντα πίστευε στη δύναμη των φυτών. «Με την πάροδο των χρόνων, έχω παρατηρήσει ότι οι συνδυασμοί των αμιγώς φυσικών ενεργών συστατικών, γίνονται καλύτερα ανεκτοί από τους πελάτες και έχουν μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα». Ακόμα και όταν πρόκειται για τη διάρκεια ζωής των προϊόντων μας, πάλι εμπιστευόμαστε τη δύναμη των φυτών. Αξιοποιούμε την ικανότητα τους να αυτοσυντηρούνται, κάτι το οποίο μας επιτρέπει να μην χρησιμοποιούμε τεχνητά συντηρητικά, στο σύνολο των συνταγών μας. Είναι αυτονόητο πως κανένα από τα προϊόντα μας δεν περιλαμβάνει συνθετικά, ορυκτέλαια ή συστατικά ζωικής προέλευσης. Και το αποτέλεσμα είναι αυθεντικά, φυσικά προϊόντα, που είναι συμβατά με τους διαφορετικούς τύπους δέρματος και ανταποκρίνονται στις ατομικές ανάγκες περιποίησης της επιδερμίδας σας.

Το όραμα μας για έναν πιο δίκαιο κόσμο
Η i+m έχει δυο πρωταρχικούς στόχους: πρώτον, ως εταιρία πρωτοπόρος στην βιομηχανία των βιολογικών καλλυντικών, θέλουμε να συνεχίσει να παράγει τα, υψηλότερης ποιότητας, φυσικά καλλυντικά, που είναι, όσο το δυνατόν, πιο αγνά και προσδίδουν μακροπρόθεσμα αποτελέσματα. Και δεύτερον, θέλουμε να αποτελεί μια εταιρία, που, σύμφωνα με την πολιτική της, ενεργεί περαιτέρω για μια κοινωνία βασισμένη στην αειφορία και στο κοινό καλό.
Το όραμα μιας βιώσιμης οικονομίας που διαφυλάσσει το περιβάλλον και τους φυσικούς πόρους δεν απαιτεί μόνο περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση. Πρέπει να αλλάξουμε τις οικονομικές δομές, με το να απομακρυνθούμε από τον εγωισμό και τον ανταγωνισμό και να εφαρμόσουμε μια δίκαιη λειτουργία αλληλεπίδρασης, που θα έχει ως στόχο το κοινό καλό. Είναι αλήθεια ότι μια μικρή εταιρία σαν τη δική μας δε μπορεί να αλλάξει ριζικά τον κόσμο. Αλλά, δεδομένου ότι οι πελάτες μας επικεντρώνονται στην αειφόρο διαβίωση, μπορούμε να λειτουργήσουμε σαν ένα είδος εργαστηρίου. Μπορούμε να δοκιμάσουμε νέα μοντέλα για τη βιώσιμη διαχείριση της επιχείρησης, τα οποία, αν έχουν επιτυχία, μπορούν να εμπνεύσουν μεγαλύτερες εταιρίες να ακολουθήσουν τα βήματα μας.
Οι στόχοι της i+m αποτυπώνονται καλύτερα σε 3 λέξεις: δίκαια, βιολογικά και vegan.

ΔΙΚΑΙΑ- γιατί δεν είμαστε μόνοι σ’ αυτόν τον πλανήτη.
Για εμάς, μια εταιρία δικαίου προσανατολίζεται προς το κοινό καλό και όχι το προσωπικό συμφέρον. Ο καπιταλισμός και οι βιομηχανίες έχουν λόγο ύπαρξης μόνο αν εξυπηρετούν τα κοινά συμφέροντα και δεν προκαλούν ζημία με κανέναν τρόπο. Η i+m προσπαθεί να τηρεί αυτή την αρχή σε όλα τα επίπεδα. Αυτό σημαίνει:
Δίκαιη κατανομή των κερδών- επειδή το κοινό καλό είναι αυτό που μας ενδιαφέρει.
• 20% των κερδών καταβάλλεται για την επίτευξη ενός κοινωνικού έργου, το οποίο, κατά κύριο λόγο, διαχειρίζεται και χρηματοδοτεί η i+m. Το 2014 δημιουργήσαμε το πρώτο Καταφύγιο Γυναικών στη Δημοκρατία της Ζάμπια, στην ανατολική Αφρική, και συνεχίζουμε την επέκταση του.
• 20% των κερδών προσφέρεται σε μικρότερα οικολογικά και κοινωνικά προγράμματα, που βρίσκονται υπό ανάπτυξη. Οι οργανισμοί που, επί του παρόντος, λαμβάνουν χρηματική υποστήριξη είναι οι: Yumig e.V. (www.yumig.de), OFF THE MAT INTO THE WORLD e.V. (www.offthematintotheworld.org) και ένα σχέδιο ενσωμάτωσης των νέων προσφύγων στο Βερολίνο (www.diegaertnereiberlin.de)
• 20% των κερδών κατανέμεται εξίσου μεταξύ των εργαζομένων μας
• 20% των κερδών επανεπενδύονται στην εταιρία, με σκοπό την περαιτέρω ανάπτυξη και την καινοτομία
• 20% των κερδών διανέμεται μεταξύ των διευθυνόντων συμβούλων ή επανεπενδύεται εάν η κατάσταση της εταιρίας το απαιτεί.

Δίκαιοι απέναντι στους προμηθευτές μας- γιατί όλα ξεκινούν από αυτούς.
Πολλά από τα βιολογικά συστατικά υψηλής ποιότητας, που χρησιμοποιούμε για την παρασκευή των φυσικών καλλυντικών μας, προέρχονται από χώρες, στις οποίες η εκμετάλλευση είναι εκτεταμένη. Γι’ αυτό, είναι σημαντικό για εμάς, να παρέχουμε το δίκαιο αντίτιμο και να καλλιεργούμε μακροχρόνιες συνεργασίες με τους προμηθευτές μας. Η i+m δεσμεύεται να χρησιμοποιεί συστατικά δίκαιου και αλληλέγγυου εμπορίου, εφόσον αυτά είναι διαθέσιμα στην αγορά. Επί του παρόντος, εργαζόμαστε εντατικά σε εννέα projects, κάτι το οποίο καθιστά την i+m μια από τις κορυφαίες εταιρίες καλλυντικών, σε ότι αφορά την αναλογία των συστατικών δίκαιου εμπορίου, που χρησιμοποιεί στα προϊόντα της.

Δίκαιοι απέναντι στους πελάτες μας- γιατί μας επιτρέπουν να υλοποιούμε τις ιδέες μας.
Σχεδόν σε καμία άλλη βιομηχανία οι πελάτες δεν έρχονται αντιμέτωποι με τόσο πολλές κενές υποσχέσεις και μισές αλήθειες όσο στη βιομηχανία των καλλυντικών. Γι’ αυτό προσπαθούμε να παρέχουμε τη μέγιστη δυνατή διαφάνεια: μπορείτε να βρείτε όλα τα ενεργά συστατικά και τα χαρακτηριστικά τους για όλα μας τα προϊόντα στην ιστοσελίδα μας. Επιπλέον, δεν προωθούμε πρότυπα ομορφιάς ούτε υποσχόμαστε συγκεκριμένα αποτελέσματα- αυτοί οι ισχυρισμοί βασίζονται σε μικρές και συχνά ασαφείς δοκιμές. Θέλουμε να είμαστε δίκαιοι απέναντι στους πελάτες μας και όταν πρόκειται για την τιμολόγηση των προϊόντων μας: η μεγιστοποίηση του κέρδους δεν αποτελεί προτεραιότητα για εμάς. Και παρά το γεγονός ότι χρησιμοποιούμε βιολογικά συστατικά υψηλής ποιότητας και δίκαιου εμπορίου, προσφέρουμε μια εξαιρετική σχέση τιμής- απόδοσης.

Δίκαιοι απέναντι στους εργαζομένους μας- γιατί το ομαδικό πνεύμα είναι η πιο πολύτιμη πηγή μας.
Όλοι οι εργαζόμενοί μας συμμετέχουν στις βασικές επιχειρηματικές αποφάσεις. Προωθούμε μια μη συμβατική επιχειρηματική πολιτική, που βασίζεται στην ανεξάρτητη, υπεύθυνη εργασία και στην επίπεδη ιεραρχία. Αυτός είναι και ο λόγος που όλοι οι εργαζόμενοί μας έχουν πρόσβαση στα βασικά στοιχεία της επιχείρησης και μοιράζονται ισόποσα τα κέρδη.

Βιολογικά - γιατί έχουμε μόνο μια ευκαιρία
Η i+m είναι δίκαιη και προς το περιβάλλον. Γι’ αυτό και χρησιμοποιούμε αποκλειστικά βιολογικές πρώτες ύλες που παράγονται υπό συνθήκες φιλικές προς το περιβάλλον. Το ενδιαφέρον που έχουμε για τα βιολογικά, οικολογικά, φυσικά συστατικά εκτείνεται πέρα από την παραγωγή: όλα τα βιολογικά έλαια που χρησιμοποιούμε είναι ψυχρής έκθλιψης και ανεπεξέργαστα. Αυτό κάνει τα προϊόντα μας εξαιρετικά αγνά. Η εξοικονόμηση πόρων αποτελεί δεδηλωμένο στόχο για την i+m , σε όλα τα επίπεδα, συμπεριλαμβανομένων αυτό της παραγωγής, του σχεδιασμού του προϊόντος και του σχεδιασμού της συσκευασίας. Σε αντίθεση με τις περισσότερες μάρκες φυσικών καλλυντικών, εμείς δε χρησιμοποιούμε δευτερογενή συσκευασία και το σύνολο των συσκευασιών μας έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να ελαχιστοποιεί τη χρήση των πόρων και να βελτιστοποιεί την ανακύκλωση (αρχή cradle-to-cradle).

Vegan- επειδή αγαπάμε τα φυτά και τα ζώα
Η προστασία των ζώων αποτελεί βασικό στόχο της i+m τα τελευταία 37 χρόνια, κάτι το οποίο επιτυγχάνουμε με την αποφυγή προϊόντων που περιέχουν ζωικά συστατικά ή έχουν δοκιμαστεί σε ζώα. Όλα μας τα προϊόντα παράγονται ως vegan από το 2000. Η εταιρία μας πρωτοστατεί και σ’ αυτόν τον τομέα. Η ιδρύτρια Inge Stamm ήταν πεπεισμένη ότι οι αποκλειστικά vegan συνταγές είναι καλύτερες για την προστασία των ζώων και του περιβάλλοντος καθώς και πιο αποτελεσματικές για τους ανθρώπους.

Τα ποιοτικά μας κριτήρια
• 100% φυσικά καλλυντικά πιστοποιημένα από τον οργανισμό BDIH
• 100% vegan
• 100% φυσικά και ψυχρής έκθλιψης έλαια, της καλύτερης ποιότητας, που δεν έχουν υποστεί χημική επεξεργασία χρώματος ή αρώματος.
• 100% χωρίς χρήση βίας
• 100% γερμανικά και παραγόμενα με αειφόρο ανάπτυξη
• 100% βιώσιμη συσκευασία, που χρησιμοποιεί ένα μόνο είδος πλαστικού, για βέλτιστη ανακύκλωση
• 100% χωρίς parabens, αιθοξυλιωμένες επιφανειοδραστικές ουσίες και γαλακτωματοποιητές
• 100% χωρίς σιλικόνες, παραφίνες και φθαλικές μικροπλαστικές χάντρες
• 100% χωρίς γενετικά τροποποιημένα συστατικά
• 100% χωρίς λακτόζη
• 100% χωρίς άλατα αλουμινίου
• Επί του παρόντος, καταβάλλουμε

Δεν υπάρχουν προϊόντα σε αυτή την κατηγορία.

SSL
SSLNBG